ارومیه-ایرنا- معاون فنی و اجرایی جهادکشاورزی ارومیه گفت: بیش از پنج هزار هکتار آفتابگردان و کدو آجیلی در این شهرستان کشت شده است که نسبت به پارسال افزایش ۱۰ درصدی دارد.

 علیرضا ضیاء روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال سه هزار و ۵۰۰ تن تخم آفتابگردان آجیلی از سطح سه هزار و ۳۰۰ هکتار و ۲ هزار تن تخم کدو آجیلی از یکهزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع زیر کشت این محصولات در شهرستان ارومیه برداشت شود.
 
معاون فنی و اجرایی ارومیه اظهار داشت: بیش از ۸۵ درصد سطح زیر کشت و تولید این محصولات به ترتیب در بخش های چنقرالوی پل و نازلوچای این شهرستان است.
 
ضیاء با اشاره به ارقام تولیدی آفتابگردان آجیلی در ارومیه اضافه کرد: این ارقام اغلب از توده های بومی منطقه از جمله پسته ای، قلمی، دورسفید است و چنقرالوی پل و نازلوچای با سطح زیر کشت یکهزار و ۷۵۲  و یکهزار و ۳۰۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را در شهرستان به خود اختصاص داده اند.
 
وی افزود: این محصول به لحاظ ارزش افزوده بالا و اقتصادی بودن آن مورد توجه کشاورزان بوده و میانگین تولید آن در شهرستان ارومیه یک تن در هکتار است.
 
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه مهمترین رقم کدو آجیلی کشت شده در شهرستان را رقم تخمه کدوی گوشتی همدان بیان کرد و گفت: نازلو چای و چنقرالوی پل با سطح زیر کشت ۷۳۱ و ۵۵۰ هکتار بالاترین سطح کشت را در زمینه تولید این محصول به خود اختصاص داده اند.

وی به مشکلات کشاورزان منطقه در کشت این محصول اشاره کرد و گفت: از جمله مشکلات کشاورزان استان برای کشت تخمه آفتابگردان و کدو آجیلی، نبود ارقام اصلاح شده، عدم برنامه برای صادرات مازاد بر نیاز محصولات، نبود کارگاه و کارخانجات نوین بسته‌بندی و مقاومت کم به آفات و امراض است.

بزرگ ترین بازار بورس دانه های آجیلی آفتابگردان و کدو کشور در حال حاضر در آذربایجان‌غربی و شهرستان خوی فعالیت دارد و در حال حاضر قیمت فروش تخم آفتابگردان آجیلی در بازار مصرف ، ما بین ۱۲ تا ۳۰ هزار تومان و قیمت تخم کدوآجیلی در حدود ۴۸ تا ۵۵ هزار تومان است.

برداشت تخمه آفتابگردان و کدو آجیلی از هفته دوم شهریور ماه در آذربایجان‌غربی آغاز و تا مهرماه ادامه خواهد داشت.

آذربایجان غربی یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت دارد که ۷۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی رفته است؛ از این ۷۰۰ هزار هکتار نیز ۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار هکتار باغ و حدود ۳۷۵ هزار هکتار گندمزار است و مابقی به کشت سایر محصولات آبی و دیم اختصاص دارد.
چغندر قند، سیب درختی، گندم، انواع میوه‌های هسته‌دار، انگور و انواع حبوبات و سبزی و سیفی‌جات جزو محصولات کشت شده در مزارع و باغات آذربایجان‌غربی است.