به گزارش خبرنگار ایرنا، مسجد جامع کرمانشاه در روز جمعه شاهد صحنههای بینظیری از حضور و مشارکت مردم در انتخابات بود؛ از پیرمردی که به سختی راه میرفت، مردی میانسال که با کپسول اکسیژن بر دوش رای داد و تا رایاولیهای کرمانشاهی که برای جشن تکلیف خود کیک تدارک دیده بودند و شمع ۱۴۰۰ را فوت کردند.
تعدادی از دانشآموزان مدرسه «بیهقی» به نمایندگی از ۳۴ هزار و ۱۹ رایاولی استان کرمانشاه، روز ۲۸ خرداد را جشن گرفتند و معتقد بودند که باوجود اینکه کشور با مشکلات فراوانی روبرو است اما تنها راه حل این مشکلات حضور و مشارکت در انتخابات است.
کشور را با هم میسازیم
«عطیه کرمی» یکی از رایاولیها بود که در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیروز نهایی این انتخابات مردم هستند چون با حضور خودشان مشت محکمی بر دهان همه دشمنان میزنند.
وی رای مردم را برای تعیین سرنوشت خود بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: باوجود اینکه امروز مشکلاتی در کشور داریم اما همه باید دست در دست دهیم و دوباره کشور را بسازیم و اگر مردم در انتخابات شرکت کنند مشکلات را خودمان میتوانیم حل کنیم.
این دانشآموز رایاولی با اشاره به اینکه امروز کشور با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، افزود: رییس جمهور آینده باید با برنامهریزی دقیق و اجرای این برنامهها شرایط بهتری را برای معیشت و رفاه مردم فراهم کند.
کرمی کرمانشاه را استانی مستعد برای توسعه و اشتغالزایی دانست و اظهار داشت: این استان ظرفیتهای فراوانی از نظر نیروی انسانی و امکانات در اختیار دارد و توجه به کرمانشاه میتواند منجر به توسعه کشور هم بشود.
«هدیه سبحانیراد» یکی دیگر از رایاولیها بود که حضور در انتخابات را واجب ارزیابی کرد و گفت: همه مردم با مشارکت خود در انتخابات باید به دشمنان نشان دهند که مردم ایران همیشه در صحنه نبرد حضور دارند و عرصه را برای سواستفاده دشمنان خالی نمیگذارند.
وی از جوانان به عنوان سرمایههای ارزشمندی برای کشور یاد کرد و افزود: رییسجمهور آینده باید در جهت آبادانی کشور گام بردارد و با استفاده از ظرفیت جوانان برنامههای خوبی را برای بهبود وضعیت معیشتی مردم طراحی و اجرا کند.
«هستی ورعی» دیگر رای اولی حاضر در مسجد جامع کرمانشاه گفت: امروز مردم وضعیت مالی خوبی ندارند و مهمترین برنامه رییسجمهور آینده باید اشتغالآفرینی و افزایش سطح درآمد مردم باشد.
وی با اشاره به انتخابات شورای شهر و اهمیت آن در توسعه شهری هم افزود: اعضای شورای شهر باید از حاشیه دوری کنند و بیشتر وقتشان را صرف آبادانی کرمانشاه کنند اما امروز برخی از نقاط کرمانشاه با مشکلات فراوانی روبرو است و اعضای جدید شورای شهر حتما با حضور در این مناطق مشکلات را رصد و حل کنند.
امام جمعه کرمانشاه هم روز جمعه در مسجد جامع، مشارکت رایاولیها در انتخابات را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: این رای دادن آنها اهمیت بسیاری دارد چون در سرنوشت کشورشان سهمیم شدهاند.
استاندار کرمانشاه هم با اشاره به حضور رای اولیها برای شرکت در انتخابات افزود: از رای اولیها تقاضا داریم برای پشتیبانی از گام دوم انقلاب پای صندوقهای حضور پرشوری در پای صندوق های رای داشته باشند.
استاندار کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: یک میلیون و ۵۷۷ هزار و ۶۳۹ نفر در استان واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۷۸۰ هزار و ۳۲۲ نفر زن و ۷۹۷هزار و ۳۱۷ نفر مرد هستند.
«هوشنگ بازوند» افزود: در انتخابات پیش رو ۳۴ هزار و ۱۹ رای اولی در سطح استان داریم که از این آمار ۱۶ هزار و ۷۱۵ نفر زن و ۱۷ هزار و ۳۰۴ نفر مرد هستند.
او گفت: هیات های اجرایی استان برای دسترسی آسان و شایسته شهروندان به شعب اخذ رای هزار و ۹۴۲ شعبه را جانمایی و مصوب کرده که از این تعداد ۹۵۳ شعبه شهری و ۹۸۹ شعبه روستایی است؛ یک هزار و ۵۵ شعبه به صورت ثابت و ۸۸۷ شعبه به صورت سیار دایر می شود.
وی اضافه کرد: برای شعب و ستادهای پیش بینی شده حدود ۵۰ هزار نیرو در قالب هیات های اجرایی، نمایندگان فرمانداران، ناظرین شوراها و شورای نگهبان، بازرسان، محافظان، رانندگان و نیروهای پشتیباتی و خدماتی در استان سازماندهی و مسوولیت اجرا، نظارت، حفاظت و خدمات شعب را بر عهده خواهند داشت.
ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با سراسر کشور در روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در استان کرمانشاه نیز در حال برگزاری است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۵ شهر، ۳۲ بخش، ۸۸ دهستان و هزار و ۷۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد.