تهران - ایرنا - دبیرکل اتحادیه وکلای حقوقی عرب از تهیه پرونده ای درباره تجاوزات ترکیه به خاک سوریه برای ارائه به دادگاه بین المللی جنایی خبر داد.

به گزارش ایرنا، «مکاوی بن عیسی» امروز (شنبه) در گفت وگو با روزنامه الوطن سوریه اظهار داشت: ما برای جلوگیری از اقدامات خصمانه ترکیه در خاک سوریه در کنار مردم این کشور هستیم و با توجه به اینکه اتحادیه وکلای حقوقی عرب یک سازمان بین المللی غیردولتی و مشاور سازمان ملل و به عنوان مشاور عضوی در اتحادیه عرب است، در چارچوب حمایت از مردم سوریه برای تشکیل پرونده‌هایی درباره حملات ترکیه به سوریه جهت ارائه به سازمان‌های بین المللی و به ویژه دادگاه بین المللی جنایی، کمیته حقوقی تشکیل خواهیم داد.  

وی که در حاشیه نشست اعضای دفتر دائمی وکلای عرب در دمشق در مصاحبه با الوطن شرکت کرده بود، افزود: از زمان تصدی سمت دبیرکل اتحادیه وکلای عرب، این اتحادیه چندین بیانیه در راستای همبستگی با مردم سوریه به «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور، ارسال کرده است.  

بن عیسی با بیان اینکه «ما خواستار بازگشت سوریه به صندلی خود در اتحادیه عرب هستیم»، افزود: ما همچنین از همه کشورها و سازمان‌های بین المللی می‌خواهیم تجاوزات ترکیه به خاک سوریه را محکوم کنند و این تجاوزات را تحت فصل هفتم منشور ملل متحد بگنجانند.  

ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ به بعد در ۲ عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دیماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)  با تجاوز آشکار به خاک سوریه و با همراهی نیروهای موسوم به «ارتش آزاد سوریه»، عملیاتی را به نام «شاخه زیتون» در منطقه عفرین در شمال سوریه آغاز و  چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرد.  

ترکیه در ۲۵ مهرماه ۹۸ نیز برای عقب راندن شبه نظامیان کرد سوریه موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» از مناطق مرزی الرقه و الحسکه سوریه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد.  

عملیات ارتش ترکیه در عفرین که با هدف بیرون راندن نیروهای جنگجوی کُرد از جمله یگان‌ها «مدافع خلق سوریه» (ی. پ. گ) و «حزب کارگران کردستان ترکیه» (پ. ک. ک) آغاز شد، پس از ۵۸ روز به اشغال شهر عفرین انجامید.  

دولت سوریه نیز با اشغالگری خواندن اقدام دولت ترکیه در انجام عملیات نظامی در منطقه عفرین و سایر مناطق شمال سوریه، خواستار خروج نیروهای ارتش ترکیه از خاک خود شده است.  

نقض حاکمیت ملی سوریه و نیز حضور نظامی در خاک این کشور بارها توسط مجامع جهانی و دولت‌های بی‌طرف محکوم شده و حتی مخالفت‌هایی را در داخل ترکیه به دنبال داشته به طوری که بیش از یک هزار نفر از مخالفان این عملیات توسط دولت ترکیه بازداشت شدند.