تهران- ایرنا- دو فوریت طرح الزام دستگاه‌های اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی بررسی تقاضای دو فوریت طرح الزام دستگاه های اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان مورد بررسی قرار گرفت و با ۱۶۶ رای موافق و ۳۵ رای مخالف از ۲۱۹ نماینده حاضر تصویب شد.

در این طرح آمده است: با توجه به ماده (۲۸) قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی نمایندگان می‌توانند در خصوص موضوع مورد نظر به رییس جمهور و وزرا تذکرات کتبی و شفاهی بدهند، ولی با مروری بر تذکرات شفاهی و کتبی به وزیران و رییس جمهور روند مذکور نشان می‌دهد علیرغم فراوانی استفاده از این ابزار، نتوانسته در حد انتظار اهداف مقنن کارایی داشته باشد چرا که وزرا و رییس جمهور خود را ملزم به پاسخگویی به این تذکرات نمی‌دانند و  به تدریج جایگاه مجلس و نمایندگان مردم  تضعیف می‌گردد بنابراین برای کارایی بیشتر  و پاسخگویی به تذکرات نمایندگان که اصولاً مشکلات مردم را بیان می‌کند و مردم انتظار حل و یا حداقل پاسخگویی به آن را دارند  این طرح پیشنهاد می‌گردد.

سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در موافقت با این طرح گفت: اگر دستگاه‌های مربوط به تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان جواب نمی‌دهند نباید وقت مجلس را با تذکرات شفاهی و کتبی گرفت، زیرا هر دقیقه مجلس میلیون‌ها تومان هزینه دارد.  مردم باید نتیجه تذکرات نمایندگان خطاب به دستگاه‌های ذی ربط را ببینند.

مهدی مفتح  نماینده مردم تویسرکان در مخالفت با این طرح، گفت: این طرح با قانون اساسی مغایرت دارد و به نتیجه نمی‌رسد. قانون اساسی اختیارات نهادها را مشخص کرده است و ما مبتنی بر این اختیارات می‌توانیم تصمیم گیری کنیم، در حوزه نظارتی موضوعی بنام تذکر وجود ندارد، اما استیضاح و سوال به عنوان ابزارهای نظارتی مجلس هستند به نظر می‌رسد در صورت تصویب این طرح از سوی شورای نگهبان رد شود.