تهران- ایرنا- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در واگذاری بناهای تاریخی نگاه ما درآمدزایی نیست و دنبال منافع مادی نیستیم، بلکه هدف ما حفاظت هرچه مناسبت‌تر از بناها و آثار تاریخی است.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا، علی‌اصغر مونسان در جلسه کمیته نفایس ملی و تصویب کاربری هم‌شان اثر، با اشاره به اهمیت حفظ و صیانت از آثار و بناهای تاریخی گفت: تغییر کاربری بناهای واگذار شده به بخش خصوصی می‌تواند به صیانت هرچه بیشتر از این بناها کمک کند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار داشت: در واگذاری بناهای تاریخی نگاه ما درآمدزایی نیست و به دنبال منافع مادی نیستیم، بلکه هدف ما حفاظت هرچه مناسبت‌تر از بناها و آثار تاریخی است.

مونسان به تشریح مهمترین وظایف صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دست‌باف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی پرداخت و با مهم برشمردن وظایف این صندوق بر حفاظت هرچه بهتر از بناهای تاریخی و تغییر کاربری مناسب آنها تأیید کرد.

پل خداآفرین تقویت کننده روابط فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان

مونسان همچنین به سفر اخیر خود به آذربایجان‌شرقی و بازدید از پل تاریخی خداآفرین اشاره کرد و گفت: پل خداآفرین به لحاظ تاریخی دارای اهمیت است و قرار گرفتن این پل در مرز ایران و جمهوری آذربایجان می‌تواند باعث تقویت گسترش گردشگری و روابط فرهنگی دو کشور شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خطاب به معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: دو سوم این پل در خاک ایران است، مرمت این اثر تاریخی را می‌توان آغاز کرد و با توجه به اهمیت این پل تاریخی می‌توان با مشارکت مسئولان (جمهوری) آذربایجان نسبت به تهیه پرونده ثبت جهانی این پل اقدام کرد.

در ادامه این نشست هم‌چنین موضوع غارها به‌عنوان یکی از مزیت‌های گردشگری بررسی شد و وزیر میراث‌فرهنگی بر شناسایی، سامان‌دهی و معرفی غارها و تبدیل آنها به‌عنوان یکی از مراکز مهم گردشگری تأکید کرد. 

انتخاب دیوان‌خانه فارس به‌ عنوان بنای نفیس ملی

جلسه کمیته نفایس ملی و تصویب کاربری هم‌شان اثر، روز شنبه (۲۹ خرداد ۱۴۰۰) با حضور علی‌اصغر مونسان وزیر، محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی، محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت و تعدادی از مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سالن فجر این وزارتخانه برگزار و وضعیت هشت بنای تاریخی از پنج استان در حضور دکتر مونسان بررسی شد.

در این نشست، وضعیت بناهای تاریخی از جمله خانه رائی‌فرد، خانه فرهنگ و خانه کوزه‌گران (خراسان جنوبی)، بنای تاریخی دیوان‌خانه (استان فارس)، خانه متوسل و خانه احمدزاده (کردستان)، قلعه پوراشرف (ایلام) و کاروان‌سرای قانلو بلاغ (اردبیل) بررسی و بنای تاریخی دیوان‌خانه به‌عنوان اثر نفیس ملی شناخته شد. همچنین با واگذاری سایر بناهای بررسی شده در این نشست موافقت شد.