به گزارش ایرنا، محمد صادقی سهشنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تا زمانی که راهاندازی رشتههای تحصیلی در دانشگاهها بر اساس شرایط هر منطقه و نیازهای آن تعریف نشود خروجی مراکز آموزش عالی با وجود صرف هزینه زیاد هیچ اثر مثبتی در تولید، حل معضل بیکاری و خدمت به اشتغال مولد و مفید منطقه ندارد.
وی اظهار کرد: دانشگاهها قبل از جذب دانشجو و راهاندازی رشتههای جدید آموزشی باید با بررسی کامل علمی و دقیق بر اساس شرایط و نیازهای بخش صنعت و معدن و فرهنگ حاکم بر منطقه اقدام کنند.
وی با بیان اینکه با وجود اهمیت موضوع هنوز اقدام مناسبی در این خصوص در مهریز صورت نگرفت، ادامه داد: اگر ایجاد رشته در دانشگاه ها و جذب دانشجویان بر اساس واقعیت و نیازهای شهرستان باشد، شاهد رونق تولید و حل معضل بیکاری و جذب دانشآموختگان در واحدهای مختلف تولیدی و صنعتی خواهیم بود.
صادقی اظهار کرد: با وجود اهمیت موضوع هنور ارتباط خوبی در شهرستان بین دانشگاهها و بخش صنعت و معدن مهریز وجود ندارد و با وجودی که این دانشگاه بارها آمادگی کامل خود را برای تعامل و راهاندازی رشتههای ضروری اعلام کرد، هنوز اقدامی از سوی مدیران این واحدها به عمل نیامده است .
رییس دانشگاه آزاد مهریز گفت: باید حل مشکل به صورت مکرر در برنامه مدون، با ارتباط منسجم و قوی بین دانشگاهها و بخش صنعت و معدن باشد و هرگونه جذب دانشجو و ایجاد رشته جدید بر اساس نیازها و برای حل مشکلات واحدهای تولیدی برای تامین نیروی مورد نیاز اقدام شود.
صادقی، یکی از رسالتهای مهم دانشگاهها را عمل به مسوولیت اجتماعی به خصوص در حوزه فرهنگی و علمی دانست و خاطرنشان کرد: توجه به علوم انسانی و مسایل فرهنگی هر منطقه موضوع مهمی است که باید به جد مدنظر مراکز علمی و دانشگاهی قرار گیرد.
دانشگاه آزاد مهریز در زمینی به وسعت ۱۶ هکتار و فضاهای ساختمانی و آموزشی با ۱۲ هزار مترمربع زیربنا فعالیت خود را از سال ۱۳۸۱ آغاز کرد.
مهریز هماکنون سه مرکز آموزش عالی شامل پردیس دانشگاه یزد، پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از سه هزار دانشجو دارد.
در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ حدود ۷۰ هزار دانشجو در ۶۷ دانشگاه و مراکز آموزش عالی ۱۰ شهرستان استان یزد در حال تحصیل بودند.
مرکز شهرستان مهریز با ۵۵ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد و دارای پنج شهرک صنعتی و افزون بر چهار هزار نیرو در واحدهای تولیدی است .