نوام چامسکی زبانشناس، فیلسوف و نظریهپرداز آمریکایی است. مقالات و کتابهای متعدد او درباره روانشناسی زبان، پژوهشهای نوینی را پیرامون این مسئله آغاز کرد. همچنین منتقد جدی سیاستهای خارجی دولت آمریکا و نظام سرمایهداری نئولیبرال است.
کتاب مرثیهای برای رویای آمریکایی به تازگی با رویکرد نقد نظام سرمایهداری نئولیبرال و آسیبهای نظامهای متمرکز به قلم این پژ<هشگر و نویسنده نام آشنا توسط انتشارات صاد منتشر شده است.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: نوام چامسکی یکی از تندترین منتقدان نظام سرمایهداری نئولیبرال و البته هر نظام متمرکز دیگر است. این جمله تبدیل به یک گزاره کلاسیک و کلیشهای شده است که خواننده عادی را بیشتر سردرگم میکند. مسئله اصلی این است؛ نظام سرمایهداری نئولیبرال چیست؟ انتقادهای چامسکی از این نظام با انتقادهای دیگران چه تفاوتی دارد؟ اصلا فرق سرمایهداری نئولیبرال با سرمایهداری غیرنئولیبرال چیست؟ مرثیهای برای رویای آمریکایی دقیقاً پاسخ به این پرسشهاست.
چامسکی در هر یک از ۱۰ فصل کتاب فصل به یکی از مصیبتهای نئولیبرالیسم از نگاه خود اشاره میکند. عنوان فصلهای کتاب چنین است: اصل اول: کاهش دموکراسی، اصل دوم: ایجاد ایدئولوژی، اصل سوم: طراحی مجدد اقتصاد، اصل چهارم: سنگین کردن دوش مردم، اصل پنجم: حمله به همبستگی، اصل ششم: سلطه بر قانونگذاران، اصل هفتم: مهندسی انتخابات، اصل هشتم: سر به راه کردن تودهی مردم، اصل نهم: رضایتسازی، اصل دهم: به حاشیهراندن مردم.
این کتاب با ترجمه محمد نصیری در ۱۰ فصل، ۱۹۸ صفحه نگاشته و دو نسخه الکترونیکی و کاغذی آن به همت نشر صاد منتشر شده است.