مهدی عصمتی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به خشکسالی بیسابقه سال جاری از ۲۰ فروردین تاکنون برای کمک به جامعه عشایری استان و عبور از این بحران روزانه ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات به حوزه عشایری پرداخت شده است.
وی با اشاره به آغاز خرید پشم دام عشایر استان بیان کرد: تعاونیهای عشایری، پشم تولیدی عشایر را با قیمت پایه ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان خریداری میکنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: حتی پشم سفید و مرغوب با قیمتی بالاتر از عشایر خریداری میشود که سبب افزایش نرخ پشم در بازار شده است.
وی افزود: با ورود تعاونیهای عشایری، قیمت پشم دام از ۶ هزار تومان به ۱۳ هزار تومان افزایش پیدا کرد.
عصمتی پور گفت: در راستای تنوعبخشی به مشاغل حوزه عشایری چند دستگاه ریسندگی خریداری و تسهیلات قرضالحسنه نیز برای خرید بیشتر از این دستگاه به عشایر پرداخت شد.
وی افزود: زنان زحمتکش عشایر در گذشته با دستگاه نخریسی به نام جلک روزانه ۷۵۰ گرم پشم را ریسندگی و تبدیل به پشم میکردند ولی با این دستگاه پس از تحویل پشم حلاجی شده از تعاونیها روزانه با این دستگاه در حدود سه کیلوگرم نخ ریسندگی میکنند که در ماه مبلغی در حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درآمد ایجاد میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: در حوزه بیمه عشایری از ۱۰ شرکت تعاونی عشایری در استان، هشت شرکت موفق به اخذ کد بیمه شدهاند و این بدان معناست که خودشان میتوانند عشایر را بیمه کنند.
وی گفت: این بیمه برای عشایر بسیار کارآیی داشته و برای آینده آنان و فرزندانشان حائز اهمیت است زیرا این بیمه دارای خدمات بازنشستگی همچنین از کارافتادگی بوده و نیز قابل انتقال به سایر بیمهها است.
۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایر معادل ۸۱ هزار نفر در خراسان جنوبی زندگی میکنند و ۸۰ درصد این جمعیت در مناطق مرزی استان شامل شهرستانهای سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه مستقر هستند.
خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان و جمعیت کمتر از ۸۰۰ هزار نفر، چهارمین استان عشایری کشور است.