تهران - ایرنا- منابع خبری چهارشنبه شب اعلام کردند که به دنبال درگیری شبه‌نظامیان وابسته به امارات در عدن در جنوب یمن، ۲ نفر کشته و شماری مجروح شده اند.

 به گزارش ایرنا، شبکه الجزیره به شمار دقیق زخمی‌های این درگیری هیچ اشاره‌ای نکرده است.

پایگاه خبری "المشهد الیمنی" نیز در این باره اعلام کرد که گروه شورای انتقالی جنوب که از حمایت امارات برخوردار هستند، در برابر مقر حوزه هشتم «الحزام الامنی» (کمربند امنیتی) در ناحیه «الشیخ عثمان» با تسلیحات سبک و نیمه‌سنگین درگیر شده‌اند.

تارنمای شبکه خبری «روسیا الیوم» نیز گزارش داد که تعدادی از خودروهای نظامی و غیرنظامی در این درگیری به آتش کشیده شده‌اند.

«شورای انتقالی جنوب یمن» که تحت حمایت امارات، عضو اصلی ائتلاف متجاوز به یمن قرار دارد، در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده است و اکنون بر عدن (مرکز جنوب یمن)، استان سقطری (جنوب شرق) و دیگر مناطق جنوبی یمن سیطره دارد.

این از معدود دفعاتی است که نیروهای وابسته به امارات با یکدیگر در جنوب یمن درگیر می‌شوند، پیش از این نیروهای مورد حمایت ابوظبی با نظامیان تحت حمایت عربستان و عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی یمن درگیر بودند.
دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب ۵ نوامبر ۲۰۱۹ (آبان ماه ۹۸) با  وساطت عربستان و با هدف به اصطلاح تحقق صلح در جنوب یمن توافق صلح ریاض را به امضا رساندند.

از مهم‌ترین بندهای توافق ریاض، استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن در مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانه‌های کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان بود. 

امضای توافقنامه تحت نظارت سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان، محمد بن سلمان ولیعهد، عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی، محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و عیدروس الزبیدی رییس شورای انتقالی یمن صورت گرفت.

در حالی که «علی عبدالله الکثیری» سخنگوی شورای انتقالی جنوب اوایل هفته جاری اعلام کرده بود که به دلیل  ربوده شدن برخی افراد این شورا از سوی وابستگان به دولت منصور هادی ، توافق ریاض عملا  به حالت تعلیق در آمده است ، روز سه‌شنبه در بیانیه دیگری از موافقت طرف های این توافق برای بازگشت دولت هادی به عدن خبر داد. 

شورای انتقالی جنوب از اواسط اردیبهشت در استان‌های جنوبی یمن به مرکزیت شهر عدن، دولت خودمختار اعلام کرد که با مخالفت جامعه جهانی روبه رو شد.