زاهدان- ایرنا- شیعه و سنی سیستان و بلوچستان با مشارکت ۶۲ درصدی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا ثابت کردند که برخلاف توطئه‌های دشمنان به نظام و آرمان‌هایش وفادار و معتقدند.

به گزارش ایرنا امروزه انتخابات به عنوان مهمترین نماد مردمی بودن نظام‌های سیاسی شناخته شده و تأثیر آن بر حیات سیاسی جوامع به امری فراگیر در آمده و هر شهروند در نظام‌های دموکراتیک به خوبی می‌داند برای اثر گذاری افکار و عقایدش در جامعه و داشتن نقش اداره عمومی و اجتماعی جهان پیرامونش باید در انتخابات شرکت کند مشارکت سیاسی مردم ایران اسلامی از همان نخستین ماه‌های بعد از پیروزی انقلاب به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای این انقلاب مردمی معرفی و نخستین انتخابات در دهم و یازدهم فروردین ٥٨ با مشارکت ۹۸.۲ درصد مردم برگزار شد و اهمیت مشارکت مردمی در سرنوشت کشورمان را نشان داد.

انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ جمهوری اسلامی ایران از عرصه‌های بروز و ظهور وحدت همیشگی شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان بود و حضور حداکثری و مقتدر این ۲ گروه در پای صندوق‌ها و شوق رای در آغازین ساعات روز نشان داد که مردمان این استان همچون گذشته در راه انقلاب و آرمان‌هایش از هیچ تلاش فروگذار نخواهند کرد آنان با حضور به موقع‌ در پای صندوق‌های رای بار دیگر با آرمان‌های خمینی کبیر و خون همه‌ی شهیدان این مرز و بوم پیمان بستند که برای توسعه ایرانی و ایران زمین بکوشند و به بیگانگان اجازه ندهند در سرنوشتشان دخالت و  وحدتشان را خدشه‌دار کند.

حماسه حضور

رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان روز شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا ضمن تقدیر و تشکر از همه مردم این استان به دلیل حضور پرشور و با نشاطی که روز گذشته در پای صندوق‌های رای داشتند اظهارداشت: از تمامی دست اندرکاران انتخابات که این مدت و از ماه‌ها قبل زحمات زیادی را کشیدند و تمهیدات و بسترهای لازم را برگزاری انتخابات فراهم کردند نیز تقدیر و تشکر می‌کنیم.

ابوذر کوثری با بیان اینکه روز گذشته براساس برنامه‌ریزی که انجام شده بود روند اخذ رای، راس ساعت هفت شروع شد و تا ساعت ۲ بامداد ۲۹ خرداد ادامه پیدا کرد افزود: در این دوره استقبال مردم در تمامی ساعات اخذ رای در پای شعب‌ها بسیار خوب بود.

وی بیان کرد: در روندی که ما برای فرآیندهای انتخابات طراحی کرده بودیم مشکل خاصی را نداشتیم و تمامی این فرآیندهای انتخابات  در روز اخذ رای بدون هیچ اشکالی انجام شد.

رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه هم‌اینک در مرحله‌ای قرار داریم که موضوع  شمارش آراء و تجمیع  این آراء در حال انجام است و این فرآیند همچنان ادامه دارد تصریح کرد: البته روز گذشته به دلیل حضور پرشور مردم ۲ ساعت در این استان  زمان اخذ رای تمدید شد.

وی بیان کرد: هم‌اینک موضوع شمارش و تکمیل آراء روبه تکمیل بوده و به محض اینکه این تجمیع انجام شود نتایج نهایی چه در انتخابات شوراها و چه در انتخابات ریاست جمهوری اعلام خواهد شد. 

کوثری با بیان اینکه تمام مردم با جان و دل آمدند و به خواسته بزرگان، رهبر معظم انقلاب و دلسوزان لبیک گفتند خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۲۹۹ شعبه اخذ رای ثابت و سیار برای انتخابات  دیروز در سراسر این استان در نظر گرفته شد که از این تعداد ۶۰ درصد سیار و ۴۰ درصد  ثابت بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بدون هیچ مشکل و مساله‌ای این انتخابات تا به این مرحله مسیر خود را طی و موضوع خاصی نیز پیش نیامد گفت: در انتخابات به هیچ وجه با کمبود تعرفه مواجه نشدیم. 

رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه واجدان شرایط رای دادن در استان یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۵۰۷ نفر است خاطرنشان کرد: ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تعرفه که۴۰۰ هزار تعرفه زیادتر از افراد واجد شرایط رای دادن در استان بوده از سوی ستاد انتخابات کشور برای منطقه در نظر گرفته شد.

تمهیداتی که در انتخابات در نظرگرفته شد

مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری سیستان ‌و بلوچستان گفت: ۴۰ هزار نیرو اعم از اجرا، نظارت به عنوان نماینده فرماندار، بخشدار و سایر اعضای شعبه در پای صندوق‌های رای این استان مشغول خدمات‌رسانی به مردم بودند.

محمد سرایانی افزود: سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور با ۱۸۷ هزارو ۵۸۰ کیلومتر مربع وسعت و دارای ۲۴ شهرستان، ۵۱ شهر و ۵۹ بخش بوده که با این همه گستردگی قطعا برگزاری انتخابات در این استان با این تراکم تمهیدات خاص خود را طلب می‌کند.

وی با بیان اینکه نشست‌های مختلفی در یک سال اخیر برگزار و تمهیدات و مشکلات را پیگیری کردیم و درصدد رفع آن‌ها برآمدیم افزود: ۲۱ هزار و ۱۱۶ نفر طی فرایند ثبت‌نام شوراهای شهر و روستا در سیستان و بلوچستان نام نویسی کردند که نسبت به دوره‌های پیش ۱۴.۵ درصد افزایش داشته‌ایم و روند افزایش ثبت‌نام بانوان نیز در انتخابات ۱۰۰ درصد بوده است.

مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری سیستان ‌و بلوچستان تصریح کرد: ۴۵شهر شورای پنج نفره، پنج شهر شورای هفت نفره و یک شهر که مرکز استان باشد شورای ۱۱ نفره خواهد داشت.

وی با بیان اینکه واجدان شرایط رای دادن در سیستان و بلوچستان یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۵۰۷ نفر بوده است خاطرنشان کرد: ۷۳ هزار نفر از آنان رای اولی بودند که طبق بیانات دیروز رهبر معظم انقلاب جشن بلوغ سیاسی خود را با شرکت در انتخابات برگزار کردند.

سرایانی با تاکید بر اینکه براساس دستورالعمل وزارت کشور ساعت برگزاری انتخابات هفت صبح بود تا بتوانیم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تمهیدات فاصله‌گذاری‌های اجتماعی در مکان‌های رای‌گیری فراهم شود اظهارداشت: مردم ما در سیستان و بلوچستان توصیه‌ها را گوش داده و از همان لحظات اولیه به پای صندوق‌های رای رفته و رای خود را در این صندوق‌ها انداختند.

وی با بیان اینکه تمامی تمهیدات لازم در پای صندوق‌های رای از جمله رعایت پروتکل‌ها بهداشتی، نیازهای شعب و پک بهداشتی ویژه اعضای شعب لحاظ شده بود ادامه داد: بیش از سه هزار و ۴۹۰ روستای سیستان و بلوچستان واجد شرایط برگزاری انتخابات بودند. 

مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری سیستان ‌و بلوچستان با بیان اینکه ۲ هزار و ۲۹۹ شعبه اخذ رای ثابت و سیار برای انتخابات دیروز در سراسر این استان در نظر گرفته شده بود تصریح کرد: ۳۰ درصد شعبات شهری و ۷۰ درصد روستایی بودند و ما تنها استانی هستیم که جمعیت روستایی آن از جمعیت شهری بیشتر  است.

مشارکت در انتخابات مساوی با اقتدار

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات و حضور پرشور پای صندوق‌های رای باعث افزایش اقتدار، امنیت و همچنین بالا رفتن قدرت چانه زنی کشور در عرصه‌های بین المللی می‌شود.

احمدعلی موهبتی با بیان اینکه میزان رای ملت است اظهارداشت:پشت این جمله بسیار کوتاه مفهوم بسیار بلندی است و یکی از شعارهای مهم این نظام استقلال، آزادی  و جمهوری اسلامی است.
وی افزود: جمهوری اسلامی بدون مشارکت همگانی محقق نمی‌شود و یکی از بارزترین و مهمترین اثر جمهوریت رایی بوده که مردم با حضورشان آنچه که نمی‌خواهند را تغییر می‌دهند. 
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه قطعا این حضور مردم در مدیریت کشور تاثیرگذار بوده تاکید کرد: مدیران کشور با به منصه ظهور گذاشتن خودشان در برابر رای مردم بستری را فراهم می‌کنند که همگان حق انتخاب داشته باشند.
وی تصریح کرد: رای مردم در انتخابات بویژه انتخابات ریاست جمهوری می‌تواند رییس جمهوری مقتدر با اکثریت آراء را به صحنه بیاورد  تا بتواند در  سیاست‌های داخلی و خارجی نقش‌آفرین باشد.

 حضور نشاندهنده غیرت

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: مشارکت پرشور مردم در عرصه انتخابات زمینه ساز اقتدار ایران اسلامی و جهان اسلام است.

آیت‌الله مصطفی محامی با بیان اینکه حضور پر شور و با نشاط مردم دلگرم کننده دوستداران انقلاب و نا امید کننده دشمنان انقلاب است افزود: حضور در انتخابات حق مردم است و ادای دین به شهدا است.

وی با بیان اینکه شرکت در انتخابات نشان‌دهنده غیرت ملی است ادامه داد: دشمنان هر چیزی که سبب تقویت انقلاب شود علیه آن تبلیغات گستره انجام می‌دهند که یکی از این عرصه‌ها انتخابات است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان تاکید کرد: همچنین شرکت در انتخابات ضمن تقویت نظام مردم سالار دینی، راهبرد، برنامه‌های روانی و نرم دشمنان را خنثی می‌کند.

وی ادامه داد: ایرانیان با هوشیاری، با فدای جان و مال خود انقلاب کرده‌اند و آن را به ثمر رساندند و در طول این مدت به واسطه همین ایثار و فداکاری ها با حضور در انتخابات سرنوشت کشور را برای سربلندی نظام و ملت پیروزمندانه رقم زده‌اند. 

شیعه و سنی سیستان و بلوچستان همیشه در صحنه

شیعه و سنی سیستان و بلوچستان در تمام رویدادها و اتفاقات گوناگون عرصه ملی و استانی همواره با اتحاد حضور و عرصه‌های وحدت بی‌نظیرشان تئوری به عمل درآمده پایتخت وحدت جهان اسلام را به رخ همگان کشیدند و در این راه با استواری و دادن خون‌های بسیار نشان دادند که هر جا نام ایران در میان باشد دست در دست همدیگر خواهند داد.