اصفهان- ایرنا- مدیرکل هواشناسی اصفهان گفت: ۸۰.۸ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی دراز مدت است و تنها ۱۹.۲ درصد آن شرایط نرمال تا ترسالی متوسط دارد.

حمیدرضا خورشیدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به تحلیل شاخص استاندارد بارش - تبخیر و تعرق (SPEI ) در دوره ۱۰ ساله تا پایان اردیبهشت امسال ،  بسیاری از نقاط استان اصفهان درجات خفیف تا بسیار شدید خشکسالی درازمدت با درجات مختلف دیده می‌شود.

وی گفت: از نظر پراکنش مکانی ۱۹.۲ درصد از مساحت استان  اصفهان در شرایط نرمال، خشکسالی خفیف ۲۵.۵ درصد، خشکسالی متوسط ۲۵ درصد، خشکسالی شدید ۲۰ درصد و خشکسالی بسیار شدید ۱۰.۳ درصد را در بر می‌گیرد.

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان اظهارداشت: شاخص‌های بلندمدت خشکسالی هواشناسی، به منزله انعکاسی کلی از شرایط ذخیره آبی مناطق مختلف در نظر گرفته می‌شود.
او همچنین با اشاره به وضعیت حوضه آبریز گاوخونی گفت: تحلیل شاخص خشکسالی حاکی از آن است که بطور تقریبی ۷۳.۹ درصد مساحت حوضه آبریز گاوخونی دچار خشکسالی بلندمدت خفیف تا بسیار شدید است.


خورشیدی افزود: در این حوضه ۳۳.۱ درصد خشکسالی خفیف، ۲۲.۴ درصد خشکسالی متوسط، ۱۱.۵ درصد خشکسالی شدید و ۶.۹ درصد با خشکسالی بسیار شدید مواجه است.

وی بیان کرد: کلیه شهرستان‌های استان اصفهان بجز شهرستان‌های غربی و جنوبی نسبت به بلند مدت، افزایش بارش داشته‌اند و مقایسه درصد تغییرات بارش با بلند مدت بیانگر آن است که میانگین وزنی بارش ۱۴.۶ میلیمتر بوده که نسبت به بلند مدت ۲.۶ درصد افزایش داشته است.

خورشیدی اظهار داشت: مجموع درصدهای خشکسالی در شهرستان‌های بویین و میاندشت، خمینی شهر و لنجان ۱۰۰ درصد بوده است اما شهرستان مبارکه در مقایسه با سایر شهرستان ها وضعیت مساعدتری دارد و ۱۱.۹ درصد مساحت آن در وضعیت ترسالی به سر می‌برد.

وی گفت: میانگین دمای استان اصفهان در مقایسه با بلند مدت افزایش داشته و افزایش دما در مناطق غربی و قسمت هایی از مناطق شمال و مرکز استان، محسوس بوده است.

استان اصفهان بیش از ۱۰۷ کیلومتر مربع وسعت و پنج میلیون و ۱۲۰ هزار تن جمعیت دارد.