دکتر رئوف رحیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکدست شدن قوای سه گانه این اجازه را به رییس جمهوری منتخب و دولت سیزدهم می دهد که فارغ از جدال های سیاسی بیهوده، تلاش خود را برای حل مشکلات اقتصادی با کمک از برنامه تنش زدایی در سیاست خارجی به کار گیرد.
این استاد دانشگاه بجنورد با اشاره به شعار دیپلماسی اقتصادی رییس جمهوری منتخب اظهارداشت : اقتصاد داخلی متاثر از سیاست خارجی است و اگر خواهان اقتصادی شکوفا هستیم باید برونگرایی در سیاست خارجی را عملیاتی کنیم و لازمه آن هم تنش زدایی با دیگر کشورها است.
رئوفی اظهارداشت : برجام نقطه قوت سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم بود که بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور با آن برطرف شد و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در سطح بین المللی ارتقاء داد و با وجود خروج آمریکا از برجام باز هم ایران توانست با این اهرم تغییرات مثبت نسبت به کشورمان در جهان ایجاد کند.
وی اضافه کرد : ایستادگی مردم در کنار تیم مذاکره کننده و مقاومت آنها در برابر سیاست های فشار آمریکا ؛ موجب شد تا پرچم جمهوری اسلامی ایران برافزایشته بماند و این ابزارهای قدرت مردمی باعث شد تا رییس جمهوری جدید آمریکا اولویت اصلی برنامه خود را بازگشت به برجام قرار دهد و باید از این موقعیت به درستی به نفع منافع ملی و مردم استفاده کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد اضافه کرد: در شرایطی قرار داریم که هر معاهده یا توافق نامه ای که موجب گشایش اقتصادی کشور می شود را باید دنبال کرد و همه کارشناسان معتقدند که با موفقیت در برجام است که تحریم ها رفع می شود، بنابراین به نظر می رسد که رییس جمهوری منتخب نیز قطعا از برجام برای برون رفت مشکلات اقتصادی و گسترش روابط خارجی با کشورهای دنیا بهره می گیرد و احتمال دارد که شیوه ایشان نسبت به دولت فعلی تفاوت هایی نیز داشته باشد.
وی با بیان این که تصمیم های سیاست خارجی را نظام تعیین می کند، افزود: برجام نیز از جمله سیاست های حوزه خارجی است که توسط نظام تصمیم گیری می شود و هر رییس جمهوری باید آن را برای رفع تحریم ها عملیاتی کند.
رحیمی اظهارداشت : دولت سیزدهم ، قطعا توجه به دیپلماسی اقتصادی را در کنار دیپلماسی سیاسی و بهره گیری همزمان از ظرفیتهای اقتصادی منطقهای و داخلی را در دستور کار خود قرار می دهد و تجمیع این برنامه ها می تواند باعث برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی و معیشتی فعلی شود.
مردم ایران روز جمعه 28 خردادماه 1400 با حضور انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری سید ابراهیم رییسی را با افزون بر 18 میلیون و 200 هزار رای به عنوان رییس جمهوری منتخب ملت ایران برگزیدند و حکم هشتمین دولت جمهوری اسلامی 12 مردادماه سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تنفیذ می شود.