زاهدان- ایرنا- رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ترکیب سنی رای‌دهندگان انتخابات ۲۸ خرداد عمدتا از جوانان بین ۲۵ تا ۳۵ ساله بوده که ۳۰ درصد کل مشارکت در انتخابات را تشکیل داده بود گفت: ترکیب جنسیتی رای دهندگان در این انتخابات به صورت ۴۸ درصد مردان و ۵۲ درصد بانوان بوده است.

به گزارش ایرنا ابوذر کوثری روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت: در انتخابات‌های هر دوره‌ای یکسری ویژگی‌های عام، استانداردها و مسائل فنی و تخصصی مورد نیاز است تا این انتخابات‌ها در چارچوب ضوابط خاص خود برگزار شود. 
وی با بیان اینکه انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ چندین ویژگی داشت افزود: نخستین ویژگی که این انتخابات را متمایز می‌کرد این بود که در زیر سایه ویروس کرونا برگزار می‌شد کرونا عاملی است که نقش منفی در عملکرد همه ما ایفا می‌کرد و تمام فعالیت‌های بخش‌های دولتی و غیردولتی را زیر سایه و تحت شعاع خود قرار داده بود. 
رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در انتخابات برگزار شده ۲۸ خرداد نقش منفی متغیر کرونا را خنثی و تمام تمهیدات با توجه به این مهم در نظر گرفته شد تصریح کرد: برای این مهم ابتدای شروع انتخابات عمده نام‌نویسی‌ها و بیش از ۳۵ درصد از  آن به صورت الکترونیکی برگزار شد.
وی بیان کرد: برای مقابله با ایفای نقش منفی ویروس کرونا در روزهای منتهی به انتخابات شعب بین پنج تا ۱۰ درصد افزایش یافت و جانمایی این شعبه به‌گونه‌ای بود که مردم کمتر دغدغه کرونا را داشته باشند همچنین در بحث تبلیغات کاندیداها عمده به صورت مجازی برگزار شد. 
کوثری با اشاره به ویژگی دوم که انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ با آن روبه‌رو بود گفت: راهبرد رسانه‌ای به گونه‌ای بود که مردم را از شرکت در انتخابات منع و فضاسازی منفی رسانه‌ای وجود داشت که مقابله با این مهم به عنوان یک موضوع محوری مد نظر قرار گرفت. 
رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان ادامه داد: با سلسله اقدامات اقناعی و تبیینی جایگاه انتخابات در نظام مشخص شد و در مجموع تمام تمرکز ما بر روی تبیین اهمیت و نقش انتخابات در رشد و توسعه استان بود تا راهبرد رسانه‌ای که علیه انتخابات شکل گرفته است مهار شود. 
وی با بیان اینکه برای خنثی‌سازی راهبرد رسانه‌های بیگانه با تمامی گروه‌های مرجع و تاثیرگذار یکسری سلسله نشست‌ها گذاشته شد تا اقناسازی این گروه‌های مرجع انجام و به طبع آن مردم را اقناع و انتخابات از جهت کیفی و موضوع مشارکت لطمه نخورد تاکید کرد: درصد مشارکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۶۲ درصد و همچنین  مشارکت در انتخابات شوراها نیز ۶۲ درصد بوده است که از جهت مشارکت چهارمین استان در کشور هستیم.

کوثری بیان کرد: ۶۰.۶ درصد آراء ریاست جمهوری در سیستان و بلوچستان مربوط به حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی، ۲۴.۰۶ درصد محسن رضایی قائد، ۱۲.۰۷ درصد عبدالناصر همتی و ۲/۰۷ درصد قاضی‌زاده هاشمی بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین میزان مشارکت در انتخابات مربوط به میرجاوه با ۹۹ درصد و قصرقند با ۹۱ درصد بوده است تصریح کرد: پایین‌ترین میزان مشارکت در زاهدان با ۴۹ درصد بوده است.

رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان اظهارداشت: کل منتخبان شوراهای شهر و روستا ۱۰ هزار و ۹۶۶ نفر و اعضای علی البدل ۶ هزار و ۲۰۳ نفر بود که در مجموع ۱۷ هزار و ۱۶۹ نفر پذیرفته شدند.

وی با بیان اینکه کل منتخبان شوراهای شهری ۲۷۱ و علی البدل آن ۱۶۴ نفر بوده که در مجموع ۴۳۵ نفر منتخب در حوزه شوراهای شهری سیستان و بلوچستان است تاکید کرد: منتخبان شوراهای روستا ۱۰ هزار و ۶۹۵ نفر بوده که ۶ هزار و ۳۹ نفر از آن علی البدل و در مجموع۱۶ هزار و ۷۳۴ نفر بوده است.

کوثری با اشاره به اینکه در شوراهای شهر پنج و در شوراهای روستا هفت درصد را بانوان تشکیل داده خاطرنشان کرد: گروه سنی شوراها بین ۳۰ تا ۴۰ سال با حدود ۴۳ درصد بوده است.
وی بیان اینکه واجدان شرایط رای دادن در استان یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۵۰۷ نفر است خاطرنشان کرد: ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تعرفه که ۴۰۰ هزار تعرفه زیادتر از افراد واجد شرایط رای دادن در استان بوده از سوی ستاد انتخابات کشور برای منطقه در نظر گرفته شد.