این روزنامه به نقل از «دیدهبان حقوق بشر سوریه» که مورد حمایت معارضان سوری است، از اعزام ۲۰۰ مزدور به لیبی و بازگشت حدود ۱۴۰ مزدور دیگر از جناحهای طرفدار آنکارا از خاک لیبی به سوریه خبر داد.
به گزارش «پرتال خبری آفریقا»، منابع دیدهبان حقوق بشر سوریه تأکید کردند که این اقدام در چارچوب برنامه خروج مزدوران وابسته به ترکیه از لیبی نیست. آنها جایگزین شدند و حدود ۲۰۰ مزدور به جای آنها از این کشور خارج شدند و همه آنها از جناحهای «العمشات»، «سلطان مراد» و «فرقه الحمزه» هستند، این در حالی است که روند بازگشت مزدوران و عقبنشینی دائمی آنها از لیبی، به رغم همه خواستههای بینالمللی و تفاهمات «لیبی - لیبی» در این زمینه، هنوز کاملاً متوقف مانده است.
گروه معارض سوری چندی پیش نیز از بازگشت گروهی از مزدوران سوری وفادار به دولت ترکیه از لیبی به سوریه خبر داده بود.
منابع این گروه معارض افزودند که بازگشت این افراد در چارچوب خروج مزدوران از لیبی نیست، بلکه در چارچوب مبادله جنگجویان است.
در همین زمینه، منابع دیدهبان سوریه گفتند که «لشکر الحمزه» تعدادی از جنگجویان خود را که با آخرین گروه به سوریه بازگشت داده شدند را به دلیل ارتکاب تخلفات گسترده در لیبی دستگیر کرده است.
دیدهبان معارضان سوری در تاریخ ۲۷ مه (ماه گذشته میلادی) نیز اعلام کرد که سرزمینهای لیبی به رغم تفاهمات لیبی - لیبی، درخواستهای بینالمللی و مانور رسانهها، همچنان شاهد حضور مداوم مزدوران خارجی است.
توافقنامه آتشبس دائمی که نتیجه مذاکرات ژنو در پاییز سال گذشته بود، با هدف پایان دادن به جنگ داخلی ۹ ساله در لیبی بین طرفین درگیری در این کشور امضا شد و هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی یک نسخه از توافق صورت گرفته را به طرفین درگیری برای آتش بس فراگیر و دائمی ارایه داد.
دولت «وفاق ملی» لیبی مورد حمایت کشورهایی چون قطر، ترکیه، برخی کشورهای اروپایی، سازمان ملل است، اما کشورهایی مانند مصر، روسیه، عربستان و امارات از ارتش «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته مستقر در «بنغازی» و «طبرق» حمایت میکنند.
لیبی پس از سقوط «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور در سال ۲۰۱۱ به دلیل اختلافات جناحهای مختلف با جنگ داخلی روبرو شده است.
برخی منابع از اعزام بیش از ۱۷ هزار عنصر تروریستی از سوی ترکیه به لیبی نیز خبر دادهاند.