تهران- ایرنا- رییس انجمن دوستی ایران و کوبا در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد تحریم‌های غیرانسانی و ناعادلانه را محکوم کرد و گفت: از تمام مجامع انسانی و قانونی خواستار مقابله با این شیوه غیرانسانی و رفتار ظالمانه ایالات متحده آمریکا هستیم.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا و به نقل از انجمن دوستی ایران و کوبا، هادی خوانساری در نامه ای به آنتونیو مانوئل گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد نوشت: با توجه به وضعیت دو سال اخیر جهان و فراگیری ویروس منحوس کرونا و فشارهای مختلف اقتصادی و روانی بر جامعه جهانی و مخصوصا کوبا که پیش از ۶ دهه تحریم‌های همه جانبه و کمرشکنانه ایالات متحده آمریکا علیه مردم و دولت محترمش را پشت سر گذاشته و طولانی‌ترین تحریم تاریخ در جهان به حساب می‌آید و باعث تلخ شدن زندگی و به خطر افتادن سلامت روحی و جسمی و کیفیت زندگی در کوبا شده و کمبود امکانات جامعه را به سوی فقر، مشکلات و به نوعی نسل کشی می‌برد.

رییس انجمن دوستی ایران و کوبا ادامه داد: البته در همین شرایط سخت نیز مردم و دولت مقاوم کوبا سرفرازانه به مقاومت و پیشرفت توامان خود ادامه می‌دهد بنابراین از طرف انجمن دوستی ایران و کوبا درخواست داریم که این تحریم‌ها هر چه سریع تر از میان برداشته شود و با شدیدترین لحن تحریم‌های غیرانسانی و ناعادلانه را محکوم می‌کنیم.

خوانساری عنوان کرد: از تمام مجامع انسانی و قانونی خواستار مقابله با این شیوه غیرانسانی و رفتار ظالمانه آمریکا هستیم. امیدواریم که جهان به جایی برای برابری و صلح و زندگی عادلانه تبدیل شود.

وی اضافه کرد: در پایان بهترین آرزوها و صمیمانه‌ترین پیام های دوستی خود و مردمم را تقدیم شما همکاران و مردم سراسر جهان می‌کنم.

به گزارش ایرنا،  کوبا سه شنبه گذشته از اقدامات زورگویانه و تحریم‌های اقتصادی یکجانبه آمریکا انتقاد کرد و آنها را مانعی برای دستیابی به اهداف توسعه به ویژه حق دسترسی به غذا دانست.

کوبا کشوری که از سال ۱۹۵۸ تاکنون متحمل تحریم‌های تجاری، اقتصادی و مالی آمریکا قرار گرفته است، با اتکا بر خلاقیت و توانمندی بخش داخلی توانسته ایستادگی خوبی در برابر تحریم‌های ظالمانه آمریکا داشته باشد.  

تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کوبا شامل بخش تجاری، اقتصادی و مالی است که آمریکا آن را به کوبا تحمیل کرده‌ است. نخستین تحریم توسط آمریکا در مورد فروش اسلحه به کوبا در سال ۱۹۵۸، در زمان رژیم باتیستا تحمیل شد.  

در سال ۱۹۶۰ (تقریباً دو سال پس از سقوط دولت باتیستا توسط انقلاب کوبا) زمانی که کوبا بدون پرداخت غرامت به آمریکا پالایشگاه‌های نفتی خود را ملی کرد، آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه این کشور وضع و صادرات واشنگتن به کوبا را ممنوع کرد.

علاوه بر این تحریم‌ها، دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا، ۲۴۳ تحریم جدید علیه کوبا وضع کرد که همه آنها همچنان در حال اجرا هستند. خسارت ناشی از تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه بخش کشاورزی و مواد غذایی کوبا از آوریل ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰ بیش از ۴۲۸ میلیون دلار بوده است. در همین دوره، خسارت کلی تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد کوبا به ۵.۵۷ میلیارد دلار رسیده است.