حجت الاسلام دکتر سیدحسین میرمعزی روز دوشنبه در همایش بین المللی "اقتصاد، اشتغال و تولید در آینه قرآن و عترت" که به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد، افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیرشان با نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمودند که در موضوعات مهمی این چنینی، بهتر است مجلس طرح نداده و اجازه دهد دولت لایحه بدهد تا در مجلس بررسی شود.
وی بیان کرد: اصلاح نظام بانکداری، طرح مفصل جامعی از سوی مجلس شورای اسلامی بود که یکبار نقد شد و از دستور کار مجلس قبل خارج شد و به مجلس جدید رسید. این طرح جامع در دوره جدید مجلس به سه بخش اصلاح قانون بانک مرکزی، اصلاح نظام بانکداری و بخش پول و اعتبار منقسم شد که بخش اول در مجلس به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: این تفکیک در حالی صورت گرفت که سه بخش مزبور به هم متصل است و این موضوع کاملا مورد مخالفت شدید اساتید حوزه بود، نقدهای متعددی هم به آن شد اما مجلس زیر بار نرفت و در حالی که حوزه علمیه پیشنهادهای جدید زیادی برای اصلاح قانون بانکداری داده است درست نیست گفته شود که حوزویان پیشنهادی برای این بخش نداده اند.
هنوز سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور اجرا نشده است
عضو انجمن اقتصاد اسلامی ایران گفت: از سال ۸۹ که رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار در جمع فعالان اقتصادی، از اقتصاد مقاومتی صحبت کردند و از سال ۹۲ که ۲۴ بند سیاستهای کلی آن به طور رسمی ابلاغ شد، بنا به فرمایش خود معظم له، این سیاستها اجرایی نشده است.
حجت الاسلام میرمعزی افزود: ۱۲ سال است که رهبری اقتصاد را محور چالش های کشور مطرح می کنند و هر سال از یک زاویه به یک بخشی از آن اشاره دارند، معظم له در صحبت های متعددی غیر از تیزبینی و جامعیت در مباحث اقتصادی و اجتماعی، آسیب شناسی حوزه اقتصادی را مطرح کردند و یک ادبیات علمی برای اقتصاد مقاومتی ارایه داده اند.
وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که در تهدیدها رشد می کند و تهدیدها را به فرصت تبدیل می کند، باید از همین تهدید برای جهش اقتصاد استفاده کرد، رهبری اقتصاد مقاومتی را الگوی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلامی و سیاسی می دانند، عدالت بنیادی و درونزایی و دانشبنیانی اصول اقتصاد مقاومتی است که بسته سیاستهای اقتصاد مقاومتی در چهارچوب این اصول فهم و تفسیر می شود.
وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بارها در سخنانشان ذکر کرده اند که سیاستهای اقتصاد مقاومتی اجرا نشده است، این سیاستها از سوی ولی امر مسلمین ابلاغ شده لذا واجب شرعی است و قانونا باید اجرا شود، از دولت جدید می خواهیم که سیاستهای اقتصاد مقاومتی را محور اصلاحات و حرکتها و اقدامات خود قرار دهد.
فعالیتهایی در چارچوب اقتصاد مقاومتی با رویکرد دانش بنیان
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی نیز در این نشست با اشاره به ضرورت بازنگری جدی در حوزه اقتصادی کشور و اهمیت حل مسائل و مشکلات این حوزه گفت: به برکت برنامهریزیهایی انجام شده، مجموعه اقتصادی آستان قدس رضوی فعالیتهای خود را در چهارچوب اقتصاد مقاومتی و بر محور تولید، با تاکید بر اقتصاد دانش بنیان دنبال میکند.
مالک رحمتی افزود: در دهه پیش رو با ۲ چالش جدی مسائل اقتصادی و کاهش جمعیت مواجه هستیم و مقام معظم رهبری نیز همواره در این خصوص دغدغه جدی دارند و همواره سعی میکنند با نامگذاری سالها با محوریت اقتصاد، تولید و اشتغال تمام ظرفیت کشور را برای حل این مشکلات بسیج کنند.
وی نداشتن نگاهی علمی، مشخص و پایدار را از دلایل حل نشدن مشکلات اقتصادی کشور برشمرد و گفت: با وجود تاکیدات خاص نظام مقدس جمهوری اسلامی بر بحث اقتصاد اسلامی، اما متاسفانه پیاده سازی آن همچنان دارای چالش های اساسی است و نتوانسته ایم اقتصاد اسلامی را تبدیل به گفتمان ساری و جاری کشور کنیم.
رحمتی گفت: اگر دشمن مقابل جمهوری اسلامی ایران مسأله اقتصاد را علم کرده، به این خاطر است که نقطه ضعف ما را پیدا کرده است. به همین دلیل ضروری است که ما برای رفع ضعف هایمان در این حوزه چاره اندیشی کنیم و برگزاری کنگرههایی از این دست میتواند راهگشای خوبی در این زمینه باشد.
وی بیان کرد: در این نشستها باید اقتصاد مقاومتی و اقتصاد اسلامی که نسخه نجات بخش کشور است، به یک نسخه عملیاتی جامع برسد و با ارائه نسخه اجرایی و شاخص محور، حرف جدیدی برای ارائه داشته باشیم. مشکل ما امروزه منابع و سرمایه نیست، بلکه مدیریت ناصحیح منابع و عدم استفاده بهینه از ظرفیتهای کشور برای توسعه پایدار است.
وی یادآور شد: به برکت برنامهریزیهایی انجام شده، مجموعه اقتصادی آستان قدس رضوی فعالیتهای خود را در چهارچوب اقتصاد مقاومتی و با محوریت تولید و تاکید بر اقتصاد دانش بنیان طراحی کرده و به دنبال تحقق شعار «پیشرو، پیشران و الهامبخش» بودن در عینیت بخشی به اقتصاد مردمی است.