سیدکمال الدین میرجعفریان روز یکشنبه و در حاشیه جلسه ستاد استانی مناسب سازی محیط برای معلولان خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مناسب سازی معابر، ایجاد رمپ و در نظر گرفتن آسانسور در ساختمانهای شهری با حضور نمایندگانی از جامعه هدف یعنی معلولان اصلاح و یا ایجاد شود.
وی ادامه داد: برخی از ساختمانهایی هم که در گذشته بدون در نظر گرفتن شرایط حضور معلولان ساخته شده است باید طبق برنامه زمانبندی شده اصلاح شود.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: همچنین کمیته ای با محوریت بهزیستی و نماینده جامعه هدف نیز باید مجتمعهای ببین راهی را مورد بازدید قرار دهند تا مسیر ورود و دسترسی مناسب به سرویسهای بهداشتی مورد نیاز این قشر از جامعه در این مکانها هم فراهم شود.
میرجعفریان افزود: معلولان زائر و مجاور هم برای دسترسی به حرم مطهر رضوی نباید دچار مشکل شوند از این رو باید در مدت سه ماه مسیرهای دسترسی آنها به حرم امام رضا (ع) رفع نقص شود و نیز ساخت مسیر نخستین هتل تراز معلولان کشور که در مشهد در حال ساخت است هم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به عدم دسترسی مناسب معلولان به ایستگاه های اتوبوس درون شهری ادامه داد: در مناسبسازی ایستگاههای اتوبوس باید نمایندگان جامعه هدف نیز حضور داشته باشند تا با نظر و تایید آنها مناسبسازی ایستگاهها انجام شود.
سرپرست سازمان بهزیستی خراسان رضوی نیز گفت: دسترسپذیری محیط شهری و روستایی، یک مطالبه عمومی است که با زندگی ۴۰ درصد از افراد جامعه در ارتباط است.
مسعود فیروزی با اشاره به اینکه بهتر است واژه دسترسپذیری به جای مناسبسازی به کار رود افزود: دسترسپذیری یک امتیاز نیست بلکه یک حق است و این گروه از شهروندان نیز مانند دیگران حق زندگی اجتماعی دارند.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته خراسان رضوی در موضوع دسترس پذیری جایگاه نخست را داشت ولی چون سال گذشته این ستاد تشکیل نشد از رتبه یک به رتبه پنجم تنزل پیدا کرد.
۳۶۰ هزار نفر در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات سازمان بهزیستی هستند.