به گزارش دوشنبه ایرنا، «خورخه کرینس» تحلیلگر روابط بین الملل و سخنگوی حزب کمونیست آرژانتین در گفتوگو با شبکه تله سور آمریکای لاتین گفت: انتخابات ایران در حالی برگزار شد که این کشور با اعمال تحریم های حداکثری و اقدامات قهرآمیز از سوی آمریکا و متحدان اروپایی آن روبرو بود و با وجود خروج یکجانبه دولت آمریکا در زمان دونالد ترامپ از برجام، مذاکرات هسته ای همچنان در وین ادامه داشت.
مردم ایران ثابت کردند که فشارهای خارجی نمی تواند میان مردم شکاف ایجاد کند و آنها را از حضور در انتخابات بازدارد. مردم با دعوت سیاستمداران به مشارکت حداکثری، در پای صندوق های رای حاضر شدند و این حضور مردمی خود عاملی است که می تواند باعث تقویت سیاست خارجی این کشور شود. همه چیز در انتخابات ایران در دستان مردم است. مردم هستند که آینده کشور و سرنوشت خود را تعیین می کنند.
این تحلیلگر آرژانتینی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تله سور درباره تاثیر انتخاب حجت الاسلام رئیسی به عنوان رئیس جمهوری منتخب در روند مذاکرات هسته ای گفت: همه کاندیداهای حاضر در انتخابات از جناح های مختلف، برای رفع تحریم های ظالمانه غربی برنامه داشتند. رئیسی نیز با شخصیتی مسالمت آمیز روند مذاکرات را پیش خواهد برد.
این تحلیلگر روابط بین الملل می افزاید: اما از آنجا که آمریکا به طور یکجانبه از این توافق خارج شده، این واشنگتن است که باید به فکر بازگشت باشد؛ ایران با حق قانونی خود می تواند همچنان آن را ادامه دهد. در این میان باید توجه داشت که اسرائیل نیز سیاست تهاجمی خود علیه دولت و مردم ایران را حفظ کرده و درصدد تاثیرگذاری بر روند مذاکرات برمی آید.
خورخه کرینس درباره چشم انداز دولت ایران در غلبه بر مشکلات اقتصادی خاطرنشان کرد: ایران تحت تحریم های شدید آمریکا حتی از فروش نفت خود و برقراری روابط تجاری متعادل با بسیاری از کشورها محروم شده است و ملت ۸۲ میلیونی آن از شرایط سخت تحریمی رنج می برد با این همه می توانیم بگوییم که ایران کشوری تقریبا پیشرفته و سازمان یافته است که حتی از دانش فناوری قابل توجهی برخوردار است و روابط خوبی با دولت های روسیه و چین و همچنین با بسیاری از کشورهای حوزه آمریکای لاتین دارد.
با وجود اینکه تحریم های غیرقانونی واشنگتن (می گویم غیرقانونی چون آمریکا هیچ دلیل و حقی برای تحریم ایران و تعیین تکلیف برای این کشور که فرسنگها دورتر از مرزهای ایالات متحده قرار گرفته، ندارد) و اقدامات قهری آمریکا و متحدان غربی اش بر معیشت اقتصادی مردم بسیار تاثیرگذار بوده است، اما ایران با وجود تمام موانع تحریمی که در مناسبات تجاری خود با آن مواجه است، توانسته شرایط متعادل اقتصادی را در داخل حفظ کند و با وجود تمام مشکلات در تامین مواد غذایی و مایحتاج مردم موفق بوده است. ایران همچنین با سایر کشورهای حوزه مقاومت منطقه در برابر تهاجم سلطه طلبان، مانند سوریه و عراق و ... ابراز همبستگی کرده است و این موارد نیز ایران را در شرایط قدرتمند قرار می دهد. بنابراین می توان گفت که ایران با وجود فشارهای حداکثری چشم انداز روشنی در غلبه بر مشکلات دارد.