رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نداشتن سند مالکیت را مهمترین مشکل پیشروی بزرگترین مجتمع اقتصادی شمالشرق ایران واقع در شهرستان مانه و سملقان در خراسان شمالی دانست و گفت: دولت در سال ۹۷ لایحه تعیین تکلیف این مجتمع اقتصادی که رویکرد آن نیز رفع مشکل سند مالکیت آن محسوب می شود را به مجلس شورای اسلامی ارایه داد.
عبدالله یوسفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگرچه این لایحه در اواخر مجلس دهم از سوی دولت ارایه شد، ولی با گذشت بیش از یک سال از مجلس یازدهم، همچنان این لایحه در مجلس شورای اسلامی تعیین تکلیف نشد و ما برای رفع مشکل این واحد اقتصادی چشم به تصمیم مجلس شورای اسلامی داریم.
وی اضافه کرد: تاکنون درخواست های زیادی برای واگذاری این مجتمع به بخش خصوصی مطرح شد که به دلیل نداشتن سند امکان واگذاری میسر نشد و حتی دریافت تسهیلات بانکی برای رفع مشکل نقدینگی این مجتمع نیز از سوی مدیران قبلی و فعلی را به جایی نبرد و این در حالیست که با داشتن سند امکان سرمایه گذاری جدید و حتی دریافت تسهیلات ارزان قیمت برای رونق آن وجود دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی اظهارداشت: مجتمع اقتصادی بهکده رضوی ۳۵ هزار هکتار مرتع مرغوب و ۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی برای دیمکاری و پنج هزار راس دام سبک و ۳۰۰ راس دام سنگین دارد که به دلیل ضعف مدیریتی و عدم مجوز قانونی برای واگذاری به بخش خصوصی و حتی مشارکتی ، این واحد بزرگ اقتصادی چندین سال دچار ضرر دهی شد.
یوسفی اظهارداشت: اگرچه در چند سال اخیر با مساعدت وزارت جهادکشاورزی و اجرای طرح های گلخانه ای این مجتمع تا حدودی توانست روی پای خود بیاستد و حدود ۵۰ میلیارد ریال از بدهی خود به تامین اجتماعی را بابت حق بیمه کارگران این مجتمع پرداخت کند ، ولی برای سرمایه گذاری بیشتر باید نسبت به سند آن تعیین تکلیف شود و این کار نیز با تصویب قانون از سوی مجلس شورای اسلامی امکانپذیر است.
بهکده رضوی نام آبادی واقع ۸۵ کیلومتری غرب شهرستان مانه و سملقان در حد فاصل رود اترک و جنگل گلستان بین مرز خراسان شمالی و استان گلستان قرار دارد که در سال ۱۳۴۲ به منظور سکونت بیماران مبتلا به جذام ایجاد شد و برای امرار و معاش این افراد، دام و زمینهای کشاورزی در اختیار آنان قرار گرفت و در سال های اخیر برای فعالیت اقتصادی بهکده رضوی شرکت سهامی زراعی به همین نام تشکیل و ۳۹۰ نفر از خانواده جذامیان سهامدار اصلی آن محسوب می شوند.
این واحد بزرگ اقتصادی از یک دهه گذشته تاکنون به دلیل آنچه که ضعف مدیریتی اعلام می شود، با مشکل شدید مالی مواجه شد به گونه ای که به طور موقت برای رفع نقدینگی و کمبود بودجه به کمیته امداد امام خمینی (ره) واگذار شد که این نهاد حمایتی نیز به دلیل عدم تعیین تکلیف سند ، از آن خارج و به طور موقت تا تعیین تکلیف لایحه دولت در مورد این مجتمع اقتصادی از سوی مجلس شورای اسلامی نظارت بر عملکرد آن به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۸
بجنورد- ایرنا- درحالی بزرگترین مجتمع اقتصادی شمالشرق کشور موسوم به شرکت زراعی بیماران جذامی در خراسان شمالی به دلیل نداشتن سند مالکیت در بلاتکلیفی به سر میبرد، که لایحه تعیین تکلیف این مجتمع از دو سال گذشته در مجلس شورای اسلامی در حال خاک خوردن است.