سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: در مجموع میزان پیشرفت فیزیکی پروژه های مصوب شورای توسعه استان ۴۴.۸ درصد است.

به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز دوشنبه در نشست مشترک ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان که با حضور معاون وزیر کشور برگزار شد به ارائه گزارش عملکرد شورای توسعه استان اشاره کرد و اظهار داشت: این شورای سال ۱۳۹۵ به ریاست وزیر کشور تشکیل و نخستین جلسه آن فروردین سال ۱۳۹۶ تشکیل و اواخر سال ۱۳۹۸ اصلاحیه هایی در آن اعمال و اجرای پروژه هایی در استان مصوب شد. 

وی اضافه کرد: یکی از این پروژه ها راه آهن همدان-سنندج است که با پیگیری های انجام شده بیشتر قطعات آن بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اوایل مردادماه سال جاری به بهره برداری می رسد. 

جعفری از دیگر پروژه ها را کریدور شمال جنوب با ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی خواند و افزود: از دیگر پروژه های حوزه راه و شهرسازی شامل تامین اعتبار آسفالت راه های روستایی استان، تسریع در عملیات اجرای  فرودگاه سقز که در یک ماه آینده به بهره برداری می رسد و تسریع در مطالعه عملیات راه آهن میاندوآب سقز با پیشرفت ۳۵ درصد است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه در حوزه راه و شهرسازی ۶ مصوبه در شورای توسعه استان مصوب و اجرای آنها آغاز شده است، گفت:  پروژه تخصیص آب به ۹۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تحقق یافته  و برای اجرای سامانه انتقال آب ۱۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

جعفری افزود: بهره برداری و اجرای شبکه آبیاری و زهکشی تا سقف ۶۵ هزار هکتار با ۵۴ درصد پیشرفت فیزیکی و ابلاغ تخصیص آب به ۲۷ هزار و ۳۷۱ هکتار با ۷۰ درصد پیشرفت از دیگر پروژه های توسعه ای استان در حوزه وزارت نیرو است. 

وی با بیان اینکه قرار بود مدیریت چند سد در کردستان به خود استان واگذار شود، گفت: یکی از این سدها سد تلوار در بیجار است که واگذاری مدیریت آن به استان اجرایی نشده است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اضافه کرد : تخصیص ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب سد دارایان به استان مصوب شده که تاکنون مجوز برداست هشت میلیون مترمکعب آن صادر شده که بیانگر تحقق ۱۵ درصدی این مصوبه است. 

جعفری اعلام کرد : در کل ۳۰ مصوبه در شورای توسعه استان داشتیم که ۲۴ مصوبه آن اجرایی و ۶ مصوبه انجام نشده است. 

وی یادآور شد: براساس بررسی های انجام شده در مجموع پیشرفت فیزیکی پروژه های مصوب شورای توسعه استان ۴۴.۸ درصد است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه در سال جاری تاکنون هیچ واحدی به تملک بانک های استان در نیامده است، گفت: ۴۴ واحد تملک شده داشتیم که تا پابان سال ۱۳۹۹، ۱۹ واحد آن از طزیق بانک ها واگذار شده است 

سنندج بزودی به شبکه ریلی کشور متصل میشود

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: برنامه میان مدت پنج ساله تدوین و به تصویب شورای اقتصاد مقاومتی استان رسیده و به عنوان مسیر اصلی توسعه استان در نظر گرفته شده است.

بهرام نصراللهی زاده ۲ محور اصلی فعالیت های دولت و مسیر توسعه استان را راه و آب خواند و افزود : ۴۵ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در استان تشکیل شده و پروژه های زیادی در
 برنامه جامع و عملیاتی پنج ساله استان مصوب و اجرایی شده است. 

وی یکی از این پروژه ها را در حوزه آب کشاورزی تخصیص آب به ۹۶ هزارهکتار، تسریع و تامین منابع آب شرب، تصفیه خانه های فاضلاب شهری و چند طرح پیشران در این بخش اعلام کرد و گفت: در حوزه زیرساخت های راه هم چندین پروژه در این برنامه عملیاتی ت در سه حوزه راه ارتباطی زمینی، ریلی و هوایی تعریف شد. 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادآور شد: ۲۱ آبان سال ۹۸ در شورای برنامه ریزی استان تفاهم نامه ای در راستای تسریع پروژه راه اهن و تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان مصوب شد که تاکنون بیش از یک هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است. 

نصراللهی زاده با اشاره به اینکه بزودی شاهد اتصال سنندج به شبکه ریلی خواهیم بود، اظهار داشت : زیرسازی این پروژه بزودی تمام می شود و عملیات احداث ایستگاه سنندج تا پایان تیرماه به پایان می رسد.

وی یادآور شد : تسهیلات یارانه دار از محل جهش تولید برای پنج طرح گردشگری در استان به میزان ۳۳۸ میلیارد ریال دریافت کردیم. 

نشست مشترک ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کردستان که با حضور  "بابک دین پرست "معاون وزیر کشور در استانداری کردستان در حال برگزاری است.

رصد و ارزیابی آخرین وضعیت پیشرفت و اجرایی شدن سند توسعه استان کردستان، بازدید دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق ‌غرب کشور از بازارچه های مرزی مله خورد در شهرستان سروآباد و خانم شیخان در شهرستان مریوان، بررسی آخرین وضعیت اجرای آیین نامه ساماندهی مبادلات در سه بازارچه غیر رسمی موقت مرزی( موسوم به کولبری) در استان کردستان، بازدید از مرز باشماق مریوان و احصا و حل و فصل مشکلات موجود در مسیر انجام مبادلات مرزی، حضور در جلسه بررسی و حل و فصل مشکلات تجار و فعالان اقتصادی سه شهرستان مریوان، بانه و سروآباد، بررسی و حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی کردستان از برنامه های سفر ۲ روزه دین پرست معاون اقتصادی وزیرکشور به این استان است.