به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، سید امیرحسین مدنی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: با اجرای ۱۸۰ هزار طرح خرد در کشور ۵۴۰ هزار شغل در کشور ایجاد می شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اجرای ۱۱۶ هزار طرح از مجموعه این طرح ها، تاکنون ۳۴۰ هزار شغل ایجاد شده است و از امروز تا پایان سال هم ۲۰۰ هزار شغل ایجاد می شود.
مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۹ هم ۶۰ هزار طرح خرد در کشور اضافه شد و تعداد آنها در این سال به ۱۰۰ هزار طرح رسید.
مدنی تصریح کرد: در حوزه بنگاه های خرد و کارگاه های کوچک در سال ۱۳۹۷ سرمایه گذاری خوبی انجام شد و از اواسط این سال نزدیک به ۱۷ هزار طرح بنگاهی خرد اجرا شد و در سال ۱۳۹۸ هم این تعداد به ۴۰ هزار طرح رسید به عبارتی شاهد افزایش حدود ۲۰ هزار طرح بودیم.
وی ایجاد اشتغال و تولید را از مهم ترین وظیفه بنیاد برکت اعلام کرد و گفت: در حوزه عمرانی و زیرساختی هم فعالیت های متعددی در حال انجام است.
مدیرعامل بنیاد برکت به اجرای طرح ویژه برای کولبران اشاره کرد و اظهارداشت: سه هزار و ۸۱۴ طرح ویژه کولبران در سه استان مرزی اجرا شده و تاکنون ۱۱ هزار و ۴۴۲ شغل برای آنان ایجاد شده است که این شغل ها ۸۵ درصد سهم مردان و ۱۴ درصد سهم زنان بوده است.
مدنی به اجرای طرح های اشتغال زا برای معلولان و زنان سرپرست خانوار هم اشاره کرد و گفت: یک هزار و ۱۰۹ طرح اشتغال زایی برای معلولان اجرایی شده و همچنین از ۱۱۵ هزار طرحهای اشتغالزایی ۶ هزار و ۵۸۵ طرح مربوط به زنان سرپرست خانوار بوده است.
وی افزود: طرح های اشتغال زا پس از اجرا به مدت ۲ سال به صورت متناوب تحت نظارت و کنترل هستند و اگر طرح مشکلی داشته باشد به آنها در رفع آن کمک می شود.
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با یادآوری این که بانک های پارستان، مهر و کارآفرینان امید، تسهیلات در اختیار این افراد قرار می دهند، ادامه داد: در حال حاضر کمتر از یک درصد معوقات بانکی در میان این افراد وجود دارد.
مدنی به پویش ملی "به روستا بر میگردیم" اشاره کرد و اظهار داشت: این پویش در ۳۵۰ شهرستان کشور اجرا میشود. در قالب این پویش تسهیل گران براساس منطقه نسبت به اشتغالزایی و بازگشت افراد به روستاها اقدام میکنند.
وی مقابله با حاشیه نشینی در شهرها، اشتغال زایی در روستا و افزایش مهاجرت معکوس را از جمله اهداف این پویش ملی اعلام کرد و گفت: در سال جاری حداقل پنج هزار طرح در حوزه مهاجرت معکوس ایجاد می شود که با اجرای آنها ۳۰ هزار مهاجرت معکوس رخ می دهد.
وی تصریح کرد: متقاضیان میتوانند از طریق سایت و اپلیکیشن بنیاد برکت به سامانه به روستا برمی گردیم، دسترسی یافته و نسبت به ثبت نام متقاضیان مهاجرت معکوس اقدام کنند.