یزد- ایرنا- رییس‌کل دادگستری یزد گفت: فعالان فرهنگی و دغدغه‌مندان اجتماعی برای مبارزه با فساد بیش از گذشته در استان با مجموعه قضاییه همکاری کنند.

به گزارش ایرنا، غلامعلی دهشیری روز پنجشنبه به مناسبت هفته قوه قضاییه ( اول تا ششم تیر ) در نشستی با فعالان فرهنگی یزد افزود: برای اصلاح جامعه و ارتقای وضع اجتماعی در مبارزه با فساد و پیشبرد اهداف عدلیه اسلامی، استفاده از ظرفیت موجود یکی از بهترین راهبردهاست.

وی با اشاره به برخی از دغدغه‌های مطرح شده از سوی فعالان فرهنگی در این نشست ادامه داد:  شما در حوزه‌های مختلف هر یک به خوبی به نوع فعالیت و اثرگذاری آن بخش اشاره کردند و دستگاه قضایی نیز با اشراف بر همین اصل برخی از رویکردهای خود را برنامه‌ریزی کرد.

این مسوول قضایی خطاب به این افراد خاطرنشان کرد: اگر شما بر اثرگذاری دامنه اجتماعی هیات و حسینیه اشاره دارید باید بدانید دستگاه قضایی استان نیز با تلاش ستاد دیه از این ظرفیت بی‌بدیل استفاده کرد و با جمع آوری کمک‌ها و نذورات مردمی موجب آزادی تعداد قابل توجهی از زندانیان جرایم غیرعمدمالی را فراهم آورد.

دهشیری، دغدغه‌ نمایندگان دفاتر تسهیل‌گری در مناطق حاشیه شهرها  و کم برخوردار را به فال نیک گرفت و بیان کرد: دستگاه قضایی نسبت به مسایل حاشیه‌نشینی و کم برخوردار دارای دغدغه‌های اساسی است و دست همه فعالان و دلسوزان این مناطق برای کاهش آسیب‌های اجتماعی را به گرمی می‌فشارد.

وی گفت: اگر شما موضوع فضای مجازی را از مسایل دارای چالش ذکر می‌کنید باید در کنار دستگاه قضایی در زمینه آموزش سواد رسانه هم قرار بگیرید و در زمینه افزایش ضریب نفوذ و انتشار برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و رسانه‌ای دستگاه قضایی استان در میدان عمل باشید.

هفتم تیر ۱۳۶۰ روز شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از اعضای حزب جمهوری، روزی که در تاریخ  ماندگار ایران اسلامی به پاس معمار اصلی قانون اساسی و اولین رییس قوه قضاییه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نام روز قوه قضاییه ثبت شد.

هفته اول تیرماه موسوم به هفته قوه قضاییه فرصت مناسبی است تا مدیران این قوه راهبردی و البته گسترده گوشه ای از خدمات ارزشمند خود را بیشتر از قبل عنوان  کنند و در معرض قضاوت رسانه های ارتباط جمعی و افکار عمومی قرار دهند.

با توجه به افزایش جمعیت در دهه‏ های اخیر، پیچیده‏ تر شدن روابط بین اشخاص و وجود مسایل مختلف  اجتماعی و  اقتصادی  میزان نیاز جامعه به قوه‏  قضاییه برای دادرسی و حل مشکلات قضایی اشخاص حقیقی و حقوقی عمومی و حقوق خصوصی، نه تنها کاهش نمی‏ یابد، بلکه آن چنان رو به افزایش است که با وجود تلاش همه جانبه‏  کارکنان اداری و قضایی قوه‏ قضاییه نتوانسته است پاسخگوی همه‏ انتظارات مردم باشد.

بررسی اهداف و وظایف قوه‏ قضاییه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می تواند گامی در راستای ارتقای سواد حقوقی جامعه و آگاه سازی اجتماعی باشد. گرچه اهداف و وظایف گسترده‏ قوه قضاییه در قانون اساسی بیان شده و این وظایف منحصر به بررسی و رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری نیست.

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شناسنامه و هویت هرگونه فعالیت  اجتماعی،فرهنگی،سیاسی،اجتماعی است که به عنوان میثاق ملی فصل الخطاب است و قوه قضاییه به عنوان یکی از قوای حکومت جمهوری اسلامی زیر نظر ولایت فقیه و بر اساس اصول قانون و شرع اسلام فعالیت می کند.