به گزارش ایرنا، «محمدرضا عدالتخواه» در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته همدان با گرامیداشت هفته قوه قضاییه، افزود: هرچه فرهنگ و روحیه گذشت پررنگ تر شود، صلح و سازش افزایش یافته و به جامعه ای منطبق با آرمان های والای اسلامی - انقلابی نزدیکتر می شویم که شده این همان ترویج سنت حسنه عذرخواهی به عنوان مصداق بارزی از اجرای عدالت است که در کمیته های مصلحین و معتذرین پیگیری می شود.
وی اظهار داشت: دستگاه قضایی استان همدان در ۲۱ ماه گذشته با بهره گیری از طرح های مبتکرانه به سمت ترویج و اشاعه فرهنگ نوع دوستی، مودت، مهربانی، گذشت و بخشش و اثرات آن در جامعه پیش رفته و در این زمینه توفیقات قابل توجهی نیز حاصل شده به نحوی که در مدت اجرای این طرح ۲ هزار و ۷۴۴ شاکی عذرخواهی متهم را پذیرفته و پرونده منجر به سازش و مختومه شده است.
رییس کل دادگستری استان همدان با اشاره به اینکه اصلاح ذات البین یکی از رویکردهای اساسی ستاد “تألیف قلوب” و کمیته های مصلحین و معتذرین است که مصالحه در جرائم غیرعمد را پیگیری می کند، افزود: در این شیوه با تشویق و ترغیب طرفین پرونده به سازش، زمینه برای ایجاد جامعه ای سالم فراهم می شود و این کمیته ها در اغلب بخش های دستگاه قضایی در حال تشکیل و عملیاتی شدن است.
عدالتخواه خاطرنشان کرد: مجموعه دستگاه قضایی استان همدان برنامه های متنوعی در ۲۱ ماه گذشته طراحی و اجرا کرده که تعداد قابل قبولی از این برنامه های مبتکرانه مورد تقدیر و استقبال ریاست قوه قضائیه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه برنامه های ابداعی استان همدان همچون تشکیل ستاد تالیف قلوب و کمیته های معین آن منطبق بر سند تحول قوه قضائیه و با رویکرد گام دوم انقلاب بوده است، افزود: تکلیف و مسئولیت کارمندان نمونه با توجه به اینکه الگوی دیگر همکاران قرار می گیرند به مراتب سنگن تر است.
رییس کل دادگستری استان همدان با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد پرونده های معوقه دادگستری استان همدان در یک سال اخیر رسیدگی شده است، گفت: با فعال شدن سامانه ارزشیابی آراء بدوی قضات (ساآب) و ایجاد رقابتی سالم، کیفیت رسیدگی به پرونده های قضایی افزایش یافته است.
شهید بهشتی نخستین رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در روز هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰ به همراه ۷۲ نفر از اعضای حزب جمهوری اسلامی به دست منافقان کوردل به شهادت رسید و برهمین اساس اول تا هفتم تیرماه به عنوان هفته قوه قضاییه نامگذاری شده است.