یکی از فرایندهای ثانویه برای حفاظت فولاد در مقابل خوردگی، ایجاد پوشش گالوانیزه است. این فرایند بر روی همه مقاطع فولادی، امکان انجام دارد اما ورق گالوانیزه به عنوان یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی که ماده اولیه تولید بسیاری محصولات دیگر است، مصارف بیشتری دارد.

زنگ زدگی محصولات فولادی همواره از دغدغه‌های افرادی است که با آن‌ها سروکار دارند. چرا که این فرایند به مرور زمان موجب سوراخ شدن و بلااستفاده شدن مقاطع، می‌گردد. بنابراین باید برای افزایش مقاومت به خوردگی فولاد، از برخی فرایندهای ثانویه جهت حفاظت آن استفاده نمود.

یکی از فرایندهای ثانویه برای حفاظت فولاد در مقابل خوردگی، ایجاد پوشش گالوانیزه است. این فرایند بر روی همه مقاطع فولادی، امکان انجام دارد اما ورق گالوانیزه به عنوان یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی که ماده اولیه تولید بسیاری محصولات دیگر است، مصارف بیشتری دارد.

پوشش ورق گالوانیزه به دو صورت امکان ایجاد بر روی آن را دارد. با توجه به روش تولید، خواص و کیفیت پوشش اعمال شده متفاوت است. در ادامه قصد داریم تا به پرسش ورق گالوانیزه چیست ؟  پاسخ داده و اطلاعات جامعی را درباره این محصول دراختیار شما قرار دهیم.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه نوعی ورق فولادی است که به منظور افزایش مقاومت به خوردگی، پوششی محافظ از فلز روی بر سطح آن ایجاد می شود. کیفیت این محصول، بسته به میزان چسبندگی روی بر سطح فلز پایه، یکنواخت و متراکم بودن پوشش، متفاوت است که تفاوت در قیمت را نیز سبب می‌شود.

روش تولید ورق گالوانیزه

در حالت کلی می‌توان گفت که پوشش گالوانیزه با استفاده از دو روش گالوانیزاسیون گرم و سرد، به سطح ورق اعمال می‌شود. این دو روش، دو دسته بزرگ از انواع ورق گالوانیزه را ایجاد می‌کند که عبارتند از:

  • ورق گالوانیزه گرم
  • ورق گالوانیزه سرد
  • غوطه‌وری، متداول‌ترین روش گالوانیزاسیون گرم است که با شناور سازی قطعات در داخل یک حمام از مذاب روی، انجام می‌گیرد. اما معروف‌ترین روش گالوانیزاسیون سرد، الکتروگالوانیزه بوده و با استفاده از فرایند الکترولیز و اسپری کردن ترکیبی از آب و نمک روی، بر سطح فلز پایه انجام می‌شود.

تفاوت ورق گالوانیزه گرم و سرد

روش تولید ورق گالوانیزه بر خواصی که ارائه می‌دهد، تاثیر بسیاری دارد. بنابراین باید تفاوت‌های دو نوع ورق گالوانیزه گرم و سرد را دانست تا انتخاب بهتری صورت گیرد. برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های این دو نوع ورق گالوانیزه عبارتند از:

  • ضخامت پوشش ورق گالوانیزه گرم بیشتر از نوع سرد است.
  • ورق گالوانیزه گرم پس از خراشیده شدن و آسیب دیدگی پوشش گالوانیزه، مقاومت به خوردگی بیشتری را نسبت به نوع سرد نشان می‌دهد.
  • پوشش گالوانیزه در ورق گالوانیزه گرم دارای چسبندگی بالاتر، مقاومت به خوردگی و طول عمر بیشتری است.
  • مقاومت به سایش ورق گالوانیزه گرم بیشتر است.
  • ظاهر ورق گالوانیزه سرد، براق‌تر و دارای ظاهری زیباتر است.
  • کاربرد ورق گالوانیزه گرم در محیط‌های با سطح خورندگی بالاتر، بیشتر از نوع سرد است.
  • تمامی خواصی که در بالا برشمرده شد، تعیین می‌کند که از کدام نوع ورق گالوانیزه در مصارف مورد نظر خود، استفاده نماییم.

وزن ورق گالوانیزه

وزن ورق گالوانیزه با توجه به ضخامت و ابعاد ورق، متفاوت بوده و تاثیر بسیاری بر قیمت و کاربرد این محصول دارد. بنابراین از فاکتورهای مهم در حین خرید محسوب می شود.

یکی از راه‌های متداول برای تخمین وزن ورق گالوانیزه، جدول وزنی این مقطع است که براساس استاندارد اشتال تدوین شده است. با استفاده از این جدول و با در اختیار داشتن ابعاد ورق از جمله طول، عرض و ضخامت، می‌توان وزن آن را محاسبه نمود.

کاربرد ورق گالوانیزه

 ورق گالوانیزه به واسطه خواص مقاومت به خوردگی بالایی که ارائه می‌دهد و همچنین داشتن قیمت مناسب‌تر در مقایسه با انواع ورق استیل، کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد. برخی از این کاربردها شامل موارد زیر می‌شود:

  • سازه‌های پیش ساخته و سبک
  • صنعت انتقال آب
  • دکل‌های مخابراتی
  • راهسازی و نصب گاردریل‌ها
  • ساخت قطعات خودرو
  • محصولات بهداشتی و پزشکی 

تولیدکنندگان ورق گالوانیزه در ایران

در پی افزایش کاربرد محصولات گالوانیزه ازجمله ورق، کارخانه‌های بسیاری هستند که این محصول را تولید می کنند. از جمله این تولیدکنندگان می‌توان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان، صنایع هفت الماس، ورق خودرو، فولاد امیرکبیر کاشان و شرکت تاراز را نام برد.

ورق گالوانیزه آیرومارت از تمامی کارخانه‌های برتر تولید کننده این محصول در سراسر کشور، قابل تامین است.

استعلام قیمت روزانه ورق گالوانیزه

قیمت ورق گالوانیزه نیز مانند سایر مقاطع فولادی تحت تاثیر عوامل مختلفی، ممکن است نوساناتی را در بازار، تجربه کند. برخی از مهم‌ترین این عوامل عبارتند از:

  • قیمت ورق فولادی به عنوان ماده اولیه
  • میزان عرضه و تقاضا در بازار
  • نوسانات نرخ دلار
  • قیمت شمش فولادی
  • روش تولید
  • برند تولیدکننده

تمامی این موارد ممکن است تاثیر خود را به طور مستقیم یا غیرمستقیم، بر قیمت این محصول فولادی داشته باشند و به صورت روزانه و حتی گاها ساعتی، نوساناتی را ایجاد نمایند. همین موضوع است که اهمیت استعلام قیمت روز ورق گالوانیزه را رقم می‌زند.

بازرگانی آیرومارت، قیمت تمامی مقاطع فولادی، ازجمله ورق گالوانیزه را به صورت روزانه در وبسایت خود به نشانی www.iromart.com  و شبکه‌های اجتماعی این مجموعه، ازجمله تلگرام و اینستاگرام، به روز رسانی می‌کند.

راه‌های تهیه ورق گالوانیزه

از دو روش می‌توان تهیه ورق گالوانیزه را انجام داد. در روش اول که بسیار متداول است، می‌توان ورق گالوانیره را به صورت آماده از کارخانه و یا بنگاه‌های تامین مقاطع فولادی خریداری نمود. اما روش دوم به اینصورت است که ابتدا ورق فولادی مورد نظر را خریداری کرده و سپس مطابق با شرایط مد نظر خود، فرایند گالوانیزاسیون را بر روی آن انجام دهید.

روش اول و دوم هر یک دارای مزایا و معایبی است که بنا به شرایط، می‌توان یکی از آن‌ها را انتخاب نمود. آیرومارت، امکان تهیه ورق گالوانیزه را به هر دو صورت برای متقاضیان، فراهم نموده و بهترین کیفیت را با مناسب‌ترین قیمت و در کمترین زمان ممکن را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

خرید ورق گالوانیزه

برای انجام خرید ورق گالوانیزه باید حتما نکاتی را مورد توجه قرار داد تا بهترین خرید متناسب با نوع نیازتان صورت گیرد. در این خصوص پیشنهاد می‌کنیم که از مشورت با افراد متخصص در این زمینه دریغ نکنید و حتما این کار را پیش از خریدتان انجام دهید.

متخصصان و کارشناسان آیرومارت، با تکیه بر دانش تخصصی و تجربه خود در بازار، می‌توانند راهنمای خوبی برای شما در تمامی مسیر خریدتان باشند. برای دریافت مشاوره، فقط کافیست با شماره ۴۵۳۰۶-۰۲۱ تماس گرفته و پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت نمایید.  

م. خ 

منبع: iromart | ایرنا مسئولیتی در خصوص محتوای این خبر یا آگهی تبلیغاتی ندارد