تهران- ایرنا- اسقف اعظم ارامنه تهران گفت: تلاش‌های انجام گرفته این واقعیت را ثابت می‌کند که در جمهوری اسلامی ایران هیچ تبعیضی وجود ندارد و تمامی حقوق اقلیت‌های دینی در این کشور محترم شمرده می‌شود.

به گزارش ایرنا، "سبوه سرکیسیان" روز چهارشنبه در آیین بهره برداری از طرح های مدیریت شهری منطقه ۱۴ و میدانگاه و آرامستان دولاب تهران افزود: ذکر این نکته مهم است که «آرامستان ارامنه تهران» تا چندی پیش نابسامان و قبور زیر علف‌ها مدفون بود اما اکنون باید شاکر این ساماندهی باشیم.

اسقف اعظم ارامنه تهران اضافه کرد: در این مکان عزیزانی آرامیده‌اند که به واسطه حرفه و تلاش، جان خود را تقدیم میهن کردند.

وی ادامه داد: به واسطه حسن نظر مقامات دولتی، شهرداری و شورای شهر تهران، این آرامستان تبدیل به یکی از مراکز گردشگری شده و مایه مباهات است.

اسقف اعظم ارامنه تهران اظهار داشت: این موضوع همچنین شاهد و گواه این مساله است که ایران از گذشته‌های دور محل همزیستی ادیان بوده و خواهد بود.

وی با بیان اینکه زیباسازی آرامستان دولاب اقدامی در جهت توسعه گفت‌وگوی مسلمانان و مسیحیان است، اظهار کرد: برای من ثابت شده که ایران با زمامت رهبر معظم انقلاب به محل گفت‌وگوی ادیان تبدیل شده است.

اسقف اعظم ارامنه تهران گفت: در نهایت این طرح گواه است که گذشتگان‌مان را فراموش نمی‌کنیم و به یاد داریم و همواره از آنان یاد می‌کنیم، کتاب مقدس قرآن هم می‌گوید که گمان مبرید کسانی که در راه خدا کشته شده‌اند مرده‌اند بلکه زنده‌اند و نزد خدا روزی داده می‌شوند.

نماینده مردم ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار داشت: احترام به حقوق همه اقوام و پیروان ادیان توحیدی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ذکر و محترم شمره شده است.

"آرا شاوردیان" افزود: شناسنامه هر کشوری آثار باستانی و میراث فرهنگی آن به شمار می آید و آثار باستانی قدمت، تاریخچه و تمدن هر سرزمینی را مشخص می‌کند.

وی تاکید کرد: حفاظت و حراست از این آثار امری ضروری است و نسل‌های مختلف نیز چون پیشینیان باید از این میراث اجدادی پاسداری کنند.

شاوردیان اظهار داشت: موزه ها، باغ های ملی، عمارت ها، کاخ ها، اماکن مذهبی و آرامستان ها محل مناسبی برای نگهداری پاره‌ای از این آثار است.

نماینده مردم ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: کشور ما ایران نیز از جمله بزرگترین کشورهای دارنده آثار باستانی و ابنیه های تاریخی و فرهنگی در جهان است و کهن ترین فرهنگ و تمدن جهان را دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این میان با وجود پیروان ادیان توحیدی و اقوام مختلف و با توجه به رسوم و باورهای مختلف، حراست و پاسداری از آثاری تاریخی از اهمیت ویژه و البته تنوع بسیاری نیز برخوردار است.

شاوردیان ادامه داد: گورستان های تاریخی بخش جدایی ناپذیر از منظر طبیعی و مصنوع محیط پیرامونی در ارتباط ساختاری با جنبه های اسطوره ای، اخلاقی دینی و باورهای انسان است.

نماینده مردم ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: گورستان ها نظام پیچیده و پذیرفته شده‌ای از نشانه‌ها، یادمان‌ها و بُن‌مایه‌های انتزاعی به مثابه موزه های روباز شهری محسوب می شود.

وی اضافه کرد: گورستان ها بخشی از چشم انداز تاریخی هستند که نقش ارزنده‌ای در تداوم حیات اخلاقی و معنوی انسان ها دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: گورستان ها قسمتی از حافظه جمعی شهرها و روستاها هستند که نقش بی بدیلی را به عنوان عناصر هویت بخش سکونت گاه‌های انسانی ایفا می کند.

شاوردیان به ثبت آئین زیارتی قره کلیسا در فهرست میراث ناملموس جهانی یونسکو اشاره و اعلام کرد: قرار گرفتن آیین زیارتی قره‌کلیسا در فهرست میراث جهانی یونسکو یا بازسازی آرامستان کهن دولاب و بسیاری از طرح های مشابه دیگر در سراسر ایران، گامی در راستای اجرای بندهای قانون اساسی است.

وی ادامه داد: از همه مهمتر این رویکرد مهر تاییدی بر دوستی پیروان ادیان توحیدی و احترام به آنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی و نشانه بی اساس بودن اتهامات به ایران توسط دشمنان است.