شهرکرد- ایرنا- فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سه ماهه نخست سال‌جاری یک‌هزار کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان کشف شد ،گفت:این میزان کشفیات نسبت به بهار سال گذشته ۶۱ درصد افزایش دارد.

سردار منوچهر امان‌اللهی روز سه‌شنبه در نشست کمیته‌های تخصصی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان به‌مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران تاکید کرد: در این مدت یک‌هزار و ۱۱۷ نفر در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان دستگیر شدند که نسبت به مدت مسابه سال قبل ۴۱ درصد رشد نشان می‌دهد.

امان‌اللهی تصریح کرد: کشفیات انواع مواد مخدر در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل از آن سه درصد و دستگیری متخلفان این حوزه در همین مدت ۲۴ درصد افزایش داشت و پارسال یک‌هزار و ۳۴۱ مورد طرح پاک‌سازی در مناطق آلوده و کنترل محورهای ارتباطی با هدف مبارزه با مواد مخدر اجرا شد.

امان‌اللهی اظهار داشت: نیروی انتظامی کشور چهار هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر داشته که از این عداد ۲۶ شهید مختص این استان است.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این اداره‌کل امسال‌، طرح‌های مقابله و پیشگیری در حوزه مواد مخدر را با اولویت انجام می‌دهد و سال گذشته طرح پازک (پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان) را ویژه یک‌هزار و ۵۰۰ خانوار در محله‌های آسیب‌پذیر و خانواده‌های دارای پدر معتاد، اجرایی کرد.

نرگس عسگری با اشاره به وجود ۱۸ مرکز اقامتی ترک اعتیاد در استان افزود: هم‌اکنون یک مرکز جامع درمان و بازتوانی ویژه استان در گندمان فعالیت دارد که در این مرکز، فرد معتاد به‌مدت ۱۵ روز سم‌زدایی و سپس در مدت ۴۵روز مراحل درمان روانی و حرفه‌ای‌آموزی را سپری می‌کند.

وی دوره درمان کامل در مرکز جامع درمان و بازتوانی را یکسال دانست و یادآور شد: پس از این مراحل، فرد بهبودیافته برای ایجاد اشتغال و دریافت تسهیلات اشتغال‌زایی مورد حمایت قرار می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هم‌اکنون ۶ مرکز ام. ام. تی. (MMT) و یک مرکز کاهش آسیب (DIC) نیز در استان فعالیت دارد.

وی خلأ وجود و فعالیت مرکز ماده ۱۶ برای نگهداری معتادان متجاهر در استان را مشهود دانست و گفت: نباید معتادان متجاهر با معتادان خودمُعرف در یک مکان نگهداری شوند.

عسگری به فعالیت تیم‌های اجتماع محور زیرمجموعه بهزیستی استان در قالب ۲۱ سازمان مردم‌نهاد (سمن) اشاره و تاکید کرد: برگزاری کارزارهای رسانه‌ای در جلوگیری از مصرف انواد مواد مخدر به‌ویژه مواد مخدر شیشه و گُل، نقش مؤثر دارد.

وی افزود: امسال همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر، تعرفه‌های مشاوره‌های درمانی و راهنمایی به خانواده‌ها و همچنین هزینه‌های پذیرش در مراکز اقامتی ترک اعتیاد استان کاهش می‌یابد و همچنین انواع خدمات روانشناسی در مراکز زیرمجموعه این‌اداره‌کل در استان با تخفیف ارائه می‌شود.

وی یادآور شد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون حدود یک‌هزار و ۴۰۰ نفر از بهزیستی استان انواع خدمات مورد نیاز را دریافت کرده‌اند که ارائه این میزان خدمات در سال گذشته به چهار هزار و ۶۲۶ نفر بود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تعداد خانه‌های ورزش روستایی استان در سال‌جاری ۷۰ مورد افزایش می‌یابد که نقش مهمی در افزایش مقابله با مواد مخدر و جلوگیری از گرایش افراد به این حوزه دارد.

سید قدیر مرتضوی باباحیدری تاکید کرد: همراهی مردم برای مبارزه با مواد مخدر در افزایش رضایت‌مندی عمومی اجتماع ضروری است و برنامه‌های روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با شعار "یاری‌گران زندگی، مشارکت اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد" اجرا و برگزار می‌شود.

مرتضوی باباحیدری مداخله مؤثر با هدف مدیریت بهتر در مراحل اولیه بروز آسیب را ضروری اعلام و تصریح کرد: نبود مراقبت و ارائه مشاوره‌های اشتباه در این حوزه، نتایج منفی‌تری به‌دنبال دارد.

وی یادآور شد: یک فرد معتاد می‌تواند در طول دوره مصرف ۱۰ تا ۲۰ نفر را وارد چرخه کند، پس ضروری است که همان یک نفر مدیریت شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در دوران شیوع ویروس کرونا از بستر فضای مجازی شبکه شاد برای کنترل آسیب‌های اجتماعی در حوزه دانش‌آموزی بهره‌گیری و خوشبختانه در سال ۱۳۹۹ سرعت شیوع به مواد مخدر بین‌دانش آموزان متوقف شد.

وی گفت: البته در دوران شیوع ویروس کرونا با شایعه در جامعه مبنی بر تاثیر استفاده از مواد مخدر برای پیشگیری از ابتلا و درمان کووید ۱۹ بروز پیدا کرد، که توانستیم این موضوع را کنترل و از پخش بیشتر این شایعه جلوگیری کنیم.

مرتضوی باباحیدری به محدودیت‌ها برای توسعه مراکز درمانی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره و تاکید کرد: جلب مشارکت حداکثری از سوی معتمدان، بزرگان، ریش‌سفیدان، صاحب‌نظران و ذی‌نفوذان برای تقویت بستر مشارکت اجتماعی و تشریح آسیب‌ها و مشکلات این حوزه در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: هماهنگی مطلوب، منسجم و اثرگذاری بین کمیته‌های مختلف زیرمجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری وجود دارد که این مهم در ارتقای عملکرد کمی و کیفی این مجموعه مؤثر بوده است.

به گزارش ایرنا، پنجم تیرماه برابر با ۲۶ ژوئن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نام‌گذاری شده است و برنامه‌های مرتبط هفته مبارزه با مواد مخدر در چهارمحال و بختیاری از یکم تا دهم تیرماه جاری اجرا می‌شود.