به گزارش ایرنا برخی منابع رسانهای اعلام کردند که «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور در کنار «فالح الفیاض» رئیس هیات الحشد الشعبی و تعدادی از فرماندهان و سران وزارتخانههای دفاع، کشور و دستگاه مبارزه با تروریسم عراق در این رژه حضور یافتهاند.
این رژه در اردوگاه «شهید ابو منتظر المحمداوی» در استان «دیالی» عراق برگزار می شود.
مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق طی سخنانی در مراسم رژه گفت: شما فرزندان عراق هستید و با شما این کشور به نقش تاریخی خود در منطقه باز خواهد گشت...حشدی ها فرزندان این نظام هستند و همچنان هر خدمتی بتوانند به ملت و میهن ما می کنند...ما پیش از این در رژه ارتش شرکت کردیم و امروز در رژه فرزندان ما در الحشد الشعبی حاضریم. تاکید می کنیم که فعالیت ما تحت پرچم عراق و حمایت از سرزمین و ملت آن برای ما واجب است.
الکاظمی افزود: شما و نیروهای امنیتی تروریسم را در هم کوبیدید و راه بیشتری پیش پایتان است. با هوشیاری و انضباط و کار حرفه ای حشد الشعبی حفظ می شود و با شما نقش تاریخی عراق را باز می گردانیم.
پیش از این، عبد العزیز المحمداوی (أبو فدک) رئیس ستاد هیات حشد الشعبی در جریان بازدید از تمرین های این نیروها برای رژه در اردوگاه "شهید ابو منتظر المحمداوی" گفت که این مراسم نیروهای الحشد الشعبی همزمان با سالروز تاسیس آن برگزار خواهد شد.
بسیج مردمی عراق یا حشد الشعبی به تشکیلات مردمنهاد نظامی یا بسیج مردمی عراق گفته میشود که پس از حمله غافلگیرانه داعش به این کشور، سقوط سریع موصل و امتداد فعالیت داعش تا مناطق شمالی بغداد در میانه ۲۰۱۴ میلادی به فرمان نوری مالکی نخستوزیر وقت عراق ایجاد شد؛ گروهی که در کنار ارتش عراق نقش مهمی در مبارزه علیه گروه تروریستی داعش ایفا کرد.
گروهک تروریستی داعش در مدتی کوتاه موصل و بخشهای زیادی از استانهای صلاحالدین و دیالی را تصرف کرد و تا نزدیکی بغداد پیشروی کرد که در این میان ارتش عراق ناتوان شده بود. به همین دلیل هم شیعیان عراق مجبور به اتخاذ تدبیر جدید برای مقابله با این گروه شدند و با تدبیر سیاسیون شیعی عراقی و حمایت مراجع شیعه، نیرویی مردمی از شیعیان عراق در قالب حشد الشعبی برای مبارزه با داعش و دفاع از حاکمیت عراق تشکیل شد.
پایهگذاری حشد الشعبی
پس از اینکه نیروهای داعش شهرهای عراق را تصرف کردند، نوری المالکی نخست وزیر وقت عراق که فرماندهی نیروهای مسلح را نیز بر عهده داشت طی حکمی، فرمان تشکیل بسیج مردمی عراق برای رویارویی با تهدید داعش و جلوگیری از حمله به بغداد را صادر کرد. پس از این فرمان، نیروهای مردمی بهویژه با حضور افرادی که تجربه نظامی داشتند شکل گرفت و به میدان جنگ با داعش روانه شدند. نوری المالکی درباره این گروه گفت: سلاح نیروهای بسیج مردمی، پیروزی یا شهادت است و برای همین در قاموس آنها عقبنشینی، تسلیم شدن و خیانت وجود ندارد. حشد الشعبی به کابوسی برای دشمنان عراق مبدل شده است.
با اظهارات نوری مالکی، جایگاه حشد الشعبی بیشتر از گذشته تثبیت شد.
پس از فرمان نوری مالکی در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی آیت الله سیستانی فتوای مشهوری مبنی بر وجوب دفاع کفایی صادر کرد و خواستار آن شد که عراقیهایی که قادر به حمل سلاح هستند به نیروهای امنیتی برای دفاع از عراق، ملت و مقدساتشان در برابر هجمه تروریستهای داعشی بپیوندند؛ داعشیهایی که بخشهای وسیعی از استانها را اشغال کرده بودند و بغداد پایتخت و برخی استانهای دیگر را هم تهدید میکردند.
فتوای آیت الله سیستانی تمام معادلات را بر هم زد، تاثیری قوی در جامعه عراق برجای گذاشت و طوایف مختلف آن را برای دفاع از وطن بسیج و به مبارزاتی وارد کرد که چهره تاریخ و اسلام را تغییر داد؛ چهره ای که تکفیری ها با جنایات خود به دنبال بدنام کردن آن بودند.