نادر صادقی روز چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات کارخانه قند مهاباد که با حضور رییس کل دادگستری آذربایجان غربی، نماینده ولی فقیه در استان و شماری از مدیران کل دستگاه های اجرایی در محل این واحد تولیدی برگزار شد، اظهار داشت: با تلاش و پیگیری مجموعه اقتصادی استان این تعداد واحد تولیدی در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر جهش و رفع موانع به مدار تولید بازگشته و چرخ های آنها مجدد به حرکت افتاد.
وی اضافه کرد: در طول سال گذشته ۸۵ جلسه در قالب ستاد تسهیل رفع موانع تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی در استان برگزار شد که ماحصل آن تصویب ۲۰۰ مصوبه برای حل موانع تولید در استان بود.
وی افزود: دولت در سالهای اخیر با حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی مانند احیای واحدهای راکد و نیمه فعال، اجرای طرحهای رونق و رفع موانع تولید، ارائه بستههای حمایتی و تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط و طرح اشتغال فراگیر، راهبرد حمایت از تولید داخلی و کاهش نرخ بیکاری را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانغربی با بیان اینکه گامهای بسیار مهم و ارزشمندی برای احیای دوباره واحدهای تولید و صنعتی استان برداشته شده که خروجی بسیار مثبتی نیز به همراه داشته است، افزود: با تلاش مجموعه اقتصادی استان تا پایان سالجاری نیز واحدهای تولیدی راکد دیگر نیز به چرخه تولید بازخواهد گشت.
حمایت از تولید باید در اولویت اصلی دولت باشد
رییس اتاق بازرگانی ارومیه نیز با تاکید بر اینکه دولت باید حمایت واقعی از بخش تولید را اولویت اصلی خود قرار دهد، گفت: رونق تولید تنها راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور است.
حسن انتظار خواستار تلاش بیشتر مسوولان برای استفاده از تمام ظرفیت ها در حمایت از بخش تولید شد و اضافه کرد: ظرفیت های مناسبی در استان وجود دارد که می توان از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای حمایت از تولید کنندگان و صنعتگران بهره گرفت.
وی با انتقاد از جرایم سنگینی که برای واحدهای تولیدی توسط برخی دستگاه های اجرایی صادر شده است گفت: بیشتر واحدهای تولیدی با کمبود نقدینگی مواجه بوده و قادر نیستند این جرایم را پرداخت کنند از اینرو مسوولان باید نسبت به بخشودگی آنها تلاش کنند.
انتظار با اشاره به جریمه ۲۱۰ میلیاردی تعیین شده برای کارخانه در دست احداث قند مروارید مهاباد اظهار داشت: این واحد تولیدی هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده مجبور به پرداخت این جریمه سنگین شده است که به هیچ عنوان منصفانه نبوده و روند فعالیت آن را با مشکل مواجه خواهد کرد.
چهار واحد تولیدی مهاباد در سال گذشته فعال شد
فرماندار ویژه مهاباد هم در این جلسه با اشاره به ضرورت برطرف کردن موانع تولید واحدهای صنعتی گفت: سال گذشته با بررسی مشکلات واحدهای تولیدی موفق شدیم چهار واحد که راکد را دوباره به چرخه تولید بازگردانیم.
عارف خدرلو با بیان اینکه راه اندازی دوباره هر واحد تعداد زیادی اشغالزایی به دنبال خواهد داشت، اضافه کرد: عمده مشکلات واحدهای تولیدی در بحث حقوقی و مشکلات مربوط به زمین است که در حال بررسی و رفع آن هستیم.
وی اظهار داشت: شهرک صنعتی مهاباد هم اکنون با کمبود فضای فیزیکی مواجه است و جایی برای توسعه آن وجود ندارد.
خدرلو تاکید کرد: قوانین مربوط به ساخت و ساز واحدهای تولیدی با توجه به تولید اشتغال و درآمد زایی باید متفاوت تر از ساخت و ساز برای واحدهای مسکونی و شخصی باشد.
مسوولان باید مشکلات مردم را درک کنند
امام جمعه مهاباد هم در این جلسه گفت: مسوولان و افرادی که دارای مسوولیت در بخش های مختلف هستند باید مسایل و مشکلات مردم را درک کرده و برای برطرف کردن آن راه حل مناسبی پیدا کنند.
ماموستا عبدالسلام امامی با اشاره به اینکه شهروندان با مشکلات اقتصادی زیادی روبه رو هستند، اضافه کرد: وضعیت معیشت و بیکاری و تورم، فشار بسیار زیادی به جامعه وارد کرده و ضروری است در این شرایط همه برای رفع نیاز و مشکلات یکدیگر دلسوزی و تلاش کنند.
وی با بیان اینکه مناطق مرزی باید در اولویت سیاست های کلان دولت قرار بگیرند، اضافه کرد: موضوع بازگشایی مرزهای منطقه علی رغم قول های مساعد مقام های ارشد کشوری هنوز حل نشده و مردم این مناطق برای تامین و امرار معاش خانواده خود مجبور می شوند به سمت شغل های کاذب و پرمخاطره روی آورند.
ماموستا امامی با اشاره به اینکه کشور در شرایط سخت تحریم استکبار جهانی قرار دارد، افزود: زمانی دانشمندان و شرکت های دانش بنیان موفق به تولید واکسن کرونا شدند استکبار جهانی تصمیم به رفع تحریم واکسن کرونا کرده و این نشان می دهد ما باید هرچه به بیشتر به توانایی و ظرفیت داخلی خود توجه کنیم.
امام جمعه مهاباد با اشاره به تلاش های دشمنان برای تحریم انتخابات نیز گفت: تبلیغات شرق و غرب برای تحریم انتخابات توسط مردم نقش بر آب شده و طبق آمارها اهل تسنن و مناطق مرزی بیشترین حضور و مشارکت را در انتخابات داشته اند.
کارخانه قند مروارید مهاباد با ظرفیت پنج هزار تن در سال یکی از بزرگترین کارخانه های قند شمال غرب کشور است که با سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری هم اکنون از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
این واحد تولیدی هم اکنون به پرداخت ۲۱۵ میلیارد ریال جریمه صدور پروانه ساختمانی محکوم شده است که فعالیت این واحد تولیدی را که قادر است برای هزار نفر در سه شیفت کاری اشتغال ایجاد کند را با مشکل مواجه کرده است.
رییس کل دادگستری آذربایجان غربی، نماینده ولی فقیه در استان و شماری از مدیران کل دستگاه های اجرایی امروز برای برسی مشکلات این واحد تولیدی میهمان صاحبان آن بودند.