تهران- ایرنا- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متن پیشنهادی مربوط به معافیت کامل جانبازان و ایثارگران بازنشسته از پرداخت ۲ درصدی حق بیمه را به هیات دولت ارائه کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، براساس ماده (۸۹) قانون تأمین اجتماعی، افرادی که به موجب قوانین سابق بیمه‌های اجتماعی یا به موجب این قانون بازنشسته و یا از کار افتاده شده یا می‌شوند و افراد بلافصل ‌خانواده آنها، همچنین افرادی که مستمری بازماندگان دریافت می‌دارند، با پرداخت ۲ درصد از مستمری دریافتی از خدمات درمانی مندرج در این قانون توسط سازمان تأمین خدمات درمانی برخوردار خواهند شد.

از طرفی، مطابق ماده (۱۳) اصلاحی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، تأمین ۱۰۰ درصد هزینه بهداشتی - درمانی خانواده شاهد، جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکفل آنها بر عهـده دولت قرار دارد. ضمن اینکه، خدمات بهداشتی و بیمه درمانی مکمل آزادگان، جانبازان، ایثارگران شاغل و غیرشاغل، بازنشسته و افراد تحت تکفل آنها و والدین، همسران و فرزندان شهدا بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

تاکید قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران بر معافیت ۱۰۰ درصدی جانبازان بازنشسته از پرداخت حق بیمه درمان درحالیست که در سنوات اخیر، کسر میزان ۲ درصد حق بیمه درمان از مستمری دریافتی جانبازان بازنشسته از سوی سازمان تامین اجتماعی مطابق ماده (۸۹) قانون تأمین اجتماعی،  به صدور رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری مبنی بر «تکلیف دولت درخصوص پرداخت حق بیمه درمان جانبازان و ایثارگران بازنشسته به میزان ۲ درصد از دریافتی آنها به سازمان تامین اجتماعی» منجر شده است.

 بنابراین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت رفع مشکل و احترام به گروه هدف (ایثارگران و جانبازان مشمول معافیت) متن پیشنهادی مربوط به اعمال ماده (۱۳) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و معافیت جانبازان بازنشسته مشمول از پرداخت ۲ درصد هزینه درمان را بشرح زیر به هیات دولت ارائه کرده است.

این متن پیشنهادی مراحل بررسی خود را در کمیسیون اقتصاد هیات دولت طی می‌کند.

متن پیشنهاد:

به موجب بند «ب» ماده (۱۳) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و ماده (۱۳) اصلاحی آن قانون و آراء مورخ  سال ۱۳۹۹ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، سازمان تامین اجتماعی مکلف است نسبت به اعمال معافیت جانبازان بازنشسته مشمول از پرداخت ۲ درصد هزینه درمان (موضوع ماده (۸۹) قانون تامین اجتماعی) اقدام و هزینه‌های سالیانه آن را هرساله به سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کند.

سازمان برنامه و بودجه کشور نیز موظف است نسبت به پیش‌بینی و تخصیص اعتبار لازم در بودجه عمومی کشور و پرداخت آن به سازمان تامین اجتماعی اقدام کند. در صورت عدم پیش‌بینی یا عدم تخصیص اعتبار، هزینه‌های مذکور با رعایت قوانین و مقررات مربوط، در صورت‌های مالی سازمان تامین اجتماعی به عنوان دیون دولت به آن سازمان لحاظ خواهد شد.