علی خاکی صدیق روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره صدور مجوز تاسیس دانشگاه اظهار داشت: وزارت علوم از سال ۹۶ تا سال ۱۴۰۰ نه تنها مجوزی برای هیچ موسسه غیردولتی غیرانتفاعی صادر نکرد بلکه هیچ واحد جدید دانشگاهی دولتی هم راه اندازی نشد.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: در این دولت، توسعه کیفی دانشگاه ها نسبت به توسعه کمی، اهمیت بیشتری داشته و سیاستگزاری ها هم بر همین اساس صورت گرفته است.
وی با اشاره به دانشگاه های پر واحد، خاطرنشان کرد: در دانشگاه های پیام نور، جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای هم ساماندهی صورت گرفت و از تجمیع برخی واحدها، شعبه های جدید راه اندازی شد. به طور کلی، سیاست جدید بر این است که به صورت انقباضی در توسعه کمی دانشگاه ها فعالیت کنیم.
معاون آموزشی وزیر علوم از صدور مجوز راه اندازی یک واحد دانشگاهی برای دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: در طول ۲ سال گذشته تنها مجوزی که از سوی وزارت علوم صادر شد برای واحد فرشتگان دانشگاه آزاد جهت تحصیل دانشجویان ناشنوا بود که البته این مرکز باید تقویت شود و کار خود را ادامه دهد.
خاکی صدیق با اشاره به افزایش کمی دانشگاه ها قبل از سال ۹۲، تاکید کرد: همکاران وزارت علوم قبل از سال ۹۲ بنا بر اقتضای آن زمان نسبت به صدور مجوز تاسیس دانشگاه ها اقدام کرده بودند تا آموزش عالی را توسعه دهند؛ در آن زمان این سیاست درستی بود چراکه نیاز به توسعه کمی داشتیم اما شاید بهتر بود نظارت ها بیشتر باشد.
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه به هر دلیلی الان با انبوهی از موسسات آموزش عالی مواجه هستیم، به این نکته اشاره کرد: اگر الان در اخبار به دانشگاه های جدید اشاره می شود، منظور دانشگاه های با سابقه تاسیس کمتر از ۲۰ سال است اما در چهار سال اخیر هیچ موسسه و دانشگاهی راه اندازی نشده است.
معاون آموزشی وزیر علوم تاکید کرد: البته در این مدت مجوز تاسیس دانشکده در داخل دانشگاه یا ارتقای موسسات را داشته ایم.
بر اساس اعلام معاونت آموزشی وزارت علوم به ایرنا ۱۲۵ دانشگاه دولتیِ تحت نظارت این وزارتخانه در کشور فعالیت می کنند.