تهران - ایرنا - آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در آفریقا که در مواجهه با موج سوم این همه‌گیری قرار دارد در شرایطی با روند افزایشی ۲۲ درصدی در چند هفته اخیر به عدد ۱۳۸ هزار نفر نزدیک می‌شود که ورود قطره‌چکانی واکسن کووید-۱۹ نگرانی‌های عمده‌ای را در دومین قاره پهناور جهان ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس جدیدترین آمار تارنمای ارزیابی‌های جهانی «ورلدومتر»، رقم نزدیک به ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار نفری مبتلایان به کرونا در قاره آفریقا اگر چه با توجه به جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری این قاره آنچنان به چشم نمی‌آید اما در مقایسه با نزدیک به ۱۸۰ میلیون مورد ابتلا در جهان ، رقم چشمگیری است.

به نوشته مجله فرانسوی «لکسپرس»، سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که روند صعودی موارد ابتلا در شرایطی که واکسن‌ها به صورت قطره‌چکانی وارد می‌شود در آفریقا «بسیار نگران کننده» است؛ «مایکل رایان» مدیر برنامه‌های اضطراری سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: نگرانی‌ها در قاره‌ای که در آن شیوع کووید – ۱۹ روند افزایشی دارد بسیار نگران کننده است. به گفته او، موج سوم کرونا در آفریقا در حال افزایش و شتاب‌بخشی است.

پیشتر و در روز سوم ژوئن، «ماتشیدیسو موئتی» مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا هشدار داد که «تهدید موج سوم در این قاره، واقعی و در حال رشد است.»

«آنتوان فلاوت - Antoine Flahault » مدیر انستیتوی بهداشت جهانی و استاد دانشکده پزشکی ژنو می‌گوید: روند دوگانه در خصوص موارد جدید و فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا، ترس از موج شدید در درون حاکمیت در صحرای شرقی و مرکزی را افزایش می‌دهد. این متخصص بیماری‌های اپیدمی می‌گوید: ما اکنون باید بسیار نگران شرایط کرونایی در آفریقا باشیم.

او با ابراز نگرانی تصریح کرد:‌ در هند به عنوان کشوری در حال توسعه که ​​مجهزتر و برخوردارتر از قاره آفریقاست شاهد بودیم که تا چه اندازه متحمل آسیب ناشی از کرونا در هفته‌های اخیر شده‌اند. ما باید از موجی به بزرگی آنچه در هند رخ داد و در آفریقا جدی‌تر است واهمه داشته باشیم. 
 

تا این لحظه، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قاره آفریقا به ۵ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۴۱۸ نفر و شمار قربانیان این بیماری به ۱۳۷ هزار و ۸۵۶ نفر رسیده است.

از سوی دیگر، تاکنون در این قاره ۴ میلیون و ۶۴۵ هزار و ۶۳۲ نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافته‌اند.

بیشترین میزان ابتلا به کرونا در کشورهای آفریقای جنوبی، مراکش، تونس، اتیوپی، مصر و لیبی گزارش شده است.

بیشترین شمار موارد فوتی این بیماری نیز در آفریقای جنوبی، مغرب، مصر ، تونس و اتیوپی بوده است .