بیرجند - ایرنا - ۲ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای تولید کیسه‌های پلی پروپیلن و مشارکت در توانمندسازی دانش‌آموزان، بین استانداری خراسان جنوبی و سرمایه‌گذاران به امضا رسید تا ثمرات ستاد توسعه خاوران در کمتر از یک سال از تشکیل آن تداوم داشته باشد.

به گارش ایرنا امروز (پنجشنبه) همزمان با برگزاری دهمین نشست ستاد توسعه خاوران، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین ستاد توسعه خاوران و سرمایه‌گذار بخش خصوصی در زمینه تولید کیسه‌های پلی پروپیلن با حضور استاندار و سرمایه‌گذار طرح امضا شد.

ستاد توسعه خاوران با هدف محرومیت‌زدایی، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال با تدبیر استاندار خراسان جنوبی از سال گذشته راه‌اندازی شد که پنج کمیته تخصصی دارد و یکی از دستورکارهای اصلی آن تسهیل شرایط برای حضور و فعالیت سرمایه‌گذاران در خراسان جنوبی است.

استاندار خراسان جنوبی ۱۹ خرداد امسال در نشست شورای اداری شهرستان سرایان گفت: در همین چند ماه حدود سه برابر کل اعتبارات دولتی استان در سال گذشته را از طریق تفاهم‌نامه‌های ستاد توسعه خاوران، سرمایه جذب کرده‌ایم.

حمید ملانوری افزود: چون اعتقاد دارم که ستاد، کار بنیادین برای توسعه استان است، پای آن ایستاده‌ام و اهداف و برنامه‌هایش را با جدیت دنبال می‌کنم.

وی گفت: ستاد توسعه خاوران یک اقدام ابتکاری بر پایه برنامه‌ریزی‌های محلی است که همه منابع و ظرفیت‌ها را دور هم جمع می‌کند تا انرژی‌های خفته استان را بیدار کند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به جایگاه نخبگان و ایده‌پردازان در ستاد توسعه خاوران اظهار داشت: کل اعتبارات پژوهشسراهای استان در سال گذشته ۵۰ میلیون تومان بود اما با توجه به اهمیت موضوع و صرفا به جهت ترغیب جوانان و نوجوانان به ایده‌پردازی، این اعتبار در سال جاری به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

دهمین نشست ستاد توسعه خاوران نیز با امضای تفاهم‌نامه‌های سرمایه‌گذاری همراه بود و به گفته استاندار در پی پیگیری و مذاکرات صورت گرفته، گروه‌های سرمایه‌گذاری دیگری به‌زودی وارد استان می‌شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در این نشست گفت: در این تفاهم دوره اجرای طرح تولید کیسه‌های پلی پروپیلن ۱۸ ماه با سرمایه‌گذاری ۲۱۰ میلیارد تومان و اشتغال ۱۷۰ نفر در محل ناحیه صنعتی شهر مود در نظر گرفته شده است.

مشیرالحق عابدی افزود: موضوع این تفاهم‌نامه ایجاد سرمایه‌گذاری و اشتغال، توسعه کارآفرینی با محوریت رشد و بهره‌وری در اقتصاد به منظور توسعه، پیشرفت و تعالی استان است.

وی گفت: همچنین تلاش به منظور رفع محدودیت‌های دست و پاگیر در زمینه سرمایه‌گذاری و کارآفرینی و تلاش مستمر و جدیت سرمایه‌گذار در سرعت بخشیدن به اجرای واحد برای بهره‌برداری در فرصت مناسب در این تفاهم‌نامه پیش‌بینی شده است.

تفاهم‌نامه‌ای برای حمایت از ایده‌های دانش‌آموزان

تفاهم‌نامه همکاری مشترک ستاد توسعه خاوران و معین‌های توسعه‌ای منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نیز در این نشست امضا شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در این باره اظهار داشت: تامین اعتبار برای پرداخت حق‌الزحمه روحانیون به ۱۵۰ نفر در هشت ماه به مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از جمله تعهدات دستگاه معین توسعه است.

وی بیان کرد: تاکنون از ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری شناسایی شده در استان برای ۴۰ طرح زمین انتخاب شده و ۳۲ طرح به کمیته امور زیربنایی برای اخذ مجوز و استعلام‌ها ارسال شده است.

عابدی گفت: همچنین ۲۴ مجوز بی‌نام سرمایه‌گذاری در کمیته شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری تایید شد و ۶ مجوز توسط کمیته امور زیربنایی صادر شده است.

وی افزود: وزیر کشور مکاتبه‌ای برای تمامی استانداران درخصوص الگوبرداری از ستاد توسعه خاوران استان خراسان جنوبی ابلاغ کرد که استانداری‌ها نمونه‌های استانی خود را ارسال کرده‌اند.

معاون استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: این اقدام مهم استان در بسیاری استان‌ها از جمله چابهار به مرحله اقدام رسیده است.

وی گفت: ۲۸ محور اولویت‌دار حوزه‌های اقتصادی استان‌ها توسط وزیر کشور به رییس جمهوری اعلام شده بود که در گذشته ۲۰ محور آن در ستاد توسعه خاوران عنوان شده است.

رییس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی هم گفت: خراسان جنوبی دارای ظرفیت‌های زیاد و منحصر به فرد اما محروم از معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها است.

مرتضی صفدری‌زاده افزود: آنچه در این نشست‌ها مفید است روحیه جهادی برای توسعه بیشتر، جهش تولید و توجه همه مسوولان دولتی و خصوصی به توسعه است.

وی بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم مانند جریان حمایت از ایده‌های دانش‌آموزی از ایده‌ها و طرح‌های دانشجویی نیز حمایت شود تا تحریک و تهییج جدی‌تر در زمینه توسعه انجام شود.

رییس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشت: در قالب مسئولیت اجتماعی منطقه ویژه اقتصادی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در طرح امین مدارس هزینه می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت خاوران پردیس هم گفت: برای واحد تولیدی پلی پروپیلن ظرفیت ۶۰ میلیون پاکت با اشتغال مستقیم ۱۷۰ نفر و غیر مستقیم ۲۰۰ نفر پیش‌بینی شده است.

سعید لشکری میزان سرمایه‌گذاری این طرح را ۲۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای تولید انواع کیسه‌های دیگر نیز می‌توان از ظرفیت این کارخانه استفاده کرد.

وی گفت: در حال حاضر زمین تحویل و پروانه فعالیت واحد نیز اخذ شده است که در کمتر از ۱۸ ماه پیش‌بینی شده واحد را به بهره‌برداری برسانیم.

سرمایه‌گذار طرح تولیدی پلی پروپلین عنوان کرد: این واحد تولیدی برای فعالیت نیاز به حدود ۲ مگاوات برق دارد که به زودی تامین خواهد شد بنابراین اگر سایر مشکلات حل شود برای خرید دستگاه‌ها اقدام می‌کنیم.

وی افزود: ظرفیت استفاده حداکثر ۷۰ درصد محصولات تولیدی این کارخانه در استان فراهم است و با راه‌اندازی نیازی به وارد کردن کیسه از استان‌های دیگر علاوه بر سیمان در مورد آرد یا مواد دیگر نخواهد بود.

شناسایی ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: تاکنون ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری در استان شناسایی شده است اما برای تصویب همه این طرح‌ها در ستاد توسعه خاوران باید تمامی استعلام‌های لازم اخذ و طرح آماده ارائه به سرمایه‌گذار شود.

حمید ملانوری افزود: اساس کار در ستاد توسعه خاوران بر تسهیل و تسریع امور است از طرفی باید سرمایه‌گذار پشتیبانی جدی شود.

وی بیان کرد: در همه سال‌ها موانعی در حوزه سرمایه‌گذاری استان وجود داشته است لذا در ستاد توسعه خاوران باید قبل از اینکه طرح در اختیار سرمایه‌گذار قرار بگیرد تمامی استعلام‌های مورد نیاز این طرح‌ها اخذ شود تا وقتی سرمایه‌گذار ورود کرد حداکثر ۲ هفته بیشتر معطل نشود و مجبور نباشد فرایند استعلام‎‌ها را طی کند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: زمانی ۱۰۱ طرح به تصویب نهایی می‌رسد که استعلام‌ها تکمیل شده باشد، در غیر این صورت نمی‌توان چند ماه سرمایه‌گذار را معطل کرد و بعد بگوییم که آن زیرساخت قابل اجرا نیست.

وی افزود: براساس ضابطه‌ای که در دستورالعمل ستاد توسعه خاوران قید شده، موارد باید دنبال شود و کاری که انجام شده، ارزشمند است بنابراین باید تا دو هفته آینده هر طرحی توسط کارگروه امور زیربنایی ستاد تایید شد در جلسه قابل اجرا عنوان شود و مابقی از فهرست حذف شوند.

ملانوری بیان کرد: از ۱۰۱ طرح مذکور ۴۰ طرح که در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی شناسایی شده، تمامی استعلام‌ها را دارند و برای سایر طرح‌ها باید استعلام اخذ شود.

وی گفت: در مدتی که ستاد توسعه خاوران تشکیل شده، اتفاقات خوبی رقم خورده است که در ادامه این حرکت‌ها با گذشت یک دوره زمانی کارشناسی و بررسی ورود سرمایه‌گذار حتما شاهد اتفاقات خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی استان در بخش‌های مختلف خواهیم بود، این روند البته مقداری زمان‌بر خواهد بود تا در ریل درستی قرار بگیرد.

استاندار خراسان جنوبی افزود: تاکنون ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری در استان شناسایی شده و مهم این است که اگر هر کدام از این طرح‌ها را به دست سرمایه‌گذار بسپاریم وی معطل یا سردرگم نشود و بدون دغدغه کار را آغاز کند.

وی بیان کرد: در برخی جلسات با مسوولان کشوری خیلی از افراد اطلاعات استان را ندارند در حالی که خراسان جنوبی در حوزه‌های اقتصادی کشور فعالیت‌های بزرگی دارد و نشان می‌دهد در حوزه اطلاع‌رسانی و تبلیغی زیاد کار نشده و باید تقویت شود.

ملانوری با اشاره به مصوبات ستاد توسعه خاوران تاکید کرد: اگر می‌خواهیم معادن فعال شود و صنعت، گردشگری و سایر حوزه‌ها رونق بگیرد ابتدا باید زیرساخت‌ها را حل کرد، دستگاه‌هایی که قول می‌دهند پای تعهدات خود بایستند و مصوبات را به طور جدی پیگیری و انجام دهند.

وی اظهار داشت: برای مصوبات ستاد توسعه خاوران باید ممارست و جدیت در پیگیری مصوبات مدنظر قرار بگیرد تا به نتیجه مطلوب برسد.

ستاد توسعه خاوران با هدف به‌کارگیری همه ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی در فضایی هم‌افزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همه‌جانبه و متوازن خراسان جنوبی، ۱۷ دی ۹۹ با حضور استاندار، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی در محل استانداری به طور رسمی راه‌اندازی و از سند توسعه خاوران هم رونمایی شد.

پنج کمیته تخصصی شامل «کمیته شناسایی و جذب نخبگان، فعالان و افراد موثر در حوزه سرمایه‌گذاری»، «کمیته شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان»، «کمیته شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی»، «کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی» و »کمیته پایش و ارزیابی عملکرد» ذیل ستاد توسعه خاوران فعالیت می‌کنند و دبیرخانه این ستاد در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی مستقر است.

 طرح راه‌اندازی "ستاد توسعه خاوران" در سطح ملی مورد تایید قرار گرفته و از سوی وزیر کشور به عنوان یک الگو به تمامی استان‌ها ابلاغ شده است.