کرمانشاه-ایرنا- رییس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: سال گذشته سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نزدیک ۲ برابر جمعیت استان به دادگستری مراجعه داشته اند که پسندیده نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «پرویز توسلی زاده» پیش از خطبه های این هفته نماز جمعه کرمانشاه بیان داشت: بسیاری از شکایات در نتیجه نا آگاهی حقوقی است و مردم باید در تنظیم قراردادهای شان بیشتر دقت کنند.

او مجموع پرونده های دادگستری را در سال گذشته ۴۳۰ هزار پرونده اعلام کرد و افزود: ۱۰ درصد این پرونده ها مربوط به جرایم مهمی مانند سرقت مسلحانه، اشرار و قاچاقچیان می شود.

توسلی زاده بیان داشت: افرادی داریم که تا ۴۰۰ پرونده دارد و هزار و ۴۰۰ نفر را درگیر کرده است و حتی افرادی نیز  داریم که ۲۰ سال است در راهرو دادگستری می دوند.

او تاکید کرد: مردم باید با آگاهی حقوقی معامله کنند، ضمن اینکه باید به نظر قضات احترام بگذارند چرا که متاسفانه مردم به راحتی نظر قضات را نمی پذیرند، در حالی که قضات ما در صدور رأی بی طرف هستند.

دنبال کاهش پرونده های ورودی به دادگستری هستیم

رییس کل دادگستری استان در ادامه اشاره ای به عملکرد این نهاد در اجرای سند تحول داشت و گفت: سعی کرده ایم که پرونده معوقه سنوات قبل نداشته باشیم و به سمت کاهش موجودی پرونده ها برویم.

توسلی زاده افزود: میانگین کاهش موجودی کشور هفت درصد است اما استان کرمانشاه سه برابر میانگین کشوری یعنی ۲۰ درصد کاهش موجودی داشته است.

وی به برنامه کاهش پرونده های ورودی نیز اشاره کرد و گفت: ساماندهی پنج هزار مشاور املاک استان در راستای کاهش ورودی دادگستری است.

او توجه ویژه به برنامه سازش را دیگر برنامه کاهش ورودی عنوان کرد و گفت: مصالحه و سازش هم پشتوانه فقهی و شرعی دارد و هم عقل و عرف آن را تایید می کند.

توسلی زاده تصریح کرد:  ستاد ملی صبر با الگو گیری از کرمانشاه راه اندازی شده است.

او همچنین از مدیریت پرونده های پر شاکی و مدیریت اختلاف بین مردم به عنوان دیگر برنامه های سند تحول نام برد و تاکید کرد: دخالت قوه قضاییه در زندگی مردم باید آخرین چاره باشد.

توسلی زاده یکی از روستاهای استان را مثال زد و گفت:  مردم این روستا یکسال به جان هم افتادند و با وجود برخورد سخت قضایی و مجازات برخی از عاملان باز هم موضوع حل نشد تا اینکه به عنوان آخرین راه حل از طریق  دخالت بزرگان به دنبال سازش رفتیم و نتیجه گرفتیم.

او افزود: شاهد بودیم چگونه یک اختلاف خانوادگی بر سر نفقه و جهیزیه منجر به قتل سه نفر شد برای همین به همکارانم تاکید کرده ام که با مدیریت اختلافات بین مردم آنها را به سازش برسانند.

برگزاری ۱۰۶ جلسه ملاقات مردمی در ۱۸ ماه اخیر

رییس کل دادگستری استان به برنامه ملاقات مردمی این نهاد نیز اشاره ای داشت و گفت: بنده و همکارانم در طول ۱۸ ماه گذشته ۱۰۶ هزار ملاقات عمومی داشته ایم.

او همچنین بر برنامه کاهش جمعیت کیفری تاکید کرد و افزود: زندان رفتن هزینه های زیادی دارد و منجر به گسست عاطفی نان آور خانواده با فرزندانش می شود.

توسلی زاده تصریح کرد: اگر شعبه ای بیش از ۲۰۰ پرونده داشته باشد غیر متعارف است.

وی در خصوص عملکرد رسانه ای دادگستری استان نیز گفت: ظرف ۱۸ ماه گذشته به اندازه هفت سال کار رسانه ای انجام دادیم به گونه ای که هفت هزار خبر در رسانه های استان منعکس شده است.

توسلی زاده تاکید کرد: ما به دنبال ارتباط خوب با مردمیم و از تمام گزارشات مردمی حتما استقبال می کنیم چرا که برای ما سخت و هزینه بردار است که افرادی در کوچه و خیابان صحبت غیر مستند در مورد قضات و دستگاه قضایی داشته باشند.

وی تصریح کرد: رویکرد دادگستری بهره گیری از اطلاعات مردمی برای مبارزه با فساد اقتصادی و اجتماعی است، برای همین  لازم است مردم هر جا موردی از فساد مشاهده کردند گزارش کنند.

بدون واسطه با مردم گفت و گو می کنیم 

این مقام قضایی استان ادامه داد: هیچ واسطه ای بین ما و مردم نیست و هر جا مردم آمدند پیگیری کردیم، ضمن اینکه تلاش می کنیم آگاهی های حقوقی مردم را افزایش دهیم.

توسلی زاده به ضرورت دسترسی مردم به مجموعه قضایی تاکید کرد و گفت: دسترسی آسان مردم،  مدیران را قوی می کند چرا که با کمترین هزینه در جریان مشکلات حوزه مدیریت خود قرار می گیرد.

او افزود: به دنبال مردمی کردن قوه قضاییه هستیم و اعتقاد داریم نگاه به مردم نباید از بالا به پایین باشد بلکه باید با مردم مهربان بود.

رییس کل دادگستری استان در پایان بر ضرورت مبارزه با فساد در نسخه پیشرفته سند تحول قضایی پرداخت و گفت: مبارزه با فساد بدون اغماض و البته بدون ظلم و تعدی خواهد بود ضمن اینکه در این سند بر احیای حقوق عامه تاکید شده است برای همین دادستان ها هرجا ببینند حقوق عامه تضییع می شود باید پیگیری کنند.

اول تا هفتم تیر ماه به عنوان هفته قوه قضائیه نامگذاری شده است.