زنجان - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان از پیگیری تکمیل و تجهیز معدن نمک تاریخی چهرآباد خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا این محوطه تاریخی را به سایت موزه تبدیل کنیم.

امیر ارجمند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  افزود: اقدامات و پیگیری ­های لازم برای فعالیت گردشگری معدن چهرآباد در جریان است.   موضوع تبدیل این معدن به سایت موزه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی زنجان و دانشگاه  بوخوم آلمان در دستور کار است.

وی اظهار داشت: این معدن تاریخی به دلیل ویژگی‌های خاص خود، مقادیر قابل توجهی از مواد ارگانیک، ابزارهای معدنکاوی و همچنین مومیایی های طبیعی موسوم به 'مردان نمکی' را در خود جای داده است.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۶ مرد نمکی از همین معدن کشف شده است که کاوشگران حدس می زنند همه آنان در معدن نمک مشغول معدنکاری بوده اند که بر اثر ریزش، زیر آوار نمک مانده و در همان جا مدفون شده اند.
مدفون شدن در نمک باعث شده است که موارد قابل توجهی از پیکر، لباس و لوازم مومیایی ها حفظ شود به طوری که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، تا کنون هیچ اثری از لباس مردم عادی دوران هخامنشی در اختیار نبود تا آنکه با کشف یک مومیایی مدفون شده در معدن نمک چهرآباد آثار ارزشمندی در این زمینه به دست آمد که قدمت آنها به ۲ هزار و ۳۵۰ سال می رسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  استان زنجان گفت: طبق کاوش­ های انجام یافته در محوطه معدن تارخی چهرآباد مشخص شده است که این معدن از حدود نیمه هزاره اول شناسایی شده است.

گفتنی است کاوشها در محوطه باستانی چهرآباد زنجان از سال ۸۳ آغاز شده است و از سال ۸۹ تا کنون اداره کل میراث فرهنگی زنجان کاوش در این محوطه تاریخی را با مشارکت و همکاری موزه و دانشگاه بوخوم آلمان دنبال می کند.