به گزارش ایرنا، رییس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت پتروشیمی شیراز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، این دستاورد زیستمحیطی را ثمره تلاشهای صورت گرفته از جمله احداث حوضچه های تبخیری با حجم سه میلیون و ۳۹۹ هزار متر مکعب و قطع کامل ارسال پساب به محیط بیرونی این مجتمع دانست.
محمد صادق پریسایی افزود: به منظور افزایش راندمان و کاهش هدر رفت آب، شبکه مستقل آبیاری جهت مشروب کردن فضای سبز داخل و خارج مجتمع ایجاد شده است.
وی اضافه کرد : با توجه به اقلیم گرم و خشک منطقه مرکزی استان فارس و شهرستان مرودشت ، افزایش بهره وری آبی همواره از دغدغه های شرکت پتروشیمی شیراز بوده است. در این راستا، شرکت با احداث حوضچه های تبخیری و قطع کامل ارسال پساب به محیط بیرونی کمک شایانی به حفظ منابع آبی نموده است.
پریسایی افزود: پتروشیمی شیراز همچنین با تکیه به دانش کارکنان و متخصصین خود تا حد ممکن بهره وری از آب مصرفی را در سیستم افزایش داده و با استفاده از پروژه هایی مانند تصفیه پساب حاصل از دورریز واحد به میزان ۶۰ متر مکعب در روز اقدام به کاهش پساب تولید و در نتیجه کاهش میزان آب برداشتی از ذخایر منطقه کرده است.
وی اضافه کرد: به منظور مدیریت آب و پساب تولیدی، بیش از ۱۲ واحد از واحدهای قدیمی از سرویس خارج شدکه این امر منجر به کاهش بیش از یک هزار متر مکعب پساب در روز شده است. در این راستا، واحدهای گاز، آمونیاک، اوره، اسید نیتریک، نیترات آمونیوم ، NPK، سودااش (کربنات سدیم سبک و سنگین و جوش شیرین) منطقه یک و کلرآلکالی و پرکلرین در منطقه سه از سرویس خارج شدند.
رییس بهداشت ، ایمنی و محیط زیست شرکت پتروشیمی شیراز با بیان اینکه در زمینه مدیریت پسماند نیز اعمال مدیریت بر ضایعات فرآیندی و غیرفرآیندی حاصله و تحت کنترل قرار دادن و با کاربرد مجدد این ضایعات همواره در دستور کار شرکت پتروشیمی شیراز بوده است افزود: بدین منظور یک مورد لندفیل جهت تخلیه پسماندها و جلوگیری از تخلیه پسماند به محیط زیست در اراضی شرکت پتروشیمی شیراز جهت دفع اصولی پسماندهای صنعتی احداث شده است. همچنین با راه اندازی و بهبود سیستم اتوماسیون اداری ، میزان مصرف کاغذ در سطح شرکت و به تبع آن ضایعات بخش اداری به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: همچنین در راستای اجرای تعهدات قانونی خروج برج های دانه بندی واحدهای محصولات اوره و نیترات آمونیوم منطقه دو و خروجی برج واحد اسیدنیتریک به سیستم پایش دائم آلاینده های زیست محیطی مجهز شده است تا به بهترین نحو مقدار گازهای خروجی پایش و مدیریت شوند.
رییس بهداشت ، ایمنی و محیط زیست شرکت پتروشیمی شیراز با اشاره به اینکه همچنین به منظور افزایش رضایتمندی جوامع اطراف و کاهش آلودگی، مجتمع اقدام به احداث و نگهداری بیش از ۱۵۵ هکتار فضای سبز در اراضی تحت تملک خود نموده است گفت: این مقدار بیش از ۱۰ برابر استانداردها و الزامات قانونی است که بیانگر رویکرد زیست محیطی شرکت پتروشیمی شیراز است.
مجتمع پتروشیمی شیراز به عنوان قدیمی ترین پتروشیمی کشور سال ١٣٣٨ در نزدیکی شهر مرودشت و در مسیر رودخانه کر تأسیس شد و فعالیت آن تاکنون ادامه دارد.