رضا یوسفی رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در اردیبهشت امسال بعد از توزیع چندین جعبه تخم نوغان تفریغ شده بین بهره برداران شهرستان خوی، پیله های تر کرم ابریشم با کیفیت عالی با نظارت کارشناسان این معاونت تولید و برداشت و با قیمت توافقی هر کیلوگرم به مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار ریال به مراکز جمع آوری عرضه شد.
وی با بیان اینکه شهرستان خوی همواره به عنوان یکی از مراکز مستعد توسعه این فعالیت بوده است، بیان کرد: در سال های اخیر در این خصوص فعالسازی ۱۸ واحد نوغانداری با سطوح تولیدی مختلف توسط بخش خصوصی با هدایت و نظارت معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان و اداره ترویج شهرستان خوی عملیاتی شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: وجود توتستان های متنوع در آذربایجان غربی از جمله در شهرستان های ارومیه و خوی، زمینه را جهت توسعه و پرورش کرم ابریشم در این استان فراهم کرده است.
رضایی اظهار داشت: در جهت ایجاد اشتغال پایدار و تنوع بخشی به تولیدات دامی، توسعه صنعت نوغانداری و تولید پیله کرم ابریشم به عنوان یک فعالیت زودبازده، سودآور و اقتصادی در سطح استان به شمار می رود که در سال های اخیر احیای این صنعت در دستور کار قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: بینیازی به سرمایهگذاری فراوان، بازگشت سریع سرمایه، کوتاه بودن دوره پرورش کرم ابریشم در حداکثر ۴۵ روز زمان کاری، از مزیتهای این صنعت به شمار میرود.
وی اضافه کرد: می توان با رونق و توسعه این فعالیت در سال های آتی شاهد افزایش جهشی میزان تولید این محصول ارزشمند در استان آذربایجان غربی بود.
یوسفی با بیان اینکه در صورت رعایت شرایط مطلوب نگهداری از هر جعبه حدود ۳۰ کیلوگرم پیله تر کرم ابریشم تولید می شود، اظهار داشت: صنعت نوغانداری شغلی جانبی برای کشاورزان بوده و امکان بکارگیری بخش غیرفعال جامعه روستایی از جمله کودکان و سالخوردگانی که توان انجام کارهای کشاورزی را ندارد را فراهم می نماید و طی مدت کوتاه ۳۵ روزه بازده مناسبی می تواند داشته باشد و دارای توجیه اقتصادی مناسبی نیز است.
صنعت نوغانداری از سال ۱۳۹۲ در استان دوباره احیا شده است و امسال برای هفتمین سال متوالی روستاییان شاهد شکوفایی این صنعت می باشند که گامی مهم در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی است.