ساری - ایرنا - استاندار مازندران گفت: کشاورزانی که تا تاریخ ۲۶ خرداد ماه سال جاری محموله‌های گندم خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل دادند، مطالباتشان را به مبلغ بیش از ۱۹۰ میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، احمد حسین زادگان افزود که این مبلغ بابت محموله هایی پرداخت شده است که به مراکز خرید تضمینی اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران تحویل و اطلاعات آن در سامانه جامع خرید تضمینی بانک کشاورزی ثبت شده بود.

نماینده عالی دولت در مازندران میزان خرید تضمینی گندم در استان از آغاز عملیات خرید تاکنون را بیش از ۵۶ هزار تن اعلام کرد.

وی با بیان اینکه گندم تولیدی مازندران با کیفیت تر از سایر استان های کشور است و مازندران در تولید گندم مرغوب رتبه ممتاز کشور را دارد، یادآورشد : طبق بررسی های صورت گرفته همواره بخشی از گندم مرغوب و با کیفیت استان به خارج از استان حمل و نقل می شد که با مصوبه شورای آرد و نان و با هماهنگی نیروی انتظامی، خروج گندم از استان ممنوع و در واقع مدیریت شده است.

استاندار مازندران همچنین عملکرد اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران را طی یک سال گذشته مطلوب ارزیابی کرد و تلاش های این مجموعه مدیریتی در توسعه اقتصادی استان را قابل تقدیر دانست.

طبق اعلام جهاد کشاورزی مازندران، در سال زراعی جاری ۵۶ هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت گندم قرار داشت که حدود پنج هزار هکتار بیشتر از سال زراعی گذشته بود.

طبق اعلام اداره کل غله مازندران که مباشر خرید تضمینی گندم است ، امسال ۳۰ مرکز برای خرید گندم و کلزای کشاورزان مازندران فعال شد.

دولت امسال با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت هر کیلو گرم گندم با  افت چهار درصد مفید و یک درصد غیرمفید را پنج هزار تومان اعلام کرد . پارسال قیمت هر کیلو گرم گندم در طرح خرید تضمینی ۲هزار و ۵۰۰ تومان بود.

طبق آمار رسمی سال گذشته ۶۱هزار تن گندم توسط غله مازندران به صورت تضمینی خریداری شده بود.

کشت گندم در مازندران به دو صورت دیمی و آبی انجام می شود. میانگین عملکرد دیمزارها حدود ۲ تن و آبی هم حدود چهار تن است ولی پیش بینی امسال برداشت ۱.۷ تن در دیمزارها و ۳.۵ تن در کشت آبی است.

بیشترین سطح زیر کشت گندم مازندران در مناطق شرقی بویژه شهرستان های بهشهر، نکا و گلوگاه است. گندم در این شهرستان ها در سه منطقه جلگه‌ای، میان بند و کوهستانی کشت می‌شود.

مازندران ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی به میزان هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن تولید و روانه بازار می شود.