به گزارش روز شنبه ایرنا از ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری، این ستاد در تلاش است تا با ایجاد دفاتر تخصصی خارجی در دیگر کشورها توسعه صادرات محصولات دانشبنیان زیستی در بازارهای بینالمللی را محقق کند که پیشبینی میشود تا پایان امسال ۷ دفتر تخصصی ایجاد شود.
در حال حاضر ۲ دفتر تخصصی در کشورهای مالزی و کنیا ایجاد شده است. این کشورها ظرفیت بالای اقتصادی و اجتماعی خوبی دارند و از آنجایی که کشور مالزی از جمله کشورهای پایبند به استانداردهای بینالمللی است، ثبت و فروش محصول در این کشور دروازه فروش به کل کشورهای منطقه آسهآن خواهد بود.
از این رو یکی از اولویتهای ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه بازار فناوریهای دارویی و تجهیزات پزشکی ایرانی در این کشور است.
همچنین این کشور پتانسیل خوبی برای توسعه بازار کشت بافت، مکملها و پروبیوتیکها و واکسن دام و طیور دارد و می تواند به شرکتهای دانشبنیان برای توسعه بینالمللی محصولات و خدمات یاری رساند.
بر همین اساس ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرایی شدن این کار در مرحله نخست پس از تکمیل تیم نیروی انسانی در کشور مالزی، مطالعه کامل و دقیقی از بازار محصولات زیستفناوری و دارویی آن کشور صورت داده است.
این کار در ادامه با آغاز فرآیند ثبت محصولات دارویی و زیستی از جمله پروبیوتیک ها ادامه خواهد یافت.
از دیگر اقدامات بعدی می توان به «تهیه زیر ساخت نمایشگاه مجازی محصولات زیست فناوری ایرانی» و «مذاکره و برنامهریزی برای برندینگ محصولات زیستفناوری در آن کشور» نام برد.