تربت‌حیدریه- ایرنا- معاون امور مشترکان شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان این‌ که با افزایش انشعابات غیرمجاز در سال جاری مواجه هستیم گفت: امسال هزار و ۷۰۰ فقره انشعاب غیرمجاز در سطح استان داشتیم که هزار و ۱۰۰ فقره با نصب کنتور تبدیل به مجاز شدند.

محمد سلطانی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب در جمع اصحاب رسانه تربت‌حیدریه افزود: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر مشخص می‌شود که همگان بدانند امسال با کاهش ۶۵ درصدی بارش نسبت به مدت مشابه پارسال مواجه هستیم که این موضوع باعث افت منابع آبی در استان شده‌است.
وی ادامه داد: عمق فاجعه زمانی بیشتر مشخص می‌شود که مسوولان بالادستی بدانند توان کل تولید آب استان ۱۴ هزار لیتر بر ثانیه است در حالی که نیاز ما ۱۵ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه است و بیش از هزار و ۶۰۰ لیتر بر ثانیه با کمبود آب مواجه هستیم.
معاون امور مشترکان شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: حداکثر ظرفیت آبی مورد نیاز که بتوانیم بدون کمبود، نیاز آبی استان را برطرف کنیم ۲۴۰ میلیون مترمکعب در سال است و البته کرونا نیز ۱۰ درصد بر میزان مصرف آب شهروندان افزوده‌ است.
سلطانی در ادامه با بیان این‌که شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اکنون به ۷۷ شهر و ۲ هزار و ۲۵۰ روستا خدمات ارایه می‌کند افزود: تعداد مشترکان ما در سطح استان یک میلیون و ۲۵۰ هزار است که از این میزان ۸۹ درصد مشترک مسکونی هستند.
وی جمعیت تحت پوشش مشترکان خراسان رضوی را سه میلیون و ۲۰۰ نفر اعلام و ابراز کرد: از این تعداد یک میلیون و ۹۳۰ هزار نفر در حوزه شهری و بقیه در حوزه روستایی هستند.
معاون امور مشترکان شرکت آبفای خراسان رضوی گفت: منابع تامین آب استان شامل هزار و ۳۴۰ حلقه چاه، ۷۹ دهنه قنات و ۲۰۸ رشته چشمه است.

سلطانی افزود: تعداد مخازن ما ۲ هزار و ۲۷۶ باب است که این منابع تنها توان ذخیره ۷۰۰ هزار متر مکعب آب را دارند.
وی با بیان این‌ که ۴۶ درصد شبکه انتقال آب خراسان رضوی دچار فرسودگی است ادامه داد: پارسال ۲۳۰ کیلومتر اصلاح شبکه، نوسازی انشعابات و نیز تعویض ۱۷ هزار کنتور انجام شد.
معاون امور مشترکان شرکت آبفای خراسان رضوی گفت: اصلاح شبکه در حوزه شهری هر متر سه میلیون ریال و در مناطق روستایی بین یک میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال هزینه در بر دارد.
سلطانی از آبرسانی سیار به ۱۵۴ روستای خراسان رضوی خبر داد و افزود: از این تعداد، ۱۷۷ روستا تحت پوشش و بقیه تحت پوشش نیستند.
وی میزان تعرفه دریافتی از شهروندان را بسیار ناچیز خواند و ادامه داد: این رقم سه هزار و ۴۵۰ ریال در هر مترمکعب است در حالی که قیمت هزینه‌های تمام شده برای ما ۲۰ هزار ریال در متر مکعب است.

میزان طلب آبفای تربت‌ حیدریه ۵۵ میلیارد ریال است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت‌حیدریه نیز گفت: سرجمع مطالبات ما از مشترکان بخش خصوصی و دولتی ۵۵ میلیارد ریال است.
علیرضا عباسی افزود: همچنین امسال ۲۰۰ مورد انشعاب غیرمجاز شناسایی شده است که از این میزان ۵۰ فقره آن مربوط به بخش فضای سبز شهرداری است.
وی ادامه داد: برخی دستگاه‌های دولتی نیز اقدام به انشعاب غیرمجاز کرده‌اند که چنانچه تا سه ماه آینده وضعیت خود را تعیین تکلیف نکنند اسامی آنها رسانه‌ای خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت‌حیدریه گفت: هم اکنون این شرکت دارای ۹۵ هزار مشترک آب و ۳۰ هزار مشترک فاضلاب است که خدمات خود را به چهار بخش مرکزی، کدکن، بایگ و رباط سنگ و نیز ۱۲۰ روستا ارایه می‌کند.   
عباسی همچنین از انعقاد نهایی قرارداد فروش پساب تربت‌حیدریه به فولاد رخ و راه اندازی سامانه تغلیظ لجن با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: در این فرایند لجن به صورت جامد و برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود.
وی در خصوص پروژه اجرای فاضلاب تربت‌حیدریه نیز اظهار داشت: پیش از این  ۲۳۰ کیلومتر فاضلاب توسط آبفای تربت‌حیدریه ساخته شده‌ بود و بخش خصوصی تاکنون ۲۰ کیلومتر را به انجام رسانیده و ۸۰ کیلومتر دیگر باقی مانده‌ است.
مدیرعامل آبفای تربت‌حیدریه گفت:امسال جاری ۹ پروژه عملیاتی تعریف شده است که انجام آن به ۵۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
عباسی افزود: لیست پروژه‌ها برای تامین اعتبارات، به شورای برنامه‌ریزی شهرستان تربت حیدریه تحویل شده است و البته چنانچه از منابع شهرستان تامین نشود کار را روی زمین رها نکرده و از منابع استانی تامین خواهیم کرد.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب‌ مشهد قرار دارد.