اکنون که دولت یازدهم و دوازدهم به روزهای پایانی خدمت نزدیک شده مروری بر برنامه ها و اهداف محقق شده نشان می دهد رهاورد سال ها تلاش، مجهز شدن شهرستان های کوچک و مناطق محروم به امکانات رفاهی و اجتماعی از جمله دسترسی به خدمات تخصصی درمانی و بهداشتی، اتصال به اینترنت پرسرعت و توسعه شبکه ملی اطلاعات، افزایش پوشش بیمه روستائیان، پیشرفت در صنعت کشاورزی و زیرمجموعههای آن به عنوان راهکاری برای جلوگیری از واردات و افزایش صادرات است.
بخش دیگری از اقدامات نیز به سرمایه گذاری زیربنایی و تامین انرژی برق، افزایش تولید محصولات دامی، ساخت مسکن محرومان و تلاش برای خانهدار کردن افراد کمدرآمد به ویژه خانواده های تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)، اتصال بخش زیادی از روستاها به شبکه گاز سراسری به منظور کاهش مهاجرت روستاییان به شهر و ایجاد زمینه توسعه زیرساختها در راستای اشتغالزایی در این مناطق، بازمی گردد.
خبرنگاران مراکز استانی ایرنا در ادامه سلسله گزارش های تشریح دستاورهای دولت با محوریت جهش تولید طی هفته گذشته دست به قلم شدند تا جزئیات برخی دیگر از این تلاش های هشت ساله را به اطلاع مردم برسانند که به مهمترین آنها اشاره می شود:
آذربایجان غربی
ارتقای ضریب نفوذ بیمه در روستاها با حمایت از طرحهای مختلفی نظیر بیمه سلامت و صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر به اهتمام مسوولان در سراسر کشور محقق شده ولی این رشد در آذربایجانغربی بسیار بیشتر بوده است که مرکز ارومیه در گزارشی با عنوان توسعه ۲ برابری پوشش بیمهای روستاییان در آذربایجانغربی به تشریح جزئیات آن پرداخته است.
در بخشی از این گزارش می خوانیم: میزان رشد اقتصادی، جایگاه بینالمللی کشورها را رقم میزند و برای تحقق این امر، کشورها در تلاش هستند تا شاخصهای توسعه یافتگی خود را ارتقا دهند و از این طریق در چرخه بهبود وضعیت اقتصادی نقش تأثیرگذاری ایفا کنند.
در این بین صنعت بیمه به عنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی و به عنوان یکی از عمدهترین نهادهای اقتصادی همواره مدنظر دولتمردان بوده و ارتقای شاخص ها و آمار و ارقام در این بخش از جمله موارد مهم مقایسه کشورها به شمار می رود.
طی سالهای گذشته، اقدامات مختلفی برای توسعه چتر بیمهای برای اقشار روستایی انجام شده است؛ و طی سال های اخیر توجه به افزایش رفاه اجتماعی، بهره مندی از ظرفیت بیمه در بخش درمان و تامین آتیه اقشار مختلف مردم، در دستور کار قرار گرفت و همواره یکی از نقاط درخشان فعالیت های توسعه یافتگی به شمار میرود.
عملکرد مسوولان در بخش بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر با رشد ۲ برابری میزان بیمهشدگان و توسعه خدمات بیمهای نشان از توجه آنها به رفاه و آسایش روستاییان در سطح جامعه است.
تا چند سال گذشته ۳۴ هزار و ۶۷۰ نفر تحت پوشش این صندوق بودهاند و این رقم هم اینک با رشد ٨٧ هزار نفری به ۱٢٢ هزار و ۳٠٠ خانوار رسیده است.
با این آمار تعداد بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر آذربایجانغربی افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی را در افراد تحت پوشش صندوق نشان میدهد.
اردبیل
سرمایهگذاری زیربنایی و تامین انرژی مطمئن برق استان اردبیل عنوان گزارشی است از مرکز اردبیل که به اقدامات دولت برای برق دار شدن مردم این استان پرداخته و در مقدمه نوشته است: تامین انرژی برق مطمئن برای مصرف شهروندان و نیز صنایع تولیدی استان اردبیل از مدتها پیش در برنامه کاری بوده و در سالهای اخیر گامهای بزرگی از سوی دولت در این زمینه برداشته شده که آخرین مورد آن افتتاح پست ۲۳۰ به ۶۳ کیلو ولت شهر خلخال در چند روز گذشته بود.
مسوولان استان اردبیل میگویند که دولت در کمتر از ۲ سال اخیر بیش از پنج هزار میلیارد ریال در تامین زیرساختها و نیازهای انرژی برق استان اردبیل هزینه کرده است و اکنون این استان علاوه بر تامین نیاز مصرفی خود تولید مازاد انرژی خود را در مدار سراسری قرار میدهد.
زمستان پارسال طرحهای توسعهای برق استان اردبیل شامل افزایش ظرفیت ۲ پست برق و نیز برقرسانی به پنج روستای این استان در آیینی ویدئوکنفرانسی با فرمان رئیسجمهوری افتتاح شد. این طرحها شامل افزایش ظرفیت پست ۲۳۰ کیلو ولت شهرک صنعتی شماره ۲ در شهرستان نمین ، افزایش ظرفیت پست ۶۳ کیلو ولت شهرستان بیلهسوار و توسعه آن و نیز برقرسانی به پنج روستای زیر ۱۰ خانوار استان بود.
پروژه احداث ۲۳۰.۶۳ کیلوولتی برق خلخال نیز روز پنجشنبه گذشته در قالب همین پویش افتتاح شد و با افتتاح این طرح علاوه بر تامین برق مورد نیاز متقاضیان مجری طرحهای بزرگ صنتعی در خلخال، مشکل افت ولتاژ و نوسانات برق این شهرستان نیز برای همیشه برطرف میشود.
برای عملیات اجرایی و تکمیل فاز اول پست ۲۳۰.۶۳ کیلوولت خلخال در استان اردبیل بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.ظرفیت فاز اول پست ۲۳۰ کیلوولت خلخال ۱۲۵ مگاولت آمپر می باشد و هدف از احداث این پست مهم در جنوب استان اردبیل تقویت شبکه انتقال و فوق توزیع، کاهش خاموشی ها، افزایش قابلیت اطمینان شبکه و ایجاد زیرساخت توسعه به منظور پاسخگویی به متقاضیان جدید صنعتی و کشاورزی منطقه به ویژه شهرستان خلخال است.
به گفته مسئولان امور برق استان اردبیل، هماکنون ۹۹.۹ درصد مردم استان از نعمت برق بهرهمند هستند و برقرسانی به روستاها و قشلاقات زیر ۱۰ خانوار در دستور کار قرار گرفته است.
حسین قدیمی مدیرعامل شرکت برق استان اردبیل بیان کرد: یکی از اهداف اصلی وزارت نیرو ارتقای سطح رفاهی و معیشتی قشر محروم و روستایی کشور با بهرهمندی آنها از نعمت برق است تا علاوه بر رونق و توسعه روستاها از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون تمامی شهرها و روستاهای بالای ۱۰ خانوار در استان اردبیل از نعمت برق برخوردارند، افزود: برقرسانی در برخی از روستاها حتی به مناطق کمتر از ۱۰ نفر جمعیت هم رسیده است و تنها چند روستا و آبادی زیر ۱۰ خانوار دارای برق نیستند که تلاش میشود آنها نیز در آینده نزدیک از نعمت برق برخوردار شوند.
به گفته وی، هم اکنون ۵۷۲ هزار و ۴۵۵ هزار مشترک برق در استان وجود دارد که این رقم در قبل از انقلاب ۴۳ هزار و ۹۲۸ مشترک بود ضمن اینکه چراغ روشنایی نصب شده در معابر استان هم از هفت هزار و ۴۱۷ دستگاه نصب شده به ۱۶۸ هزار و ۳۱۱ دستگاه چراغ روشنایی رسیده که رشد ۲ هزار و ۱۶۹ درصدی داشته است.
اصفهان
تولید ۱.۸ میلیون تُن محصولات دامی در اصفهان، نماد تحقق شعار سال عنوان گزارش مرکز اصفهان است که به گفته مدیرکل هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران، ۲ ماه نخست امسال حدود ۹۰۰ میلیون دلار محصول کشاورزی در کشور صادر شد که از نظر ارزش ۲ درصد و به لحاظ وزن ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
محمود بازاری تصریح کرد: در این مدت مجموع صادرات کشور ۶.۳ میلیارد دلار بود که رشد خوبی نسبت به سال قبل داشته است البته در ۲ ماه سال گذشته با محدودیتهای ابتدایی دوران کرونا مواجه بودیم و مبادله کالا به ندرت انجام میشد.
بیشک یکی از مهم ترین بخش صنعت کشاورزی در تولید محصولات دامی از جمله انواع گوشت و تخم مرغ و پرورش گونه های مختلف آبزیان است که در این زمینه استان اصفهان کارنامه خوبی در اختیار دارد.
در بخشی از مقدمه گزارش هم آمده است: پیشرفت در صنعت کشاورزی و زیرمجموعههای آن راهکاری اساسی برای جلوگیری از واردات و افزایش صادرات است و به اعتقاد کارشناسان برای امنیت غذایی هر چه فعالیت کنیم باز هم جای کار زیادی وجود دارد.
دولت یازدهم و دوازدهم برای توسعه کشاورزی و بهبود فضای کسب و کار در این عرصه تلاش کرد و افتتاح و بهره برداری از طرحهای متعدد در سراسر کشور توانست جهش تولید و صادرات در آن را رقم بزند.
تولید انواع محصولات دامی در این استان در سال ۹۲ یک میلیون و ۳۳۲ هزار و ۶۵۸ تُن بود که در پایان سال قبل به یک میلیون و ۸۸۰ هزار و ۶۱۰ تن رسید، استان اصفهان در زمینه تولید گوشت مرغ با ۱۹۰ هزار تن در طول سال رتبه دوم، ۱۰۵ هزار تن تخم مرغ رتبه دوم، یک هزار و ۵۰۰ تن گوشت شترمرغ رتبه دوم را در کشور در اختیار دارد.
این منطقه همچنین با تولید ۷۱ هزار تن گوشت قرمز رتبه سوم را در بین استانها به خود اختصاص داده است، همچنین تولید سالانه ۶۷ میلیون عدد ماهی زینتی با رتبه نخست ملی به استان اصفهان تعلق دارد.
تهران
خبرنگار تهران نیز از وضعیت ناوگان مترو در پایتخت نوشته و عنوان سرعت مطلوب توسعه مترو تهران در سایه تحریمها را برای گزارش خود برگزیده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: توسعه ناوگان مترو تهران در هشت سال گذشته را میتوان از افتخارات دولت نه تنها در سطح پایتخت که افتخاری ملی محسوب کرد. افزودن ۱۰ کیلومتر سالانه به خط مترو، افتتاح سالانه ۳۰ ایستگاه و در اوج آن ساخت و راه اندازی قطار ملی در زمانه تحریم از جمله این افتخارات است.
آغاز به کار شرکت مترو تهران گرچه قدمتی به اندازه ۴۵ سال دارد اما بهره برداری از اولین ایستگاه های آن به انتهای سال ۱۳۷۷ باز میگردد.
در آن برهه ایستگاه های ورد آورد، صادقیه و کرج از خط پنج مترو به عنوان نخستین ایستگاههای شبکه حمل و نقل ریلی پایتخت راه اندازی شد و از یک سال بعد از آن، ایستگاههای داخل شهر تهران به مرور زمان در مدار بهره برداری قرار گرفت و ایستگاههای افتتاح شده تا به امروز از مرز ۱۴۰ ایستگاه عبور کرده است.
در دولت تدبیر و امید و شورای پنجم تلاش های زیادی برای توسعه مترو تهران انجام شد اما تحریم های اقتصادی و افزایش بی رویه نرخ ارز موجب شد که تمامی برنامه های مدیریت شهری و دولت در خصوص ناوگان مترو تهران عملیاتی و اجرایی نشود اما بازهم در این شرایط سخت اقتصادی موتور توسعه مترو در پایتخت خاموش نشد و باید گفت که مترو تهران با سرعت ملایم در حال توسعه است.
همگان مترو را وسیله ای سریع، امن و در راستای کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها ضروری می دانند به همین منظور توسعه مترو مورد تاکیدات دولتمردان و مدیران شهری در کلانشهرها است.
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه در این باره گفت: در این چهار سال اخیر با تلاش مدیران شهری و دولتمردان ۳۰ ایستگاه مترو در خطوط مختلف از جمله خطوط ۶ و ۷ مترو تهران افتتاح شد.
علی امام افزود: در این دوره از مدیریت شهری تحریمات اقتصادی و افزایش نرخ ارز موجب شد که نتوانیم خطوط ۶ و ۷ را بطور کامل افتتاح کنیم اما در این شرایط سخت حرکت توسعه مترو هیچگاه متوقف نشد و در این دوره عملیات طولانی ترین خط مترو کشور یعنی خط ۱۰ آغاز شد همچنین از قطار ملی با ۸۵ درصد داخلی سازی رونمایی شد.
وی ادامه داد: هفته گذشته نیز با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری ۲ ایستگاه جدید در خطوط ۶ و ۷ افتتاح شد که با افتتاح ایستگاه های شهرک آزمایش و مدافعین سلامت شمار ایستگاه های فعال مترو تهران از مرز ۱۴۰ ایستگاه عبور کرد.
مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه تاکید کرد: در این دوره تمامی ایستگاه های افتتاح شده را با امکانات کامل از جمله پله برقی و مسیر مناسب برای افراد کم توان تقدیم شهروندان کردیم.
خراسان رضوی
از مرکز مشهد هم گزارشی منتشر شده با عنوان نسل پنجم اینترنت در مشهد، تداوم توسعه با تکیه بر توان داخلی که از گام های دولت دوازدهم برای توسعه نسل های اینترنت در این شهر نوشته و در ادامه آورده است: با راه اندازی نسل پنجم اینترنت (۵G) در مشهد، گام پنجم خود را برداشته و با تکیه بر توان داخلی، زمینه رشد و خلاقیت های جدید نوآورانه در این شهر را برای نسل جوان فراهم کرده است.
در بخشی از مقدمه گزارش آمده است: گسترش دنیای دیجیتال منجر به استفاده روز افزون از اینترنت شده است، تا آنجا که اتصال به اینترنت و استفاده از نوع با کیفیت آن به عنوان یکی از مهمترین مولفه های اشتغال، کار و حتی حقوق شهروندی مردم قرار گرفته است، در این میان کیفیت بالای اینترنت تلفن همراه از دیگر مولفه هایی است که بسیاری از افراد تمایل دارند در هر لحظه و در هر مکان از اینترنت با کیفیت بهره مند باشند.
بزرگترین رویداد در گوشی های تلفن همراه، استفاده از اینترنت بوده و اینترنت تلفن همراه یا GPRS نقش مهمی در گسترش اپلیکیشن های موبایل و سایت ها داشته است، علایم مختلفی مانند همچون E، G، ۳G، H، H+، ۵G که هنگام اتصال به اینترنت در نوار وضعیت تلفن همراه نمایش داده میشوند، بیانگر نسل های مختلف از اینترنت هستند که نوع اتصال و کیفیت و سرعت آن را نشان می دهند و از آنجا که امروزه سرعت اینترنت برای کاربران اهمیت زیادی دارد، لذا هر چه نسل اینترنتها بالاتر باشد استقبال بیشتری از آنها به عمل می آید.
فناوری و تکنولوژی بسیار سریع پیشرفت می کند و از سال ۲۰۰۱ تاکنون چهار نسل از اینترنت تلفن همراه یا GPRS معرفی شدهاند و نسل پنجم نیز در برخی کشورها همچون کره جنوبی، ژاپن و چین در حال استفاده است و شاید کمتر کسی تصور می کرد که فناوری نسل پنجم تلفن همراه به این سرعت وارد ایران شود و بسترهای مناسب برای استفاده از آن فراهم گردد اما این اتفاق در ایران افتاد و مشهد یکی از نخستین شهرهایی بود که در دولت دوازهم از اینترنت نسل پنجم برخوردار شد.
با این حال قبل از راه اندازی نسل پنجم اینترنت در مشهد، پهنای باند اینترنت در شرق کشور با اصلاح و توسعه زیرساختها ۲برابر شده و پایه ریزی لازم برای این توسعه انجام گرفته بود.
خراسان جنوبی
در ادامه سلسله گزارش های دستاوردهای دولت مرکز بیرجند هم گزارشی منتشر کرده با عنوان گسترش شبکه ملی اطلاعات در ۶۴۰ روستای خراسان جنوبی که به تلاش های دولت در هشت سال اخیر برای توسعه زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخته و نوشته است: در دولت یازدهم ۱۰۰ روستا و ۵۴۰ روستای استان خراسان جنوبی هم در دولت دوازدهم به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند که نقش موثری در افزایش رفاه و ماندگاری جمعیت مناطق روستایی داشته است.
یکی از اقدامات ماندگار در توسعه زیرساختهای خراسان جنوبی طی سالهای اخیر ارتقای وضعیت ارتباطی در این استان بوده که با پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دستاوردهای خوبی حاصل شده و البته رسیدن به وضعیت مطلوب نیازمند استمرار تلاشها است.
در زمان حاضر حدود ۷۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان خراسان جنوبی در قالب ۶۴۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند این در حالی است که ابتدای دولت یازدهم هیچ روستایی به این شکل در استان به شبکه ملی اطلاعات متصل نبود.
همچنین ۳۷ درصد روستاهای زیر ۲۰ خانوار استان که در مجاورت روستاهای پرجمعیت قرار دارند نیز به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.
خراسان جنوبی سال ۸۳ تاسیس شد و تا قبل از سال ۹۲ زیرساختهای ارتباطی به ویژه در روستاها وجود نداشت یا ضعیف بود حتی در شهرها نیز مشکلات زیادی در حوزه تامین ارتباطات از جمله در بستر وب به چشم میخورد.
با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به مناطق کمبرخوردار که خود را در افزایش و تخصیص اعتبارات نشان داد، اقدامات خوبی در حوزه توسعه شبکه ملی اطلاعات، اینترنت پرسرعت و خدمات مبتنی بر آن در سراسر استان پهناور خراسان جنوبی انجام شده است که همچنان ادامه دارد.
استاندار خراسان جنوبی ۲۰ اردیبهشت امسال با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تهران درباره توسعه زیرساختهای ارتباطی استان دیدار کرد که در این دیدار پس از بررسی وضعیت ارتباطی خراسان جنوبی، ارتقای ۱۱۴ سایت همراه روستایی به نسل چهارم، اجرای ۵۰ سایت نسل چهارم و اجرای ۶۰ سایت برقراری همراه برای توسعه ارتباطات روستایی استان تصویب شد.
این دیدار باعث شتاب ارسال تجهیزات به استان شد و براساس قول وزیر ارتباطات در مجموع امسال ۳۰۰ روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد که با این اقدام تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به این شبکه متصل میشوند و خدمتی ماندگار در این دیار باقی خواهد ماند.
به گفته مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی پهنای باند مصرفی در استان نسبت به ابتدای دولت دوازدهم رشد سه برابری داشته و به همان نسبت پهنای باند تامین شده هم سه برابر شده است.
این زیرساخت های مهم و ظرفیتهای مناسب ارتباطی ایجاد شده در استان موجب شد تا با شیوع کرونا و غیرحضوری شدن فعالیت بسیاری از ادارات، دانشگاهها، مراکز آموزشی و کسب و کارها و افزایش چشمگیر مصرف اینترنت در استان، شبکه دیتای استان به خوبی توان پاسخگویی به افزایش مصرف را نشان داد.
سیستان و بلوچستان
از مرکز زاهدان هم گزارشی بخوانید با عنوان تامین حدود ۱۵هزار واحد مسکن محرومان رهاورد ۸ ساله درسیستان و بلوچستان که در مقدمه آن آمده است: امام خمینی (ره) ۲۱ فروردین ۵۸ در پیامی با تشکیل نهادی برای بنیاد مسکن، لزوم تلاش دولتها برای ساخت مسکن محرومان را امری جدی تلقی و فرمودند:از حداقل حقوق هر فرد این است که صاحب مسکن باشد و دولت را مکلف کردند تا برای این مساله مهم چارهای بیندیشند.
بعد از این کلام و پیام تاریخی در طی ۴۲ سال نظام جمهوری اسلامی همواره ساخت مسکن برای محرومان مورد توجه بود و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گذر زمان با تمرکز بر روی شهرهای دارای جمعیت کم و روستاها تدابیر لازم را برای ساخت مسکن اندیشید تا به تبع آن از مهاجرت روستاییان و آسیبهای زندگیشان کم شود.
دولت طی هشت سال گذشته با وجود تحریمها برای مسکن محرومان آستین همتش همواره بالا بوده تا جایی که ۱۳ خرداد سالجاری معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه در یکی از سفرهای خود به سیستان و بلوچستان اظهارداشت: دولت دوازدهم در این هشت سال تلاش زیادی برای خانهدار کردن افراد کمدرآمد که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند انجام داده است.
پارسال یکی از سالهایی بود که بنیاد مسکن با قدرت موضوع ساخت خانه محرومان روستایی را مدنظر قرار داده بود و از همان اوایلش مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان تاکید میکرد که تعداد واحدهای در حال ساخت طرح مسکن محرومان در این استان حدود ۱۱ هزار واحد است موضوعی که وقتی از خلیل منبتی درباره انجام شدن و نشدنش پرسیدیم گفت: این ۱۱ هزار واحد از ابتدای سال ۹۹ تا کنون ساخته شد و با افزایش تسهیلات مسکن روستایی به ۱۰۰ میلیون تومان، امیدواریم شاهد کیفیت مسکن مقاوم روستایی و ادامه این روند در سالهای آینده باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در مورد نحوه شناسایی محرومان سیستان و بلوچستان با همکاریهای صورت گرفته با کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی افراد واجد شرایط مشخص میشوند.
مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان کمک و مشارکت مردم در انجام طرحهای بنیاد مسکن را مهم دانست و تصریح کرد: افراد واجد شرایط با حضور و تشکیل پرونده در بنیاد و استفاده از نیروی انسانی در انجام طرحها علاوهبر تسریع روند خدمت رسانی باعث ایجاد اشتغال برای خود و خانوادشان خواهند شد.
فارس
افزایش ۲.۵ برابری تصفیهخانههای فاضلاب فارس در ۸ سال گزارشی است از مرکز شیراز که اقدامات دولت در راستای افزایش تصفیه خانه های فاضلاب در این استان را نویدبخش افق مطلوبتر برای محیط زیست و کاهش آلایندههای ناشی از پسابها دانسته و در ادامه آورده است: آنگونه که مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اعلام کرده تا سال ۱۳۹۲ تنها چهار تصفیهخانه فاضلاب در فارس وجود داشت که در دولت تدبیر و امید ۶ تصفیهخانه در این استان احداث شده و ۲.۵ برابر افزایش ظرفیت داشته است.
به گفته حمیدرضا جانباز، از سال ۱۳۹۲ تا کنون ۲۵۶ هزار متر مکعب در شبانهروز به ظرفیت تصفیهخانههای فاضلاب استان فارس افزوده شده است.
تا چندی قبل، ظرفیت تصفیه فاضلاب شهر شیراز برای ۴۰۰ هزار نفر جمعیت پیش بینی شده بود که با بهرهبرداری از تصفیهخانه شماره ۲ این کلانشهر با دستور از راه دور رئیسجمهوری، ۶۰۰ هزار نفر دیگر از جمعیت این شهر تحت پوشش قرار گرفت.
تصفیهخانه شماره ۲ شیراز یکی از بزرگترین و مدرنترین تصفیهخانههای کشور است که در زمینی به مساحت حدود ۸۰ هکتار با آخرین تکنولوژیهای روز و در دولت تدبیر و امید احداث شده است.
ظرفیت این تصفیهخانه که با صرف ۴۱ میلیون یورو احداث شده، تصفیه ۱۰۰ هزار متر مکعب فاضلاب در شبانهروز است.
بنا بر اعلام مسئولان وزارت نیرو، کیفیت پساب تولیدی این تصفیهخانه بسیار بالا است و امکان این وجود که غیر از مصارف آب شرب در تمام مصارف کشاورزی، صنعت و تغذیه آبخوان از این پساب استفاده شود.
همزمان با بهرهبرداری از این تصفیهخانه، ۷۴۲ کیلومتر شبکه به بهرهبرداری رسید که حدود ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری را شامل میشود.
در آیین بهرهبرداری از این تصفیهخانه، معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور نوید داد: ساخت یک تصفیهخانه دیگر در شیراز با اعتبار بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و با بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته و به زودی آغاز میشود.
جانباز ادامه داد: این پروژه شامل احداث یک باب تصفیهخانه دیگر و ۳۵۰ کیلومتر شبکه و حدود ۴۴ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده برای استفاده بخشهای پایین دست صنعت و کشاورزی است که وارد مدار خواهد شد.
لرستان
خبرنگار ایرنا در بروجرد هم در گزارشی با عنوان تحول عظیم در بخش درمان بروجرد با ایجاد ۲۳۰ تخت بیمارستانی به اقدامات دولت در رابطه با تجهیز بیمارستان ها و مراکز درمانی این شهرستان اشاره کرده و آورده است: بهره برداری از بیمارستان ۲۳۰ تختخوابی آیت الله بروجردی پس از ۱۰ سال، کلنگ زنی بیمارستان خصوصی و اجرای طرح توسعه بیمارستان کوثر پیشرفت های قابل توجهی در بخش بهداشت و درمان است که در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر امید در بروجرد شکل گرفت.
تحولات ایجاد شده در حوزه بهداشت و درمان در راستای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید به عنوان شاخص ترین عامل توسعه برای مردم این شهر ماندگار خواهد ماند.
فرسوده و قدیمی بودن ۲ بیمارستان بروجرد با قدمت بیش از ۷۰سال موجب شده بود که مردم همواره با مشکلات عدیده ای مواجه شوند، و براین اساس در سال های اخیر مسوولان دولتی شهرستان و استان و نمایندگان مردم این شهر در مجلس پیگیری ها و اقدامات خوبی را انجام دادند و با همراهی وزارت متولی بخش بهداشت و درمان، بروجرد در مسیر رشد و توسعه قرار گرفت.
احداث بیمارستان دولتی آیت الله بروجردی در این شهرستان و برخورداری مردم بروجرد و حتی شهرهای اطراف از امکانات و تجهیزات بهداشتی مطلوب موجب شد، تا بیماران برای ادامه درمان با مشکلات کمتری مواجه شوند.
وجود چهار بیمارستان امام خمینی( ره)، شهید چمران، آیت الله بروجردی و تامین اجتماعی با حدود ۴۰۰ تخت فعال وجود بیش از ۳۰۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف، ظرفیتی ویژه در حوزه بهداشت و درمان این شهرستان است.
تحولات ایجاد شده در حوزه بهداشت و درمان موجب شد تا ۷۶میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال طرح توسعهای و زیرساختی بهداشتی و درمانی امسال در این شهرستان بهره برداری شود که شامل ایجاد ICU شماره سه، اورژانس دندانپزشکی بیمارستان آیت الله بروجردی (ره) و خانه بهداشت روستای دهکرد بود.
بیمارستان ۲۳۰ تختخوابی آیت الله بروجردی در ۲۰ تیرماه ۹۷ با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با چهاربخش تخصصی داخلی، جراحی، زنان و زایمان و کودکان یکی از مراکز درمانی پیشرفته کشور است که موجب تحول مهمی در بخش بهداشت و درمان بروجرد شد.
برخورداری این بیمارستان از ۶ اتاق عمل مجهز، ۲۰ تخت اورژانس، ۱۱ تخت دیالیز، بخش تصویربرداری رادیولوژی و سونوگرافی و بخش M.R.I مشگل گشای مشکلات درمانی بسیاری از شهروندان بروجرد شد.
عملیات احداث بیمارستان آیت الله بروجردی که سال ۱۳۸۵ با پنج طبقه در زمینی به مساحت ۱۹ هزار مترمربع آغاز شده بود در دولت تدبیر با پیگیریهای مستمر نمایندگان از رشد و سرعت بیشتری برخوردار شد و با بهره برداری از این بیمارستان مجموع تخت های فعال مراکز درمانی شهرستان بروجرد به ۵۰۰ تخت رسید.
در هفته دولت سال ۹۸ بخش جراحی، CCU و اتاق عمل بیمارستان آیت الله بروجردی شهرستان بروجرد با ۲۵ تخت و ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در رشته های جراحی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی، چشم و بخش جراحی عمومی به بهره برداری رسید.
از مرکز بروجرد همچنین گزارشی با عنوان اتصال ۱۵۹ روستای بروجرد به شبکه گاز سراسری منتشر شده که در بخشی از آن آمده است: اتصال ۱۵۹ روستای بروجرد در دولتهای یازدهم و دوازدهم علاوه بر اینکه موجب کاهش مهاجرت روستاییان به شهر شد، زمینه توسعه زیرساختها و ایجاد صنایع تبدیلی و اشتغالزایی در این مناطق را فراهم کرد.
گازرسانی روستایی از سال ۹۳ با شتاب بیشتری در سطح کشور همراه شد، تا پیش از دولت تدبیر و امید تنها ۱۴ هزار روستا با راه دسترسی مناسب از نعمت گاز برخوردار بودند که در دولت تدبیر و امید این رقم به حدود ۳۵ هزار روستا که اغلب صعبالعبور و هزینه بالایی برای گازرسانی داشتند افزایش یافت.
عملیات گازرسانی به روستاهای بروجرد همانند دیگر مناطق کشور در سال های اخیر با شتابی مطلوب پیگری شد به طوری که امروز ۹۵ درصد از جمعیت روستایی این شهرستان از نعمت گاز شهری بهره مند هستند.
رییس شرکت گاز بروجرد گفت: در راستای توسعه و خدمات رسانی یکسان به روستاییان هم اکنون ۹۵ درصد روستاهای شهرستان به شبکه گاز شهری سراسری متصل است.
شاهرخ همتی افزود: در راستای اجرای طرح گازرسانی به روستاها ۱۰۰ درصد روستاهای بخش اشترینان و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری بروجرد دارای گاز شهری هستند.
وی اظهار داشت: از مجموع ۱۹۳ روستای بخش مرکزی هم اکنون ۱۸۶ روستا از نعمت گازشهری برخوردار شده است.
مازندران
مرکز ساری هم هفته گذشته در سلسله گزارش هایی به توانمندی ها و ظرفیت های شهرستان های نور، گلوگاه و نکا و اقدامات دولت برای توسعه این مناطق نوشته است که در ادامه می توانید این مطالب را بخوانید.
توسعه و رونق مسیر پیش روی شهرستان گلوگاه عنوان یکی از این گزارش ها است که در مقدمه آن آمده است: دولت در هشت سال اخیر با اقداماتی که انجام داده است توانست کام مردم گلوگاه ، شرقیترین شهرستان مازندران را با فراهمسازی زیرساختهای مورد نیاز و هموار کردن مسیر توسعه ، شیرین کند.
گلوگاه، شرقی ترین نقطه مازندران و همسایه غربی استان گلستان و براستی برازنده نام این نقطه از مازندران است چرا که به خاطر واقع شدن در مسیر ترانزیتی مازندران - مشهد ، همسایگی با دو استان گلستان و سمنان چون گلوگاه ورودی به مازندران عمل می کند.
این نقطه جغرافیایی مازندران دارای حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت است که از این تعداد بیش از ۱۸ هزار نفر در روستاهای ساکن هستند و بقیه شهرنشین شده اند. گلوگاه ۲۶ روستا را در قالب ۲ بخش مرکزی و کلباد در خود جای داده است.
اگر چه سابقه تبدیل گلوگاه به شهرستان به سال ۸۴ بر می گردد ، اما ضعف و نبود برخی زیرساخت ها و امکانات این شهرستان را در طبقه مناطق کمتر برخوردار قرار داد و مردم برای دریافت بسیاری از خدمات تخصصی نیازمند حضور در دیگر شهرستان های مازندران و یا حتی استان های همجوار بودند.
طی هشت سال اخیر دولت تلاش کرده است تا در حد و توان و وسع مالی خود به این شهرستان کمتر برخوردار توجه بیشتری داشته باشد تا گلوگاه نیز همراه با دیگر شهرستان های مازندران در مسیر توسعه و پیشرفت قرار بگیرد .
اکنون با گذشت حدود هشت سال از فعالیت دولت تدبیر و امید ، مردم این شهرستان دیگر کمبودی در زمینه امکانات بهداشتی و درمانی ندارند و کلینیک تخصصی با پزشکان متخصص خدمات دهی را انجام می دهد و یا در زمینه آموزشی دیگر پروژه های نیمه تمام وجود ندارد که خانواده ها دل نگران فضای آموزشی فرزندان خود باشند .
دومین گزارش این مرکز ریلگذاری برای توسعه در ساحلیترین شهرستان مازندران نام دارد که به ظرفیت های شهرستان نور با بیش از ۱۲۰ هزار نفر اشاره کرده و در ادامه نوشته است: این شهرستان که دارای سه شهر نور ، چمستان و بلده است ، همواره کانون توجه مسافران و گردشگران به شمار می رود ، اما از همان حیث که میزبانی در جامعه ما پسندیده است شرایط میزبانی نیز باید فراهم باشد که از آن جمله زیر ساخت های خدماتی و رفاهی است.
تلاش دولت در هشت ساله اخیر همچنان که معطوف به شهرستان های محروم ، دور افتاده و کوچک مازندران از جمله گلوگاه و میاندرود بود ، دیگر شهرستان ها را نیز بی نصیب نگذاشته و شهرستان هایی مانند نور هم از مسیر ریل گذاری دولت برای توسعه و ترقی خارج نبودند.
از جمله اقدامات انجام شده در شهرستان نور ، به پایان رساندن و احیای طرح هایی که بنا به گفته مسئولان این شهرستان سال ها بود در گوشه ای خاک می خورد و دولت با تزریق اعتبار و جبران کمبودهای مالی خاک رکود را از سر این پروژه ها پاک کرد ؛ مانند تکمیل استادیوم ناطق نوری با ۱۷ سال توقف ساخت و جذب سرمایه گذار برای کارخانه کمپوست زباله بعد از سه دهه و کارهایی از همین دست بود که توانست بارقه های امید را دل مردم این دیار مهمانپذیر روشن کند.
فرماندار شهرستان نور با اظهار این که مردم این منطقه همواره قدردان زحمات دولتمردان خود بودند ، گفت که با تلاش هایی که دولت تدبیر و امید انجام داد ، مردم هم پاسخش را با حضور و مشارکت ۸۹ درصدی در انتخابات اخیر به نظام پس دادند و در واقع این مشارکت دست مریزاد مردم نور به دولتمردان بود و از این طریق به آنها خدا قوت گفتند .
مرکز ساری همچنین گزارشی با عنوان خروج پرظرفیتترین شهرستان مازندران از بنبست توسعه در هفته گذشته منتشر کرده که به امکانات و قابلیت های شهرستان نکا پرداخته است.
در بخشی از این گزارش اشاره شده است: اگرچه کسب شهرت از بزرگترین نیروگاه کشور در کنار وجود کارخانه سیمان و شرکت کشتیسازی شاید تصور توسعه یافتگی را برای شهرستان نکا در شرق مازندران برای برخی ایجاد کرده باشد، ولی واقعیت این است که مسیر توسعه در این منطقه از سالها پیش به بن بست طرحهای نیمه تمام رسید و متوقف شده بود.
بارزترین نمونه چنین بن بستی ، رها شدگی ساخت سد « گلورد » به مدت حدود نیم قرن از آغاز تهیه طرح اولیه بود که سرانجام با آغاز فعالیت دولت یازدهم به صورت جدی در اولویت قرار گرفت و با تزریق اعتبارات کلان ملی و استانی پیشرفت کار چنان شتابی گرفت که در دوره گذار به دولت دوازدهم یعنی تابستان سال ۹۶ به مرحله آبگیری رسید.
طرح ساخت این سد اوایل دهه ۵۰ ارائه شد ولی تا سال ۶۹ در حد نقشه های کاغذی باقی ماند. در آن سال یک بار دیگر موضوع با تغییراتی در دستور کار قرار گرفت و نقشه جدید یک دهه بعد به مرحله اجرا رسید ولی از سال ۸۰ تا ۹۴ تبدیل به طرحی شده بود که مسئولان ملی و استانی هر از چندگاهی با وعده اجرایش ، تلاش می کردند تا با حلوا حلوا کردن آن دهان مردم منطقه را شیرین کنند.
بن بست این سد به عنوان بزرگ ترین طرح توسعه ای بخش کشاورزی شرق مازندران و تامین کننده بخشی از آب آشامیدنی مردم منطقه در سفر استانی کاروان تدبیر و امید به مازندران شکسته شد و با قرار گرفتن در طرح اولویت دار سفر ، قطار ساخت آن با چنان شتابی به پیش رفت که پس از ۲ سال به ایستگاه آبگیری رسید و پس از آن هم اجرای طرح های شبکه پایین دست شروع شد تا تشنگی را از کام شرق مازندران بزداید.
سد گلورد تنها بن بست شکنی در مسیر توسعه شهرستان نکا نبود. طی هشت سال گذشته طرح های زیادی در بخش های مختلف این شهرستان اجرا شد و به سرانجام رسید. بسیاری از کمبود ها و نبودهای خدماتی و رفاهی که دغدغه چندین ساله اهالی نکا بود و می رفت به یک دغدغه دائم مبدل شود ، رفع شد و به همین دلیل هم وقتی از مسئولان شهرستان در باره خدمات دولت و تدبیر و امید پرسش می کنید می گویند مردم این شهرستان طعم شیرین خدمت از ناحیه دولت را طی این هشت سال چشیدند .
با این وصف ، طی هشت سال گذشته دولتمردان با درک درست و دقیق از مسائلی که این شهرستان با آن درگیر بود ، بنا را بر آغاز ، اجرا و تکمیل طرح ها و پروژه هایی گذاشتند که سال ها بود مردم منطقه چشم به راه عملی شدن آنها بودند و به همین دلیل هم اتمام این طرح ها و بهره گیری از مزیت هایشان توانست کام نکایی ها را با طعم شیرین خدمت آشنا کند.
در کنار کارهای زیرساختی و عمرانی که مسیر توسعه را برای شهرستان همواره کرد ، قفل چندین ساله ای که بر انبار مشکلات واحدهای صنعتی منطقه زده شده بود ، طی این سال ها یکی پس از دیگری باز شد و صنایعی که یکی پس از دیگر در حال خارج شدن از چرخه تولید بودند ، به مدار برگشتند و اشتغال و تولید را به ارمغان آوردند.
هرمزگان
نیروگاه سازی؛ فصل مشترک همکاری ایران و روسیه درهرمزگان عنوان گزارش مرکز بندرعباس است که به آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه گازی با ظرفیت یک هزارو ۴۰۰ مگاوات در سیریک استان هرمزگان با دستور رییس جمهوری در ۲۰ خردادماه اشاره کرده و از آن به عنوان فصل جدید و مشترک همکاری نیروگاهی بین ایران و روسیه یاد شده است.
در مقدمه این گزارش آمده است: نیروگاه سیریک نخستین پروژه بزرگی است که ابتدا با استفاده از وام دولتی فدراسیون روسیه در سال ۹۵ با حضور وزیر وقت نیرو و طرف روسی کلید خورد و استفاده از این وام از چند سال پیش با مجوز مجلس شورای اسلامی در مسیر استفاده قرار گرفت، اما به دلیل بروکراسی پیچیده در هر ۲ کشور (ایران و روسیه) با مشکلات فنی و اجرایی مواجه شده و روند اجرای این طرح متوقف شد.
البته سال گذشته در چارچوب فعالیت کمیسیون مشترک ۲ کشور، ضمانتنامه بانکی برای این پروژه مهم صادر شد که یکهزار و ۴۰۰ مگاوات برق را برای کمک به پایداری شبکه برق در جنوب و شرق کشور تولید میکند.
از آنجایی که این نیروگاه در مجاورت دریا قرار دارد، امکان استفاده از سوخت جایگزین را داراست، یعنی در صورت لزوم تا ۲.۳ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفهجویی به دنبال خواهد داشت که از نظر رونق فعالیتهای اقتصادی و اشتغالزایی دارای اهمیت است و در فرصت ۴۰ ماه، هر چهار واحد این نیروگاه یکی پس از دیگری به بهرهبرداری برسند.
در زمینه ساخت نیروگاه گازی سیریک کار بزرگی تاکنون انجام شده است و به طور معمول گام اول بسیار حساس، پیچیده و سنگین است و همانگونه که با مقامهای روسیه توافق شده طرحهای بعدی این مجموعه شامل برقی کردن راه آهن اینچه برون -گرمسار، راه آهن زاهدان - بیرجند و همچنین نیروگاه برق آبی گتوند علیا و واگنهای مترو برای کلانشهرهای ایران همه یکی پس از دیگری اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
همدان
در پایان هم گزارشی بخوانید از مرکز همدان که رونق داروسازی در تویسرکان، علاج بیکاری و وابستگی را برای مطلب خود انتخاب کرده و در مقدمه نوشته است: تویسرکان با تکیه بر آمادگی زیرساخت های صنعتی در سالهای اخیر و احداث سه شرکت داروسازی و با تلاش و تکاپوی مسئولان و حمایت های دولت توانسته به قطب دارو در غرب کشور تبدیل شود و در اشتغال دانش آموختگان و خودکفایی دارویی کشور سهمی پررنگ داشته باشد.
همه شهرت تویسرکان به گوی های سبز گردویش نیست که ثبت جهانی شده، بلکه این شهر کوچک و سرسبز توانسته در عرصه تولید دارو هم شهره کشور شود.
احداث سه شرکت داروسازی در شهرک ها و نواحی صنعتی تویسرکان در سالهای اخیر توانسته برند «قطب تولید دارو غرب کشور» را هم برای این دیار به ارمغان بیاورد.
«تدبیر دارو سلامت»، «فاران شیمی» و «هگمتان داروی غرب» صنایع داروسازی هستند که به لحاظ فراهم بودن زیرساخت و بهره مندی از حمایت های دولت در شهرستان تویسرکان بنا نهاده و به ثمر نشسته اند.
خبرنگار ایرنا چند و چون احداث تا تولید این صنایع را از حمیدرضا متین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان جویا شده که با مراجعه به سایت خبرهای استانی می توانید مطلب کامل گزارش را مشاهده کنید.