به گزارش روز یکشنبه مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، مصطفی آذرکیش با تبیین اقدامات انجام شده در مورد هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم، افزود: فرآیند هدایت تحصیلی از ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ آغاز و هماهنگی های لازم با استان ها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: معرفی رشتههای جدید در هفته معرفی مشاغل و در قالب نمایشگاههای مجازی در طول سال انجام شده است. تأکید ما به ادارات آموزش و پرورش استان ها این است که توسعه متوازن در شاخه های نظری، فنی، حرفه ای و کاردانش با توجه به اسناد بالادستی انجام شود. لذا سهم قابل تحقق رشته ها برای استان ها مشخص و به آن ها اعلام شده است.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان این که هدایت تحصیلی بر اساس آیین نامه مربوط و تکالیف قانونی در سطح مناطق در حال انجام است، گفت: با شروع رسمی ثبت نام مدارس، به طور مستمر هدایت تحصیلی رصد و پایش می شود و پشتیبانی های لازم انجام خواهد شد.
آذرکیش با بیان این که از فروردین سال گذشته تا فروردین ۱۴۰۰ بیش از ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز هنرستان تخصیص یافته، گفت: این اعتبار از محل فروش ۲ درصد عوارض گاز و بودجه سنواتی تجهیزات هنرستان ها تخصیص یافته است. در سال های اخیر به طور میانگین سالانه ۱۰میلیارد تومان اعتبار برای این امر تخصیص پیدا می کرد؛ اما این اعتبار در سال گذشته یک باره به ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و این مهم حاکی از اراده محکم آموزش و پرورش برای تقویت هنرستان ها است.
آذرکیش ضمن اعلام این که مهرماه امسال بیش از ۶ هزار هنرآموز جدید برای تدریس در هنرستان ها جذب خواهند شد، افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته، رشته های جدیدی در هنرستان ها ایجاد کرده ایم که با رویکرد توجه به رفع نیازهای ملی، کاهش نرخ بیکاری و همسو با نیازهای بازار کار صورت گرفته و در هدایت تحصیلی مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: هدف گذاری میزان پوشش تحصیل در دوره فنی و حرفه ای و کاردانش در قانون برنامه ششم توسعه، ۵۰ درصد است. اکنون این میزان ۳۶ درصد و هدف گذاری امسال برای ورودی پایه دهم حدود ۴۴.۷۶ درصد است و امید است این درصد محقق شود.