واکسن اسپوتنیک وی توسط شرکت دارو سازی اکتوور و مطابق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت در البرز تولید شد.
مدیر کارخانجات دارویی و غذایی اکتوورکو در حاشیه رونمایی از این واکسن به خبرنگار ایرنا گفت: ورود به فرآیند تولید داروهای ویژه درمان کووید-۱۹ از روزهای نخست شیوع این بیماری و همزمان با شرکت های بین المللی تولیدکننده این داروها، سبب گردید تا در کوتاه ترین زمان ممکن، فرآیند تولید این محصولات در مجموعه اکتوور نهایی شده و علاوه بر خودکفایی در تولید، با قیمتی کمتر از یک پانزدهم بهای جهانی، داروهای موثر در درمان کووید را به کادر درمان و مردم عزیزمان ارائه نماید.
دکتر رضا مستوفی افزود: با آغاز تلاش جهانی برای تامین واکسن کووید-۱۹ و تحقیقات در این زمینه، گروه دارویی اکتوور همچون گذشته ضمن انجام مطالعات در بخش تحقیق و توسعه خویش، مذاکرات بین المللی برای تولید یکی از معتبرترین واکسن های جهانی را از سال گذشته آغاز نمود.
وی اظهار داشت: با برگزاری جلسات متعدد با طرف های خارجی با حضور نمایندگان سایر شرکت های دارویی ایرانی و تحت نظارت سازمان غذا و دارو، توانمندی ها، استانداردها و دانش فنی مجموعه های ایرانی مورد بررسی کامل و دقیق قرار گرفت.
دکتر موستوفی گفت: بر اساس استانداردهای موجود و فناوری به کار رفته در تولید واکسن اسپوتنیک وی، تجهیزات تولیدی با بالاترین سطح فناوری در کنار دانش فنی به روز مورد نیاز است که مجموعه دارویی اکتوور مجهز به این دانش و پایه تکنولوژیک منحصر بفرد می باشد.
وی یادآور شد: به دنبال ارزیابی دقیق خطوط تولیدی بخش بیوتکنولوژی اکتوورتوسط طرف روس و به لحاظ اعتماد و اطمینان بین المللی به گروه دارویی اکتوور، مجموعه اکتوور به عنوان مرکز تولید واکسن اسپوتنیک وی در قالب تولید قراردادی انتخاب گردید.
وی اضافه کرد: واکسن اسپوتنیک وی در بیش از ۶۰ کشور جهان از جمله ایران به ثبت رسیده و در بسیاری از کشورهای دیگر از جمله آلمان، ایتالیا، اسپانیا، بلاروس، اوکراین، صربستان، هند، چین، کره جنوبی، قزاقستان، مصر، آرژانتین و برزیل برای تولید قراردادی و تحت لیسانس انتخاب شده و گروه دارویی اکتوور به عنوان یکی از نخستین تولید کنندگان این واکسن در منطقه خاورمیانه برگزیده شده است.
وی اظهار داشت: در راستای تولید قراردادی واکسن اسپوتنیک در مجموعه اکتوور، پس از انتقال بانک سلولی به کشور و اتمام مراحل تولید آزمایشی، هم اکنون بچ انتقال تکنولوژی بر اساس پروتکل های تدوین شده توسط انستیتو گامالیا و در ماشین آلات و تجهیزات کاملا مشابه با سازنده اصلی به تولید رسیده و کلیه آزمایش های مربوطه در این خصوص با موفقیت به پایان رسیده است .
وی تاکید کرد که ظرفیت تولید این واکسن در گروه دارویی اکتوور، ۲ میلیون دوز در ماه خواهد بود.
گروه اکتوور مجموعه ای متشکل از کارخانجات دارویی و غذایی با بیش از نیم قرن تجربه و همراهی افزون بر چهار هزار جوان ایرانی، یکی از بزرگترین و معتبرترین مجموعه های تولیدی دارو و غذا در ایران و منطقه است.
مجموعه داروسازی گروه اکتوور با تولید بیش از ۳۰۰ محصول دارویی در ۱۵ حوزه درمانی تحت به روزترین استانداردها و مورد تایید سازمان های داخلی و بین المللی، با ایجاد خطوط پیشرفته تولید دارو در کشور و تولید بالاترین میزان قرص، کپسول، سرنگ، ویال و آمپول، دارای یکی از بزرگترین مجموعه خطوط تولید دارو در کشور می باشد.
تامین و به کارگیری مجهزترین ماشین آلات تولیدی بر اساس آخرین فناوری در حوزه داروهای خوراکی، پیشرفته ترین و مجهزترین خطوط تولید داروهای ضد سرطان، پیوندی، هورمونی و باروری و نیز مشارکت فعال در بخش مکمل ها و مواد موثره دارویی، در کنار انتقال دانش فنی و استفاده از ظرفیت های موجود در کشور، بخشی از تلاش گروه اکتوور در افزایش اشتغال زایی و رونق تولید ملی بوده است.
مشارکت گسترده بین المللی با معتبرترین مجموعه های دارویی جهان همچون Merck آلمان ، Krka ، Hetero و ... و جذب سرمایه گذاری گسترده بین المللی در کشور، نشانگر توانمندی تجهیزاتی و دانش روزآمد اکتوور در تولید محصولات دارویی در کلاس جهانی در کشور است که حاصل سال ها تجربه و کسب دانش و تعهد ملی می باشد.