علیرضا مقدم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از آغاز شیوع کرونا تاکنون، همیشه اوج این بیماری با روزهای پرکار اصناف همزمان بوده است و تعطیلی بازار و کسبه در گروههای شغلی مختلف، ضرر و زیان زیادی را متوجه آنان کرده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق فعالیت های صنفی در گناباد امرار معاش می کنند، گفت: شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها، بخش زیادی از این افراد را با تنگناهای اقتصادی مواجه کرده و ضربه مهلکی بر بنیه آنان وارد کرد که در مقابل سختگیری و دستور العملهای بانکی بر دامنه مشکلات فعالان صنفی افزوده است.
رییس اتاق اصناف گناباد با اشاره به تحقق برخی از حمایتهای بخشهای دولتی از اصناف متضرر در شرایط شیوع کرونا، خواستار پشتیبانی بیشتر نظام بانکی و بیمه ای نسبت به اعمال سازو کاری برای پرداخت اقساط بانکی این بخش شد.
وی با بیان آنکه در این شرایط بیمه حمایت خاصی از اصناف در این شرایط نکرده است، گفت: هزینه های بیمه ای بر دامنه این مسائل و مشکلات کسبه افزوده است، در حالی که واسطه ها بدون پرداخت این هزینه ها سود زیادی کسب کرده اند.
مقدم افزود: اصناف در این شرایط به دلیل تشدید مشکلات ناشی از تبعات شیوع ویروس کرونا توان پرداخت هزینه های بالای بیمه و مالیات را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بی ثباتی بازار، تورم و نوسانات قیمت کالاها و خدمات بر دامنه این مشکلات افزوده و بعضا به نارضایی مردم از اصناف َمنجر شده است.
وی اضافه کرد: بازاریان گنابادی برای عبور از این وضعیت و کاهش مشکلات متعدد خود نیازمند حمایت بیشتر مسوولان مربوط در دولت آینده هستند تا گوشه ای از این ضرر و زیان در دوران کرونا کاهش یابد.
مقدم افزود: بازاریان از دولت سیزدهم و رییس جمهوری منتخب انتظار دارند که برای کاهش التهابات بازار در شرایط شیوع کرونا، با برنامه ریزی موثر، اقدام به اعمال معافیت های مالیاتی برای این قشر کرده و تسهیلات بانکی مشابه آنچه به صنعتگران و تولید کنندگان داده می شود، به کسبه بپردازند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد هم با اشاره به ضرر و زیانهای اقتصادی اصناف در شرایط شیوع کرونا، از دولت آینده خواست که با تدوین بسته های حمایتی ویژه این قشر را مورد حمایت قرار دهد و ضمن اصلاح قانون و مقررات نظام صنفی در راستای توسعه صنوف بخصوص بخش تولیدی گام بردارد و بستر توسعه کمی و کیفی اشتغال و به خصوص رشد تولیدات کوچک را فراهم کنند.
هادی ایزدی گفت: نامگذاری روز اول تیرماه به عنوان روز ملی اصناف بیانگر اهمیت، جایگاه ویژه و دیدگاه خاص نظام جمهوری اسلامی ایران به این قشر جامعه است.
پنج هزار و ۷۳ واحد صنفی در بخش های تولیدی، خدماتی، فنی و توزیعی در شهرستان گناباد فعالیت دارند و ۲۰ درصد آنها را صنوف تولیدی تشکیل می دهند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.