مهرداد میرحسینی روز دوشنبه با اعلام این مطلب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تا پیش از این کمترین مساحت مورد نیاز برای صدور مجوز گلخانه سه هکتار یا ۳۰ هزار متر مربع بود اما اکنون در قالبی جدید برای متراژهای ۵۰ متر مربعی در داخل شهرها هم اجازه ایجاد و راهاندازی گلخانه داده میشود.
وی ادامه داد: تاکنون شهرستانهای کاشمر و جوین در خراسان رضوی بیشترین استقبال را از این طرح کردهاند.
کارشناس مسول طرح توسعه گلخانه های جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به مزایای این نوع گلخانه و حذف هزینههای کارگری، میتوان از آن به عنوان راهبردی برای تامین اقلام مصرفی خانوار تولید کننده، ایجاد اشتغال در مقیاس کوچک و فرهنگسازی گلخانهداری گل و گیاه هم استفاده کرد.
میرحسینی افزود: در حمایت از این نوع کشت تا ۸۰ درصد هزینه راهاندازی گلخانه به صورت تسهیلات با سود ۱۲.۵ درصد در مناطق کم برخوردار و با سود ۱۴.۵ درصد در مناطق برخوردار به متقاضیان پرداخت میشود.
وی با بیان این که رشد فعالیت گلخانه ای در خراسان رضوی اگرچه دیرتر اما با قدرت و توسعه فراگیرتری رقم خورده است ادامه داد: هم اینک بیش از ۶۳ هکتار گلخانه هیدروپونیک(کشت بدون خاک) در خراسان رضوی فعالیت دارد و این استان از این حیث رتبه نخست را در کشور دارد.
کارشناس مسول طرح توسعه گلخانه های جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان در زمینه شکوفایی فنی در این عرصه هم دارای موقعیت خوبی است به طوری که هم اکنون بیش از ۱۰ هکتار گلخانه شیشهای در خراسان رضوی موجود است که جدیدترین مدل کشت گلخانهای محسوب میشود.
تا پایان سال گذشته ۶۶۲ هکتار گلخانه در خراسان رضوی ایجاد و فعال شده است.