به گزارش ایرنا به نقل از منابع رسمی پاکستان، اجلاس مجازی مسوولان گروه ویژه اقدام مالی از ۲۱ ژوئن آغاز و امروز جمعه به پایان رسید، جایی که علکرد دولت اسلامآباد در راستای اجرای تمهیدات ۲۷ مادهای گروه افای تی اف بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت.
رییس گروه افای تی اف در نشست مطبوعاتی به صورت آنلاین، گفت که پاکستان ۲۶ مورد از دستور کار ۲۷ ماده گروه ویژه اقدام مالی را به اجرا گذاشته و عملکرد آن رضایت بخش است اما این کشور باید نظام مجازات عناصر تروریستی و همدست با تامین کنندگان مالی تروریسم تقویت کند.
شرط آخر گروه ویژه اقدام مالی برای پاکستان از شش نکته تشکیل میشود و طی دولت این کشور باید مطابق قطعنامههای ۱۲۶۷ و ۱۳۷۳ سازمان ملل، برای تحریم مالی عناصر تروریستی مشخص شده قویتر اقدام کند.
«مارکوس پلایر» افزود: کشورهایی که در فهرست خاکستری قرار دارند با هیچ گونه مشکل حقوقی برخورد نخواهند کرد و مراد از این لیست لزوم تکمیل تمهیدات ابلاغ شده از سوی آن کشورها میباشد.
دولت پاکستان از سال ۲۰۱۸ پس از قرار گرفتن در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی مکلف به تقویت نظام مبارزه با پولشویی، جلوگیری از تامین مالی تروریسم و اعمال تحریم بر گروههای افراطی و عناصری که در لیست تروریسم جهانی سازمان ملل قرار دارند شد.
اما رییس افای تی اف امروز در پایان اجلاس این گروه اعلام کرد که پاکستان هنوز در اجرای موثر استانداردهای جهانی در برخی از بخشهای مورد نظر FATF موفق عمل نکرده است و این بدان معناست که تهدیدات پولشویی، فساد و جرایم سازمان یافته همچنان وجود دارد.
«حماد اظهر» وزیر نیرو و رییس هیات پاکستانی در اجلاس مجازی گروه ویژه اقدام مالی جمعه شب پس از ابقای این کشور در لیست خاکستری، اعلام کرد که هیچ خطری مبنی بر قرار گرفتن در فهرست سیاه پاکستان را تهدید نمیکند.
وی افزود: دستور کار جدید افای تی اف برای پاکستان درباره پولشویی است و ما اقدام های خود را در این بخش تقویت کرده و آن را تا یکسال آینده به سطحی خواهیم رساند که رضایت نهادهای بین المللی را کسب کنیم.
پاکستان در نشست اوایل اسفندماه گروه ویژه اقدام مالی نیز در فهرست خاکستری ماند و یک مهلت چهار ماهه برای اجرای تمهیدات افای تی اف دریافت کرد.
اجرای تمهیدات ضدپولشویی، فساد و تامین مالی تروریسم است اما نسبت به آنچه که مقام های اسلامآباد اقدام های مشکوک هند برای سیاسی کردن فرآیند بررسی عملکرد پاکستان عنوان میکنند، نگران است.
اسلامآباد برای مقابله با آنچه که لابی دهلینو در افای تی اف خوانده میشود، با اعضای پرنفوذ گروه ویژه اقدام مالی در تماس است تا اطمینان حاصل شود که ناظران، پیشرفت پاکستان برای اجرای تمهیدات ابلاغ شده را عینا و به صورت شفاف مشاهده کنند.
پاکستان از یکسال گذشته در جهت عمل به تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) و عبور از خطر قرار گرفتن در «لیست سیاه» ، قوانین ملی برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی را سختتر کرد.