تهران - ایرنا - جریان های مقاومت فلسطین اقدام اشغالگران صهیونیست مبنی بر پیوند دادن پرونده بازسازی و رفع محاصره نوار غزه با پرونده معامله تبادل اسرا را رد کردند.

«جمیل علیان» از رهبران جنبش جهاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در غزه با یادآوری اینکه عملیات «سیف القدس» آزاد کننده فلسطین [ از چنگال صهیونیست‌ها ] است که آگاهی، اقدام و وزن فلسطینی‌ها و اعراب را به صحنه فلسطین بازگردانید، افزود: ما ربط دادن عملیات «سیف القدس» با بازسازی غزه یا تبادل اسرا را بطور کامل رد می‌کنیم.   

وی گفت: مبادله اسرا یک مساله انسان دوستانه بوده  و اسرای فلسطینی حق دارند که از زندان ها  آزاد شوند و این یک پرونده انسانی و اخلاقی است که از حقوق فلسطین جدا شده است. 

این رهبر جنبش جهاد اسلامی با بیان اینکه بازسازی غزه به جامعه جهانی اجازه می‌دهد تا از جنایات استکبار و صهیونیست‌ها در فلسطین دور شود،  افزود: بنابراین، ما بر سر حقوق فلسطین معامله نمی‌کنیم و نمی‌خواهیم که در مقابل بازسازی و یک دسته کیسه‌های سیمان یا تبادل اسرا در جنگ قدس دستاوردهایی کسب کنیم. 

وی افزود: ما اصرار داریم که عملیات سیف القدس با فشار بر اشغالگران تا زمان آزادی کل فلسطین یک دستاورد فلسطینی است. 

علیان با تاکید بر اینکه [ در این پیوند ] رایزنی‌ها و تفاهم جریان‌های [ فلسطینی ] در بالاترین سطح است، ادامه داد: امروز جلسه جناح‌های فلسطینی در غزه برگزار شد تا درباره چگونگی پاسخ به اشغالگران صهیونیست بحث و تبادل نظر شود. 

 «مومن عزیز» از رهبران جنبش مجاهدین فلسطین نیز  ​​پیوند دادن پرونده اسرا و رفع حصر توسط اشغالگران صهیونیست را سیاه نمایی آشکار مقاومت و غیر قابل قبول و مردود دانست و افزود که هر پرونده باید جداگانه مورد بحث قرار گیرد. 

وی گفت: پرونده سربازان صهیونیست به منظور آزادی اسرای فلسطینی باید به تنهایی با مقاومت فلسطین مورد بحث قرار گیرد در حالی که پرونده بازسازی غزه به منظور رفع محاصره نوار غزه با وساطتت [ طرف‌های دیگر ] و میانجیگران مورد بحث قرار می‌گیرد. 

عزیز تاکید کرد که گفت و گوها بین مقاومت و جریان‌های [ فلسطینی ] همچنان ادامه دارد و همه مردم معتقدند که محاصره باید برداشته و غزه بازسازی شود تا مقاومت کلام محکمی در برابر دشمن داشته باشد و ما چنین تحریکاتی را نمی‌پذیریم. 

این فرمانده جنبش مجاهدین فلسطین از واسطه‌ها خواست تا برای رفع محاصره غزه و وارد کردن مواد بازسازی اشغالگران صهیونیست را تحت فشار قرار دهند. 

همچنین «خالد صدیق» نویسنده و تحلیلگر سیاسی گفت که اشغالگران صهیونیست به سمت تجربه‌ای جدید و یک عملیات نظامی در غزه در حرکت هستند. 

وی با بیان اینکه واقعیت این است که اسرائیل در رفع حصر سازش ناپذیر و اوضاع رو به زوال است، افزود:  این نشانه‌های واضحی است که رژیم اسرائیل در حال انجام عملیات نظامی جدید است. 

نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی اظهار داشت: معتقدم مقاومت از جایگاه خوبی برخوردار است و می‌داند که احتمال یک حمله جدید به غزه از سوی صهیونیست‌ها وجود دارد و برای مقابله با هر حمله دیگری آمادگی دارد. 

 «یحیی سنوار» رییس دفتر سیاسی حماس در غزه نیز روز گذشته نتایج دیدار خود با هیاتی از سازمان ملل با هدف ارائه راه حل بحران غزه را منفی توصیف کرد. 

سنوار در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که به رغم عمق گفت و گوها هیچ نشانه‌ای از حل بحران انسانی در نوار غزه وجود ندارد و اسرائیل در تلاش است تا از مردم فلسطین در موضوع کاهش ساکنان نوار غزه باج خواهی کند. 

سنوار تاکید کرد که به نماینده سازمان ملل متحد رسما ابلاغ شده است که حماس در ساعات یا روزهای آینده جلسه‌ای با جناح‌های فلسطینی برگزار می‌کند تا در مورد راه‌های فشار آوردن به اسرائیل از طریق مقاومت مردمی برای به رسمیت شناختن حقوق مردم فلسطین گفت و گو کند. 

نظامیان اشغالگر صهیونیست ۲۰ اردیبهشت حملات و تجاوزهای وحشیانه علیه باریکه غزه و فلسطینی‌ها را آغاز کردند که بر اثر آن، ۲۶۲ تن از جمله ده ها کودک، زن و سالمند شهید و یک هزار و ۷۱۹ نفر زخمی شدند. 

اقدام های رژیم صهیونیستی برای تخریب و اشغال محله «شیخ جراح» در بخش خاوری قدس اشغال شده، موجب آغاز دور جدیدی از درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی و ادامه این درگیری‌ها منجر به اعتراضات جهانی به جنایات صهیونیست‌ها شد. مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزهای صهیونیست‌ها و حملات به غزه، اقدام به موشک‌باران سرزمین‌های اشغالی کرد. 

کابینه رژیم صهیونیستی پس از ۱۲ روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروه‌های مقاومت در غزه و ناتوانی در رسیدن به اهداف خود، به دست و پای برخی کشورهای منطقه افتاد و در نهایت روز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ پس از یک نشست سه ساعته به آتش بس تن داد.