سنندج - ایرنا - کادر درمان بیش از ۱۵ ماه است که مدافع بیماران در برابر کرونا هستند، ویروسی که می خواست هم مردم و هم کادر درمان را از پای درآورد ولی آنها با انتخاب خود، راه دفاع از سلامت را برگزیدند و امروز هم پای دفاع از حق و تکلیف خود ایستادند.

به گزارش ایرنا، خسته از ماهها کار و مقاومت در برابر بیماری هستند، روزهای بیماری و تنگنای قرنطینه های وقت و بی وقت را در موج موج کرونا پشت سر گذشاتند تا به واکسن ایمنی برسند، واکسنی که این روزها بیشتر آنها تزریق کرده اند و می دانند واکسیناسیون مهمترین راه پیشگیری از بیماری است.

و امروز ۲۸ خرداد به مرحله دیگری رسیده اند، روزی که باید کشور را هم در برابر بیماری تفرقه و تضعیف واکسیناسیون کنند این بار نه با تزریق و دارو بلکه با یک برگه رای.

صندوقهای سیار از صبح به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه کرده و کادر درمان و همراهان بیماران نیز از این روز سرنوشت ساز جا نمانده اند.

پرستار بیمارستان بعثت است و شروع بکارش با شروع کرونا همزمان بود، از روزهای سخت کرونا گذر کرده و حالا تقریبا در روزهای ثبات است و امیدش به آینده بیشتر از هر زمان دیگری است؛ دیشب که می دانست امروز شیفت است، شناسنامه و کارت ملی را همراهش برداشت تا امروز در عرصه ای دیگر به وظیفه اش عمل کند.

نخواست از او عکسی بگیرم ولی در مدت کمی که فرصت داشت اجازه داد تا مصاحبه کوتاهی داشته باشم؛ خانم رحیمی قرار است تا چند ماه آینده مادر شود و از آینده ای می گوید که برای فرزندش قرار است رقم بخورد.

او عقیده دارد که تغییر همیشه برای انسانها خوشایند است و او امروز تغییری را می خواهد که برای دنیای فردای کودکش لازم است.

شاید حقی که او برای خود و فرزندش قائل شده برای همه کودکان این آب و خاک باشد البته شاید نه تک تک این کودکان سهمی از فردای این سرزمین دارند.

او هم گلایه هایی از مطالبات معوق خود دارد ولی می گوید: گلایه هایم را به آینده کودکم گره نمی زنم، قرار نیست که بخاطر نارضایتی پایه های کشوری را سست کنم که برای مردمش تا پای جا ایستادم.

همه به صف می شوند، از نیروهای خدماتی و کادر درمان تا همراهان بیماران و هر بیماری هم که بتواند پای صندوق می آید.

کادر بهداشت در خط دفاع

کادر بهداشتی هم که پابه پای کادر درمان تلاش کرده اند، این بار در شعب اخذ رای هستند و خود معاون امور بهداشتی هم با یکی از این تیمها همراه شده و به شعبه ها سر می زند.

آنها در ۲ هفته گذشته تمام سعی‌شان را کرده اند که چینش صندوقهای رای مناسب و در فضای باز باشد.

به گفته معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان قرار بوده به ازای هر سه شعبه یک ناظر سلامت باشد ولی این تعداد تقریبا به ازای هر یک شعبه یک ناظر بهداشتی رسیده است.

دکتر قادری گفت: هزار و ۴۲ ناظر بهداشتی بصورت ثابت و تعدادی هم بصورت سیار بر روند اجرای فرآیند انتخابات بصورت بهداشتی نظارت دارند.

رای آخر و واکسیناسیون کشور

آخرین رای هم به صندوق انداخته می شود و صندوق باید از بیمارستان برود، کادر درمان به سرکارشان بر می گردند، آنها خوب می دانند که واکسیناسیون چقدر برای سلامت مهم است، فرقی ندارد سلامت جسمانی یک نفر باشد یا سلامت یک کشور در برابر ویروسهای تفرقه انداز خارجی.

از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری کردستان یک میلیون و ۲۱۹ هزار نفر بر اساس آخرین سرشماری جمعیت در سال ۱۳۹۵ واجد شرایط رای دادن هستند که ۷۶ درصد جمعیت استان را شامل می شود و از مجموع رای دهندگان استان ۲۸ هزار و ۹۲۷ رای اولی هستند و برای نخستین بار در سرنوشت کشورشان مشارکت می‌کنند.

برای برگزاری انتخابات ۲۸ خرداد در استان کردستان یک هزار و ۴۱۹ شعبه اخذ رای تعیین شده که ۵۸۴ شعبه آن شهری و ۸۳۵ مورد نیز روستایی است؛حدود ۳۰ هزار نفر کار برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را در کردستان انجام خواهند داد.

از ۳۲ شهر استان، شورای اسلامی ۲۵ شهر پنج نفره، ۶ شهر هفت نفره، یک شهر ۹ نفره و تعداد کرسی‌های اصلی ۱۷۶ کرسی و مجموع کرسی‌های اصلی و علی‌البدل ۲۸۷ مورد است.

 تعداد کرسی‌های اصلی شوراهای اسلامی روستایی سه هزار و ۹۹۸ کرسی و مجموع اصلی و علی‌البدل ۶ هزار و ۶۵۴ کرسی است.

از جمله موارد ضروری در این دوره از انتخابات رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است که جمله آنها می‌توان به قرارگیری صندوق های رای با فاصله ۲متری در فضای باز، ضرورت تامین تهویه در صورت قرارگیری صندوق در فضای بسته، ضرورت گندزدایی کامل اماکن و ابزار ادوات اخذ رای، رعایت فاصله ۲ متری در صنوف رای پای صندوق و بین مسوولان اجرایی، تعیین ورودی و خروجی مجزا در شعب برای جلوگیری از تجمع و ازدحام اشاره کرد.

ضرورت شست و شو و ضدعفونی کردن دست ها قبل و بعد از فرآیند رای گیری، پیش بینی امکان شست و شوی دست با صابون در شعب اخذ رای، الزام به استفاده از ماسک، ممنوعیت اخذ اثر انگشت و ضرورت استفاده رای دهندگان از خودکار شخصی،اخذ رای مبتلایان قطعی به ویروس کرونا با صندوق سیار و تجهیزات حفاظتی از دیگر موارد بهداشتی است که می‌طلبد در این روز رعایت شود.