سیدجواد حسینی امروز - یکشنبه - در مراسم افتتاحیه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان که در مدرسه رجاییه منطقه ۱۵ اظهار داشت: سنجش دانش آموزان یکی از فراگیرترین، پرحجم ترین و مستمر ترین برنامه غربالگری است.
وی افزود: برای آن یک درصد که تحت پوشش نیستند، در هر استان یک پایگاه سنجش آگوستیک ۲۴ ساعته فعال شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی را گام بسیار مهم در جهت ارتقای عدالت آموزشی دانست و یادآور شد: استاندارد سازی آموزش مبتنی بر تشخیص به موقع و ساماندهی کیفیت آموزشی، پرورشی و توانبخشی دانش آموزان با جای دهی مناسب دانش آموزان استثنایی در گروه های هفت گانه از جمله دستاوردهای برنامه سنجش است که منجر به گسترش عدالت آموزشی میشود.
حسینی یکی از برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی را افزایش طیف های هفتگانه تحت پوشش عنوان کرد و گفت: با تصویب در نشست آتی شورای سازمان سه گروه کاستی توجه همراه با بیش فعالی، گروه مستقل طیف اتیسم و گروه مشکلات رفتاری هیجانی به گروه های هفتگانه سازمان آموزش و پرورش استثنایی اضافه خواهند شد.
وی افزایش کیفیت تحصیلی و افزایش کیفیت سلامت را مستلزم مداخلات به هنگام دانست و اظهارداشت: اولین گام مداخله به هنگام، تشخیص و غربالگری است که در قالب برنامه سنجش انجام میشود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: این برنامه از سال ۷۳ با پوشش ۱.۵ درصدی آغاز شد و در سال ۹۸ به پوشش ۹۷.۶ درصد رسید.
حسینی افزود: سال گذشته و باوجود شرایط کرونایی ۹۸.۸ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان مورد سنجش قرار گرفتند و برای سال جاری پوشش ۹۹ درصدی هدفگذاری شده است.
وی تصریح کرد: در هر استان حداقل یک پایگاه دائمی آکوستیک راه اندازی شده است تا هیچ نوآووزی از چتر سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی دور نماند.
معاون وزیر آموزش و پرورش درباره کیفی برنامه سنجش گفت:به روز رسانی ابزارهای سنجش از طریق تشکیل شورای آزمون ها و راه اندازی پایگاه جامع آموزش با ۷۰ آزمون استاندارد از جمله فعالیت های انجام شده برای کیفیت بخشی به برنامه سنجش است.
حسینی افزود : غربالگری و سنجش نوآموزان پیش دبستانی از سال ۹۶ به برنامه سنجش اضافه شده است و در سال جاری سنجش ۶۰۰ هزار نوآموز بدو ورود به پیش دبستانی نیز هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: شناسایی نشانگان مشکلات ویژه یادگیری یکی از برنامه های سنجش در سال جاری است و در پنج استان غربالگری نشانگان مشکلات یادگیری نوآموزان بدو ورود به پیش دبستان به صورت پایلوت انجام می شود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: سنجش حرکات اصلاحی نوآموزان بدو ورود به دبستان با همت معاونت سلامت و تربیت بدنی، سنجش پردازش های شنیداری و غربالگری نارسایی خوانایی از دیگر اقدامات نوآورانه در۲ برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی سال جاری است.
حسینی گفت: شناسایی نوآموزان دارای بیماری های خاص نظیر دیابت، هموفیلی، صرع و بیماری قلبی عروقی نیز در برنامه سنجش سال جاری انجام می شود.
وی یادآور شد: سنجش میزان کم شنوایی و بینایی سنجشی به همراه تشخیص عیوب انکساری، مشکلات شبکیه و عصب بینایی از دیگر موارد شناسایی در حوزه سنجش است.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تصریح کرد: تبادل داده های غربالگری سازمان آموزش و پرورش استثنایی با وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی و استفاده از داده های موجود این دستگاه ها گام بزرگی برای شناسایی به موقع است که در سال جاری از طریق انعقاد تفاهم نامه انجام خواهد شد.
حسینی با بیان این که در سال جاری یک میلیون نوآموز به جمعیت تحت پوشش سنجش اضافه می شود، گفت: ۴۰۰ هزار نوآموزی که سال گذشته پیش دبستانی بودند و سنجش نشدند و سنجش ۶۰۰ نوآموز بدو ورود به پیش دبستانی در برنامه سال جاری انجام خواهد شد.
وی با تاکید بر این که در سال گذشته باوجود شرایط کرونایی هیچ موردی از ابتلا به کرونا در پایگاه های سنجش نداشتیم، گفت: در سال جاری ۴۰۰ پایگاه به پایگاه های سنجش اضافه شده است و تعداد پایگاه های سنجش به۲ هزار و ۵۰۰ پایگاه رسیده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: راه اندازی پایگاه های نوع الف با پوشش روزانه ۳۲ نفر و پایگاه های نوع ب با پوشش ۲۲ نفر، ایجاد شیفت عصر در برخی پایگاه ها، ضد عفونی مدام، افزایش ابزار های غربالگری و راه اندازی اتاق انتظار برای والدین از جمله اقدامات برای حفظ سلامت نوآموزان و والدین آنان است.
حسینی تصریح کرد: تاکنون ۷ مرکز جامع خدمات تشخیصی، آموزشی و مشاوره ای در کشور راه اندازی شده است و تا پایان امسال در هر استان یک مرکز راه اندازی میشود.
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
تهران- ایرنا- رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: نوآموزان دارای بیماریهای خاص نظیر دیابت، هموفیلی، صرع و قلبی - عروقی امسال در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی بدو ورود به دبستان شناسایی میشوند.