سنندج- ایرنا - مدت‌ها بود که دشمنان پویش «نه به رای» راه انداخته بودند اما آنچه که امروز از اولین ساعات رای‌گیری در کردستان به چشم می خورد، «آری به رای» بود.

به گزارش ایرنا، صبح زود روانه مسجد جامع سنندج شدم، جایی که همه ساله شعبه اخذ رای است، اول وقت است پیش خودم فکر می‌کنم هنوز کسی نیامده است، ساعت هشت را نشان می دهد، از دور چند خانم را می بینیم، احتمال می‌دهم برای پیاده روی بیرون هستند ولی به سمت مسجد می روند و بیرون در مسجد به صف می ایستند.

داخل مسجد هم شلوغ است، راستش توقع نداشتم که محوطه مسجد این ساعت از صبح شلوغ باشد، تا همین صبح که به ستاد انتخابات استان می رفتم، فکرش را نمی‌کردم که جمعیت زیادی آمده باشد اما آنچه که به چشم می دیدم بر خلاف انتظارم بود.

پیرمردی عصازنان سراغ صندوق رای را می گیرد نشاش می دهم، رایش را که به صندوق می اندازد و می خواست خارج شود که پرسیدم چند سال دارید؟ جواب دهد ۹۱ سال

آقای عین الله مرتضایی متولد سال ۱۳۰۹ است و از اول انقلاب تا کنون رای داده و مشارکتش در تعیین سرنوشت آنقدر زیاد بوده که یادش نیست چند بار پای صندوق آمده است.

انتخابات را واجب می داند و می‌گوید: باید مسوولی باشد که راهنمایی کند تا زندگی‌ راحتی داشته باشیم و کشور سامان بگیرد، بینش و برنامه هایشان را ببینیم ‌و باید انتخابی داشته باشیم و خوبش را انتخاب کنیم که اخلاق و معلوماتش خوب باشد.

دیگری از داخل صف فریاد می زند: به عشق رهبرم آمده ام رای بدهم ومسوولی که روی کار می آید باید ببینید من با همه نارضایتی آمده ام و در صف ایستاده ام.

نگاه به سمتش بر می گردد، شناسنامه اش را باز کرده و می‌گوید: هیچ دوره ای نبوده که پای صندوق رای نیایم این بار نمیخواستم بیایم اما دلم راضی نشد، ببنید با همه اعتراضی که دارم آمده ام و وجدانتان را قاضی کنید.

آقای درویشی هم می‌گوید: همه وظیفه دارم  که شرکت کنیم و رهبر معظم انقلاب هم ما را دعوت به این حضور کرده اند و باید در صحنه باشیم.

وی اضافه می‌کند: باید بهترین را انتخاب کنیم که به فکر اقتصاد و معیشت مردم باشد و به کسانی که مردد هستند می گویم که دشمنان منتظر سواستفاده هستند و باید با همین برگه رای در برابر آنها بایستیم.

نبی الله احمدی هم ۶۰ سال دارد و خود را سرباز این آب و خاک و سرباز می داند و می گوید: ما وظیفه خودمان را انجام دادیم و  دولت آینده هم به وظیفه اش عمل کند.

این کهنه سرباز ایرانی ادامه می دهد: این خاک خودمان است و نمی‌گذاریم نااهلان و دشمنان بر آن مسلط شوند.

وی با بیان اینکه گلایه داریم ولی پشت به انقلاب نمی کنیم، تاکید داشت: رییس جمهور آینده حتما برای جوانان کار کند و این گرانی را بردارد.

آقای احمدی درباره آنهایی که قصد شرکت در انتخابات را ندارند، گفت: ما مخالف انقلاب نداریم و همه ملت،  ایران خود را دوست دارد.

از لباسها و دست‌هایش مشخص بود که یا کارگر است ویا شغل سخت؛ با این حال غیرت از تمام وجودش می بارید.

می‌گوید: برای آینده مردم آمده‌ام، مردم مشکلات زیادی دارند، گرانی و مشکلات اقتصادی به شدت آنها را رنج می‌دهد.

او از اینکه مردم حضور پرشوری در پای صندوق‌های رای دارند، اظهار خوشحالی کرد و ادامه داد: امیدوارم با انتخاب رییس جمهور جدید و اصلح، گرفتاری‌های مردم رفع و امید و انگیزه در دل جوانان بیشتر شود.

دارم به انتهای صف می رسم، چند جوان ایستاده اند، به سراغ یکی از آنها می‌روم، خودش را محمد هاجری معرفی می‌کند، می پرسم رای اولی هستی؟ جواب می دهد نه ۱۷ سال دارم و با رفیقم آمده‌ام.

این همراهی نشان می دهد که این مردم از هر نسلی از انقلاب که باشند باهم اتحاد و انسجام دارند.

حضور بازرسان بهداشت

امسال کرونا هم مزید بر علت شده تا شاید حضور کمی از شور بیفتد ولی اینگونه نشد، مردم در شعب اخذ رای با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، شکست کرونا و دشمنان را با هممی خواهند رقم بزنند.

معاون اموربهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان همراه با ناظران بهداشتی به مسجد جامع آمده بود و از نزدیک بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی  نظارت می کرد.

ابراهیم قادری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی تا این لحظه مناسب بوده و هزار و ۴۲ بازرس ثابت و تیمهای سیاری در شهرستانها بر نظارت بر شعب اخذ رای در طول روز بر شعب شلوغ نظارت دارند.

وی گفت: در هفته گذشته چینش صندوقها وتعیین مراکز اخذ رای تا در فضای باز رای‌گیری انجام شده  و فاصله ۲ متری رعایت شو.

معاون اموربهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان  از شهروندانخواست تا حتما ماسک داشته و از خودکار شخصی استفاده کنند و  اضافه کرد: نگران شلوغی و ازدحام عصر وشب هستیم و لذا از مردم می خواهیم تا در ساعات اولیه به شعب اخذ رای مراجعه کنند.

۷۶ درصد واجد شرایط

 رییس ستاد انتخابات کردستان گفت: یک میلیون و ۲۱۹ هزار نفر بر اساس آخرین سرشماری جمعیت در سال ۱۳۹۵ واجد شرایط رای دادن هستند که ۷۶ درصد جمعیت استان را شامل می شود.

محمدابراهیم زارعی اظهار داشت: ۲۸ هزار و ۹۲۷ کردستانی هم رای اولی هستند و برای اولین بار در تعیین سرنوشت خود شرکت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تعرفه به اندازه کافی و لازم در بین ستادهای شهرستانی توزیع شده و هیچ کمبودی از این بابت وجود نخواهد داشت تاکید کرد: حضور مردم استان در پای صندوق های اخذ رای خوب است و امیدواریم این روند تا پایان ساعت رای گیری ادامه داشته باشد.

رییس ستاد انتخابات کردستان اضافه کرد: این حضور در تعیین سرنوشت مردم اهمیت دارد و برای کشور پشتوانه بزرگی به شمار می‌رود و بهترین راه برای ابراز عقیده همین حضور در پای صندوق رای است.

معاون سیاسی، امنیتی و  اجتماعی استاندار کردستان گفت: برای برگزاری انتخابات ۲۸ خرداد در استان، یک هزار و ۴۱۹ شعبه اخذ رای تعیین شده که ۵۸۴ شعبه آن شهری و ۸۳۵ مورد نیز روستایی است.

زارعی اظهار داشت: حدود ۳۰ هزار نفر کار برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را در کردستان انجام خواهند داد.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، امروز ۲۸ خرداد در حال برگزاری است.