به گزارش ایرنا، بابک دین پرست شامگاه یکشنبه در جلسه با فعالان اقتصادی شهرستانهای مریوان، سروآباد و بانه در مریوان اظهار داشت: دولت از چهار سال قبل تصویب نامه ای تحت عنوان ساماندهی مبادلات تجاری در بازارچه های غیررسمی موقت مرزی داشته و برای اینکه این امر در چهار استان آذریایجانغربی، کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان انجام شود، حدود ۴۲ هزار میلیارد ریال تخفیف سود بازگانی تعیین کرد اما تاکنون مرزنشینان این استانها حدود ۳۱۰ میلیارد ریال از این تخفیف و تسهیلات بهره مند شدهاند.
وی با بیان اینکه سهم استان کردستان از این ۳۱۰ میلیارد ریال ۳۰ میلیارد ریال بوده است، اضافه کرد: امروز ماموریت من در سفر به استان کردستان، بررسی آخرین وضعیت اجرای تصویبنامه دولت و ساماندهی مبادلات مرزی در این استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور یادآور شد: بررسی های انجام شده نشان میدهد که کل ارزش دلاری در سه بازارچه مرزی کردستان ۱۵ میلیون دلار و تخفیف سود بازرگانی ۲۲۰ میلیارد ریال بوده که در مقابل حجم سقفی که دولت پیش بینی کرده بسیار کم است.
دین پرست با اشاره به بررسی این وضعیت در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی صبح دوشنبه در سنندج، ادامه داد: افراد کمی در کردستان از این تخفیف و تسهیلات سود بازرگانی برخوردار شدهاند که باید برای آن چارهای اندیشید.
وی حجم مبادلات تجاری از مرز بامشاق در سال گدشته را بیش از ۶ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: سال گذشته حجم صادرات از این مرز بیش از یک میلیارد دلار بوده که از نظر وزنی حدود ۵۵ درصد افزایش داشته و سودی که از محل منابع گمرکی نصیب دولت شده نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود چهار برابر بیشتر بوده است.
در این جلسه بعد از اظهار نظر فعالان اقتصادی شهرستان های مرزی کردستان، مشکلات بازارچههای مرزی خانم شیخان، مله خورد و سیرانبند و تخفیف سود بازرگانی مورد بررسی قرار گرفت.
در استان کردستان سه شهرستان مرزی سروآباد، مریوان و بانه دارای بازارچه های رسمی هستند.
مریوان در ۱۳۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.